Kirjoittaja Aihe: Merkityksiä seksuaalisen kiihottumisen aiheuttajien taustalla  (Luettu 7382 kertaa)

Abbath

  • Vieras
Sattui silmääni mielenkiintoinen artikkeli merkityksistä seksuaalisen kiihottumisen ja mielihyvää aiheuttavien asioiden taustalla.

What do the things that turn us on mean? A brief theory of sexual excitement

Tulkintansa saavat niin dominointi, väkivalta, kuin univormut ja silmälasitkin ja kaikille fetisseille ja vastaaville ilmiöille voidaan artikkelin mukaan löytää vastaavanlaiset kuvaukset.

En tiedä olenko nyt ihan samaa mieltä kaikesta, mutta ihan mukavaa sinänsä että näitä aiheita nostetaan enemmän tapetille.

Kettu vinossa

  • Vieras
Melko kummallinen artikkeli, mutta ilmeisesti tässä pohdittiin fetissejä Sigmud Freudin tekstejä mukaillen? Vai olivatko nämä puhtaasti kirjoittajan omia pohdintoja? Fetissit tuntuvat tässä olevan yhteydessä aina ahdistukseen (anxiety).


Silmälaseja moni pitää stereotyyppisenä älykkyyden merkkinä, ja pornokuvat joissa silmälaseja on, leikittelevät usein älykkörooleilla. Rillipää on yleensä opettaja, lääkäri, kemisti tai muu tieteen harjoittaja, tai sitten kirjastotäti, joka osaa ulkoa kaikki kirjaston tietokirjat. Lisäksi sitten on kaikenlaiset nörtit ja geekit, joihin osa kokee vetoa. Moni pitää älykkyyttä eroottisena, siksi silmälasitkin kiihottavat.

Univormufantasioissa univormuhenkilö ei ole aina kääntynyt "uhrinsa" puolelle, vaan voi olla univormun tarjoamaa valtaa väärinkäyttävä kusipää (mikä voi olla seksifantasiana hyvinkin eroottista). Poliisi tai sotilas menee aivan liian pitkälle kuulustelumenetelmissään, jne.

Fetissiä väkivaltaisiin ihmisiin joku tutkija perusteli sillä, että miesten väkivalta vetoaa naisiin siinä, että "tuo mies osaisi tarvittaessa puolustaa minua ja lastamme". Tämä osittain selittäisi sitä, miksi kaikenlaiset kuuluisat murhaajat ja joukkosurmaajat saavat niin paljon rakkauskirjeitä vankilaan. Harva osaa ottaa huomioon sen näkökulman, että väkivaltainen ihminen saattaisi käydä heidän itsensä kimppuun.


Tässä artikkelissa unohdettiin nekin fetissinäkökulmat, että fetissi voi syntyä siksi että joku asia herättää positiivisia tai negatiivisia muistoja lapsuudesta tai nuoruudesta. Lapsuudessa syntynyt fobia tai muu ahdistushäiriö voi myöhemmin ilmentyä myös fetissinä samaan asiaan (jolloin fetissimielihyvä syntyy siitä kun voi hallita pelkoaan). Mieluisa lapsuuden muistikuva voi myös aiheuttaa myöhemmin tarvetta kokea sama asia uudelleen - jos vaikkapa lapsena sai piiskaa takapuolelle ja se tuntui hyvältä, sen saattaa aikuisena haluta kokea uudelleen. Tai jos sillä ylimukavalla lastentarhan tädillä oli aina tietynlaiset vaatteet, hienot kengät ja upea peruukki, niin mikäpä estäisi fetissin kehittymiseen johonkin niistä tai kaikkiin.

Toki fetissi voi kehittyä myös myöhemmällä iällä. Olisi hienoa jos fetissien syntymisen syistä tehtäisiin enemmän tieteellistä tutkimusta.


Nämä nyt ovat vain omia pohdintojani. Saa olla eri mieltä. En ole mikään asiantuntija.


Sekin olisi mielenkiintoista tutkimuskohde, miksi osa kinkyistä menettää (lähes) täysin mielenkiinnon vaniljaseksiin, kun taas osa pystyy saamaan mielihyvää tasapuolisesti sekä kinkystä että vaniljasta?

Lady Whip

  • Turun Baletti
  • V.I.P.
  • *
  • Viestejä: 3444
  • Sadistinen Gfe-Domina
  • Galleria

Sekin olisi mielenkiintoista tutkimuskohde, miksi osa kinkyistä menettää (lähes) täysin mielenkiinnon vaniljaseksiin, kun taas osa pystyy saamaan mielihyvää tasapuolisesti sekä kinkystä että vaniljasta?

Entä jos onkin näin...kenen kemiallinen geneettinen coktail kehossa on valmiimpi addiktoitumaan esim. alkoholiin, huumeisiin, sokeriin, mihin tahansa... Jäävät koukkuun voimakkaisiin tunnekokemuksiin.
Heille ei riitä kokemuksena enää vanilja vaan pitää olla jotain vahvempaa.

Olisiko ihmisen tärkein elämää ja tunteita säätelevä hormonijärjestelmä aivoissa Hypotalamus.
http://fi.wikipedia.org/wiki/Hypotalamus

Tulevaisuuden scenariossa tätä osaa aivoissa etukäteen tai syntymän jälkeen manipuloimalla saadaan aikaan ihminen joka voi valita esim. miten tuntee.
Paravertikulaaritumakkeen manipulointi pelkästään säätelee stressiä. Jos tätä pitää saada riittävä määrä tiedostamattomastikin jotta tuntee elävänsä, eikö heikko reaktio stressiin aiheuta sen, että pitää elää vahvemmin.
Spekulaatioita asiaa tuntemattomana. Herkuttelen näkymällä joka saattaisi olla totta tulevaisuudessa.