Baarin kannatusmaksut
Suomen ongelma nimenomaan on kaiken kalleus.
Ihmettelin, miksei työntekijä voisi itse määritellä hintaansa, millä tekee töitä.
Suomen ongelma on julkisen sektorin liiallinen koko ja tehottomuus suhteessa sen aiheuttamiin kuluihin.
En lainkaan ymmärrä, miksi jotkut tahtovat jenkkityyppisen systeemin Suomeen. Kai joillekin työ on sitten asia, jonka kautta määrittyy koko muu elämä. Ehkä heillä on käsitys siitä, että yksilö syntyy maapallolle uhrautumaan muiden hyväksi. He lienevät sitä mieltä, että epätasa-arvo on oikeudenmukaista.
Ihmettelin, miksei työntekijä voisi itse määritellä hintaansa, millä tekee töitä. Sillä tavalla voisi ehkä jopa saadakin töitä, koska tarjoaa itseään töihin halvemmalla kuin muut.
Lainaus käyttäjältä: Kettu vinossa - 12.02.2014, 09:23Ihmettelin, miksei työntekijä voisi itse määritellä hintaansa, millä tekee töitä. Sillä tavalla voisi ehkä jopa saadakin töitä, koska tarjoaa itseään töihin halvemmalla kuin muut.Tähän on olemassa ratkaisu: ala yksityisyrittäjäksi ja tee hommia alihankkijana. Ei toki sovellu kaikille aloille, mutta aika monet työllistävät itsensä tekemällä töitä toiminimellä/freelancerina etc.. Tämä mahdollistaa samalla itsensä ja palvelunsa hinnoittelun oman mielensä mukaan.
Tähän on olemassa ratkaisu: ala yksityisyrittäjäksi ja tee hommia alihankkijana. Ei toki sovellu kaikille aloille, mutta aika monet työllistävät itsensä tekemällä töitä toiminimellä/freelancerina etc.. Tämä mahdollistaa samalla itsensä ja palvelunsa hinnoittelun oman mielensä mukaan.
Lainaus käyttäjältä: IKRM - 12.02.2014, 09:43Suomen ongelma on julkisen sektorin liiallinen koko ja tehottomuus suhteessa sen aiheuttamiin kuluihin.Kuitenkin vertailussa muihin maihin Suomi pärjää erinomaisesti. Tehostamiseen on varmasti tarve, mutta tehostamisesta on tullut jonkinlainen mantra, jota hoetaan ilman perusteita. Esimerkiksi kuvitelmat siitä, että hallintoon kuluisi suunnattomia summia, eivät ole totta. Voidaan niistä tietenkin vähän nipistää, mutta perusongelma on se, että terveydenhuolto ja opetus ovat suorituskeskeistä työtä, johon väistämättä kuluu paljon rahaa, vaikka hallintoa kuinka tehostettaisiin.Vertailepa vaikka tuolta Suomen terveydenhuoltomenoja suhteessa muin länsimaihin. Eikä kannata kuvitella, että Suomessa hallinto olisi erityisen suuri muihin maihin verrattuna. Se on ihan höpöpuhetta.http://data.worldbank.org/indicator/SH.XPD.PCAP/countries/1W?display=default
Minimipalkalla on muutakin tehtävää kuin olla lakiteknistä vittuilua. Pitää nyt muistaa että se on saavutettu etu kuten monet muutkin työvoimapoliittiset asiat Suomessa.