Kirjoittaja Aihe: Teknologian käyttö  (Luettu 7067 kertaa)

karhu

Teknologian käyttö
« : 15.08.2014, 19:46 »
Tuossa oli aiempi ketju robottiseksistä ja isoa osaa se kiinnosti. Mietinkin että kuinkahan kukin on käyttänyt tai käyttää teknologiaa tavalla tai toisella?

Hiukan ajatuksesta voi saada kiinni tästä:
http://www.ozy.com/fast-forward/sex-technology-get-ready/33248.article

Itse olen toki käyttänyt kamerakännyköitä, paikannusta ja erilaisia etäsähkövehkeitä mutta mitä muuta tekniikkaa olisi jo helpolla tarjolla? Jutussa mainittu ohMiBod vaikutti mukavaiselta vehkeeltä aiheuttaa hämmennystä julkisella paikalla vaikka hiukan samansukuisia on toki muitakin ollut jo aiemmin tarjolla. Erilaiset pikavalmistustekniikat kuten 3D-tulostus avaavat myös mahdollisuuksia kuten http://www.thingiverse.com/thing:39217. Onko kellään kokemuksia siitä tai jakaa vaikka jotain suunniteltuja 3D-malleja?

Kettu vinossa

  • Vieras
Vs: Teknologian käyttö
« Vastaus #1 : 16.08.2014, 01:03 »
Erilaiset pikavalmistustekniikat kuten 3D-tulostus avaavat myös mahdollisuuksia kuten http://www.thingiverse.com/thing:39217. Onko kellään kokemuksia siitä tai jakaa vaikka jotain suunniteltuja 3D-malleja?

Thingiverse on kieltämättä hassu sivusto - seksileluja ei löydy juuri yhtään, mutta aseita ja asereplikoita löytyy 3D-printattavaksi vaikka kuinka paljon. Kaikenlaiset dildot, buttplugit ja muut seksiin liittyvät esinemallit ovat sivustolla luultavasti piilotettu jenkkisensuurin pelossa aivan muiden hakusanojen taakse. Tai sitten printattaville seksileluille on omat sivustonsa... Toisaalta - toki hyvällä mielikuvituksella melkein mistä tahansa esineestä saa seksilelun...  8)

3D-printtauksen suurin ongelma on se, että se on melko kallista. Tulee halvemmaksi ostaa moni tuote valmiina ja säästää 3D-printattaviksi vain täysin yksilölliset tuotteet. Esimerkiksi joku aika sitten täällä BDSM-baarissa oli juttua 3D-printatuista Vladimir Putin -buttplugeista.  :))

Puolisoni on nykyisin yrittäjänä 3D-printtauksen parissa (on ihan oikeat ammattilaislaitteet käytössä) mutta mitään järin pervoa ei laitteilla ole vielä printattu. Pitänee kai jotain tehdä Bizarreen näytille.

Kettu vinossa

  • Vieras
Vs: Teknologian käyttö
« Vastaus #2 : 16.08.2014, 10:44 »
Tässä on 3D-printattaviin seksileluihin linkkejä:

http://www.dildo-generator.com/
Tässä voit suunnitella oman dildon 3D-mallin liikuttelemalla violettejä ja vihreitä pisteitä.

Makerlove - ilmaisia seksilelujen 3D-malleja printattaviksi:
http://makerlove.com/

Huomaustus - Makerloven kuvat antavat huonon ensivaikutelman 3D-printtauksesta. Esimerkkikuvissa olevat seksilelut on tehty aika huonoa jälkeä tekevällä printterillä - kenties kotikäyttöön tarkoitetulla harrastelijaprintterillä. Samasta materiaalista printattua tukirakennetta ei olla myöskään kaiverrettu pois, joten esim. anaalihelmet näyttävät melkoisen kivuliailta... Moni ammattilaisprintteri käyttää erilaista materiaalia tukirakenteisiin ja siksi tukimateriaali on melko helppo irrotella pois vahingoittamatta varsinaista esinettä. Seksilelut kannattanee siksi printtauttaa ammattilaisella mahdollisimman sileän lopputuloksen aikaansaamiseksi.

