Baarin kannatusmaksut
Lainaus käyttäjältä: Kinkykundi - 10.03.2020, 22:38Lainaus käyttäjältä: Susi - 10.03.2020, 16:18https://youtu.be/QVg7Y1oMvjI'Tasa-arvo' ei mulle henk.koht kelpaa, koska eletään patriarkaalisessa omistavan luokan yhteiskunnassa. Ei riitä jos tytötkin pääsee vähän köyhiä kyykyttää. Siksi katsoisin että intersektionaalinen feminismi on tässä yhteiskunnan olemassaolon vaiheessa ainoa järkevä tasa-arvoa ajava aate.Anarkistina tosin parempi vielä kokonaan yhteiskunnan uudelleen järjestely, mutta olishan se reilua jos vaikka hetkeksi vaihdettas matriarkaaliseen sosialismiin kun on jo muutama vuosituhat kokeiltu patriarkaalista kapitalismia No hyvä, että joku viitsii myöntää ajavansa omia etujaan, eikä höpise jostain tasa-arvosta mitä ei oikeasti tarkoita. Anarkismi olisi kyllä faktisesti paluuta feodalismiin ja kommunismin menestystarina loppui viimeistään 80- ja 90-lukujen vaihteessa. Harari oikeastaan esittää ajatuksensa hyvin, kuinka liberaali demokratia on ollut voittoisa ympäri maailman, tuottaessaan hyvinvointia paremmin kuin mikään muu järjestelmä ihmiskunnan historiassa.Aika harvan feminismin tai muun ideologian kannattajan teksteistä löytyy tavoite tasa-arvosta.Enemmän kuultaa läpi tarve itse epäkohdiksi näkemiensä asioiden parjaamisesta tai sen hetken "flavor of the month ideology"määritysten mukaisten asioiden saavuttamisesta.Toki, käsite tasa-arvokin on jokaisen henkilökohtainen näkemys joka luo epätasa-arvoa suhteessa muiden näkemyksiin.Intersektionaalisuus on siitä kätevä höpöhöpö että, sillä voidaan määritellä, ryhmäkokoa pienennettäessä, mika tahansaasia tasa-arvoa loukkaavaksi.Tasa-puolisuus, jokaiselle tarpeen mukaan, illuusio toki sekin, olisi ehkä mukavampi olotila.Funny as fuck. And the world keeps turning on.
Lainaus käyttäjältä: Susi - 10.03.2020, 16:18https://youtu.be/QVg7Y1oMvjI'Tasa-arvo' ei mulle henk.koht kelpaa, koska eletään patriarkaalisessa omistavan luokan yhteiskunnassa. Ei riitä jos tytötkin pääsee vähän köyhiä kyykyttää. Siksi katsoisin että intersektionaalinen feminismi on tässä yhteiskunnan olemassaolon vaiheessa ainoa järkevä tasa-arvoa ajava aate.Anarkistina tosin parempi vielä kokonaan yhteiskunnan uudelleen järjestely, mutta olishan se reilua jos vaikka hetkeksi vaihdettas matriarkaaliseen sosialismiin kun on jo muutama vuosituhat kokeiltu patriarkaalista kapitalismia No hyvä, että joku viitsii myöntää ajavansa omia etujaan, eikä höpise jostain tasa-arvosta mitä ei oikeasti tarkoita. Anarkismi olisi kyllä faktisesti paluuta feodalismiin ja kommunismin menestystarina loppui viimeistään 80- ja 90-lukujen vaihteessa. Harari oikeastaan esittää ajatuksensa hyvin, kuinka liberaali demokratia on ollut voittoisa ympäri maailman, tuottaessaan hyvinvointia paremmin kuin mikään muu järjestelmä ihmiskunnan historiassa.
https://youtu.be/QVg7Y1oMvjI'Tasa-arvo' ei mulle henk.koht kelpaa, koska eletään patriarkaalisessa omistavan luokan yhteiskunnassa. Ei riitä jos tytötkin pääsee vähän köyhiä kyykyttää. Siksi katsoisin että intersektionaalinen feminismi on tässä yhteiskunnan olemassaolon vaiheessa ainoa järkevä tasa-arvoa ajava aate.Anarkistina tosin parempi vielä kokonaan yhteiskunnan uudelleen järjestely, mutta olishan se reilua jos vaikka hetkeksi vaihdettas matriarkaaliseen sosialismiin kun on jo muutama vuosituhat kokeiltu patriarkaalista kapitalismia
Feminismi on tasa-arvon yksi muoto. Yksi muoto.