*Myöhemmin viestiin lisätty tarkennus: "Tukirakenne" on siis ylimääräistä ainetta jota 3D-printteri lisää printattavaan esineeseen, jotta esine säilyisi muodossaan printtauksen ajan. Ilman tukirakennetta on riski, että printattavasta kapppaleesta tulee vain epämääräinen möykky (kuuma muovi tuppaa valumaan ja vääntymään). Tukimateriaali ei ole näkyvillä 3D-esineen tiedostossa, vaan printterin ohjelmisto osaa yleensä itsenäisesti päätellä, mihin kohtaan pitää printata tukea ja mihin ei. Kun valmis esine otetaan pois printteristä, ihmisen täytyy itse osata irrottaa tukirakenne - muuten lopputulos näyttää aika omituiselta. *
« Viimeksi muokattu: 16.08.2014, 12:51 kirjoittanut Kettu vinossa »

karhu

Vs: Teknologian käyttö
« Vastaus #3 : 17.08.2014, 14:11 »
*Myöhemmin viestiin lisätty tarkennus: "Tukirakenne" on siis ylimääräistä ainetta jota 3D-printteri lisää printattavaan esineeseen, jotta esine säilyisi muodossaan printtauksen ajan. Ilman tukirakennetta on riski, että printattavasta kapppaleesta tulee vain epämääräinen möykky (kuuma muovi tuppaa valumaan ja vääntymään). Tukimateriaali ei ole näkyvillä 3D-esineen tiedostossa, vaan printterin ohjelmisto osaa yleensä itsenäisesti päätellä, mihin kohtaan pitää printata tukea ja mihin ei. Kun valmis esine otetaan pois printteristä, ihmisen täytyy itse osata irrottaa tukirakenne - muuten lopputulos näyttää aika omituiselta. *

Tukirakenteeksihan on tarjolla myös vesiliukoista tavaraa, jolloin pääsee hiukan helpommalla. Myös nuo kotiprintterit tekevät jo kohtuullisen hyvää jälkeä, jota joutuu kyllä itse parantelemaan, koska niiden tarkkuus on mitä on. Shapewaysin kautta tilaamalla saa jo parempaa jälkeä ja materiaalien laatu on hyvä. Mulla on ollut pari vuotta jo pihalla abs:stä tulostettuja kappaleita ja hyvin näyttää kestävän.

Mitäs muuta tekniikkaa on käytössä? DealeXtremestä tilasin aikanaan sähköpannan ja se on kyllä osoittautunut käteväksi vempeleeksi. Koiriinhan sellaista ei Suomessa saa käyttää...

Meilina

  • Vieras
Vs: Teknologian käyttö
« Vastaus #4 : 24.08.2014, 00:20 »
Itse olen todella innostuneena katsonut sivusta teknologian ja 3d-printterien tuloa ja kehitystä, ja olen innoissani melkein kaikesta. Kokeilisin mielelläni myös seksiä robotinkin kanssa, mutta mietteliäänä ihmisenä mietin myös suostumusta. Varsinkin kun robotti olisi aktiivinen osapuoli seksissä, ainakin luulisi näin, koska muutenhan se olisi vain nukke. Myöskin robotti master tai subi kuulostaa vielä hyvin kaukaiselta ajatukselta, kun nykyinen tekniikka ei vielä kovin hyvin riitä noihin. Mutta näin ehkä myös autistisilla olisi mahdollista toteuttaa itseään, vaikka eivät osaisi löytää sopivaa ihmistä tai muuten saada yhteyttä toiseen ihmiseen.


Mielelläni haluaisin kyllä tuollaisen tulostetun kaulapannan, olisi ainakin vielä hyvin erilainen. Myöskin 3d-tulostus antaa monia mahdollisuuksia myös kalujen suunnittelussa (pitäisiköhän laittaa omaa aikaa niiden suunnitteluun, hmm..)

DarkCherub

  • Asiakas
  • **
  • Viestejä: 126
  • Pohjoisen pervo
  • Galleria
Vs: Teknologian käyttö
« Vastaus #5 : 24.08.2014, 00:36 »
Tuollanen printattu panta olis kyllä kiva, joku aika sitten törmäsin mielenkiintoiseen projektiin 3D-tulostetuista "kipseistä" esim. http://3dprinterplans.info/wp-content/uploads/2014/04/3D-Printed-Osteoid-cast-by-Deniz-Karasahin.png Moinen kelpais jo ihan asusteeksi ilman varsinaista "kipsin" tarvetta ja tuolla periaatteella olis makea tulostaa customoituja asusteita, pantoja, korsetteja, kahleita, kenkiä, leluja, yms.. en malta odottaa että tekniikka vähän vielä kehittyy ja hinnat tulee alas..

tiikki

  • Vieras
Vs: Teknologian käyttö
« Vastaus #6 : 24.08.2014, 08:41 »
Terve

Mulla on firma joka tekee proto-elektroniikkaa ja 3D-tulosteita. Pistäkää yksityisviestiä, niin voin kertoa lisää.
Hinnat ovat neuvoteltavissa mikäli projekti on mielenkiintoinen :)

Kettu vinossa

  • Vieras
Vs: Teknologian käyttö
« Vastaus #7 : 24.08.2014, 09:21 »
en malta odottaa että tekniikka vähän vielä kehittyy ja hinnat tulee alas..

Suurin ongelma 3D-printtauksen hinnoittelussa on se, että printattava materiaali on aika kallista. Vaikka valmiissa tulosteessa olisikin vain vähän materiaalia, siihen tulee yleensä irrotettava tukimateriaali myös, joka pitää huomioida hinnassa.

Toki printattavia materiaaleja on lukuisia erilaisia ja niiden hinta on erilainen. Muovin lisäksi melko yleinen printterimateriaali on kipsikomposiitti, jonka etu on se että tulosteen saa helposti monivärisenä. Muovia tulostettaessa monivärisyys on hankalampi toteuttaa koska useimmilla nykyisillä muoviprinttereillä voi tulostaa vain yhtä väriä kerrallaan - valmis muovituote on järkevintä maalata jos sen täytyy olla monivärinen. Toki kaikkiin asioihin kipsikomposiitti ei käy, koska materiaali särkyy muovia helpommin.

Tulosteen hintaan vaikuttaa myös toki lukuisat monet muut asiat, esimerkiksi se, printtaatko omalla laitteella vai tilaatko tuotteen firmalta. On myös huomioitava että kotiprintteri voi tehdä ammattilaislaitetta helpommin huonoa jälkeä, ja voit joutua printtaamaan saman kappaleen monta kertaa ennen kuin lopputulos on tarpeeksi hyvä - tässä menee aikaa, sähköä, materiaalia ja rahaa hukkaan. Toki uusien koti- ja ammattilaisprinttereiden tarkkuus tulee jatkuvasti parantumaan.

3D-printtauksesta tuskin koskaan tulee niin halpaa, että sillä voisi kilpailla muotilla tehtyä massatuotantoa vastaan. Samoin on huomioitava, että joskus myös käsityöläinen (esim. seppä, puu- tai nahkakäsitöiden taitaja, savenvalaja, lasinpuhaltaja, jne) saattaa tehdä yksilöllisen tuotteen halvemmalla kuin 3D-printteri. Yksilöllisiä tuotteita haluavien täytyy kuitenkin aina maksaa aina hieman ylimääräistä, olipa tekotapa mikä tahansa.  8)