Ei se kyllä ole. Feminismi ajaa naisten oikeuksia (ei näiden velvollisuuksia) eikä tasa-arvoa. Feminismi toki edistää tasa-arvoa silloin kun yhteiskunnassa naiset ovat alistetussa asemassa, jolloin naisten oikeudet tekevät yhteiskunnasta tasa-arvoisemman - vrt. burka- ja hijabkiellot muslimimaihin, tms.Intersektionaalisuus on taas asia erikseen, mikä on vain kulttuurimarxismia toisella nimellä.
Kulttuurimarxismi sitä ja kulttuurimarxismi tätä, "kulttuurimarxismi" tuntuu olevan nykyään uusi natsikortti jota voi heitellä omia vastustajiaan päin mihin suuntaan tahansa ilman että se oikeasti tarkoittaa yhtään mitään.
Lainaus käyttäjältä: Kinkykundi - 11.03.2020, 12:34Ei se kyllä ole. Feminismi ajaa naisten oikeuksia (ei näiden velvollisuuksia) eikä tasa-arvoa. Feminismi toki edistää tasa-arvoa silloin kun yhteiskunnassa naiset ovat alistetussa asemassa, jolloin naisten oikeudet tekevät yhteiskunnasta tasa-arvoisemman - vrt. burka- ja hijabkiellot muslimimaihin, tms.Intersektionaalisuus on taas asia erikseen, mikä on vain kulttuurimarxismia toisella nimellä.Riippuu miten katsoo. Itsekin myönsit että feminismi edistää tasa-arvoa nykytilanteessa joka ei mitenkään yhdessä yössä muutu. Kun ottaa minkä tahansa pikkuaatteen staattisena ja muuttumattomana jäykkänä, eikä mene sen aatteen ytimeen, niin joissain maailmantilanteissa se aate edistää tasa-arvoa ja toisissa se murentaa sitä. Ja se että ne äänekkäimmät ja sosiaalista kyynärpäätekniikkaa käyttävät feministit on yhtä mieltä, ei tarkoita etteikö olisi iso ryhmä eri lailla ajattelevia feministejä. Universaali totuus ei ole mikään huutoäänestys jossa enemmistö tai viimeisen sanan saanut voittaa.
..Luuleeko joku oikeasti että feminismiin aatteena sisältyy ajatus naisen ylivertaisuudesta...
Lainaus käyttäjältä: Susi - 11.03.2020, 14:17..Luuleeko joku oikeasti että feminismiin aatteena sisältyy ajatus naisen ylivertaisuudesta...Joo.Koska jos A pyrkii kaikkeen mitä B on, tämän toteutuessa A on ylivertainen koska B ei ole kaikkea mitä A on.Olettaen nyt, että A:sta ei tule B tai päinvastoin.*hörps*
Kinkykundi kyllä nyt luki minun rivien välit aivan omalla logiikallaan.En ole vaatinut etuja itselleni tai naisille, vaan todennut että nykyisessä yhteiskuntamallissa ns. Tasa-arvo ei voi toteutua. Jätän nyt muiden yhteiskuntamallien pohtimisen pois, koska se alkais olla jo kovasti aiheen ulkopuolella. Heittoni matriarkaalisesta sosialismista oli tarkoitettu kepeäksi pistoksi tasa-arvon toteutuneisuuden väittäjille.Sen sijaan hieman pohdintoa käsitteistä ja sanoista. Feminismi aatteena ajaa naisten etuja, kyllä, kuitenkin pyrkimyksenä tasa-arvoisuus kansalaisena mieheen verrattuna. Ei siis haeta ylimääräisiä etuoikeuksia, vaan esim. sitä että naisen rahayksikkö viimeinkin tavoittaisi saman summan kuin miehen rahayksikkö. Luuleeko joku oikeasti että feminismiin aatteena sisältyy ajatus naisen ylivertaisuudesta.Intersektionaalisuus on lainasana joka tarkoittaa läpileikkaavuutta. Intersektionaalinen feminismi taas on käsite johon sisältyy aate laajemmasta sosiaalisen epätasa-arvon korjaamisesta. Sitä pidän kunniotettavana tavoitteena, vaikken ko. aatteen aktivisti olekaan.
Lainaus käyttäjältä: Routalempi - 11.03.2020, 12:41Kulttuurimarxismi sitä ja kulttuurimarxismi tätä, "kulttuurimarxismi" tuntuu olevan nykyään uusi natsikortti jota voi heitellä omia vastustajiaan päin mihin suuntaan tahansa ilman että se oikeasti tarkoittaa yhtään mitään.Ei suinkaan, kyllä sillä on ihan merkityskin. Kulttuurimarxismi merkitsee noin karrikoiden sitä, että marxismista poiketen luokkataistelu on korvattu erilaisilla toiseuteen perustuvien ihmisryhmien välisellä taistelulla. Tähän ajatukseen perustuu esimerkiksi sosiaalisen oikeuden käsite.
Tässä päivän kuumimpia puheenaiheita googlaillessa tuli mieleen, että niin kauan kuin naiset voivat tienata elantonsa ottamalla paljastavia ja vihjailevia kuvia itsestään ja kuvailemalla tätä toimintaa voimaannuttavana, on vähän helvetillisperkeleellisen vaikeaa ottaa tasa-arvoa sen enempää aatteena kuin liikkeenäkään vakavasti. Nämä "sosiaalisen median vaikuttajat" kun antavat esimerkillään miljoonille seuraajilleen ja klikkausotsikoiden kautta välillisesti myös muille heitä seuraaville ihmisille tilastollisesti merkittävän esimerkin feminismistä suurelle yleisölle.
Kinkykundi kyllä nyt luki minun rivien välit aivan omalla logiikallaan.En ole vaatinut etuja itselleni tai naisille, vaan todennut että nykyisessä yhteiskuntamallissa ns. Tasa-arvo ei voi toteutua. Jätän nyt muiden yhteiskuntamallien pohtimisen pois, koska se alkais olla jo kovasti aiheen ulkopuolella. Heittoni matriarkaalisesta sosialismista oli tarkoitettu kepeäksi pistoksi tasa-arvon toteutuneisuuden väittäjille.
Sen sijaan hieman pohdintoa käsitteistä ja sanoista. Feminismi aatteena ajaa naisten etuja, kyllä, kuitenkin pyrkimyksenä tasa-arvoisuus kansalaisena mieheen verrattuna. Ei siis haeta ylimääräisiä etuoikeuksia, vaan esim. sitä että naisen rahayksikkö viimeinkin tavoittaisi saman summan kuin miehen rahayksikkö.
Luuleeko joku oikeasti että feminismiin aatteena sisältyy ajatus naisen ylivertaisuudesta.
Intersektionaalisuus on lainasana joka tarkoittaa läpileikkaavuutta. Intersektionaalinen feminismi taas on käsite johon sisältyy aate laajemmasta sosiaalisen epätasa-arvon korjaamisesta. Sitä pidän kunniotettavana tavoitteena, vaikken ko. aatteen aktivisti olekaan.
En kiistä etteikö sillä olisi määritelmää, tosin sen määritelmän validiteetin kyseenalaistan koska esimerkiksi omassa määritelmässäsi marxilaisuudesta poistetaan juuri se tärkein tekijä joka tekee siitä marxilaisuutta, joten kulttuurimarxismi ei ole marxismia ollenkaan.
Se mitä alunperin tarkoitin on että kulttuurimarxismia käytetään nykyään todella epämääräisesti leimaamaan keskenään täysin ristiriitaisia ihmisryhmiä. Joskus feministit ovat kulttuurimarxisteja, joskus taas postmodernistit, joskus taas identiteettipolitiikka, ja joskus ihan tavalliset marxistitkin ovat kulttuurimarxisteja. Samoin kuin sanaa natsi voi heitellä leimaamistarkoituksessa ilman että leimattava kohde oikeasti olisi natsi niin yhtä lailla kulttuurimarxismiakin käytetään vain leimaamaan eri ihmisryhmiä joiden nähdään olevan pahoja ja väärässä.