Baarin kannatusmaksut
Mainio keskustelu, jossa sujuvasti eri osapuolet väittelevät joistain keskenään erilaisista feminismeistä. Hieman sama kuin sosialismista keskusteltaessa joku puhuisi Stalinin totalitarismista, joku Pol Potista, joku kansallissosialismista, joku eurooppalaisesta sosiaalidemokratiasta ja joku vaikka arabisosialismista. Minulle eri feministiset liikkeet ovat naisten etujen ajamista, jonkinlaisia etujärjestöjä. En ole niihin juurikaan perehtynyt, koska ei ole ollut minulle keskeistä etujeni ajamista. Minun puolestani ihmiset saavat vapaasti kannattaa tai ajaa erilaisia aatteita. Havahdun vasta sitten, jos jokin aate alkaa vaikuttaa yhteiskuntaamme siihen suuntaan, jota en halua. Yhteiskunnallisen tasa-arvon vähentyessä tai fasistis-rasististen aatteiden uhatessa järjellistä toimintaa. Tällaista uhkaa en ole nähnyt feminististen erilaisten aatteiden aiheuttavan.
Taitaa olla niin, etteivät feministit halua todellista tasa-arvoa. Esim. länsimaissa 70 - 80 % henkirikosten uhreista on miehiä, työtapaturmissa kuolleista todennäköisesti yli 90 % on miehiä, naisten työttömyys on selkeästi alhaisempi, elinikä korkeampi. Harva nainen on valmis luopumaan näistä eduista...
Ihan lyhyt kysymyssarja: Naisetko niitä miehiä tappaa ja voisivat helposti luopua tästä edusta lopettamalla miesten tappamisen? Vai meinaatko, että naisten pitäs alkaa hommautua enempi tapettaviksi? Ja tehdä itsemurha jos meinaa vahingossa elää vanhemmaksi kuin miehet keskimäärin?
Lainaus käyttäjältä: Stahlhelm - 02.11.2014, 20:31Taitaa olla niin, etteivät feministit halua todellista tasa-arvoa. Esim. länsimaissa 70 - 80 % henkirikosten uhreista on miehiä, työtapaturmissa kuolleista todennäköisesti yli 90 % on miehiä, naisten työttömyys on selkeästi alhaisempi, elinikä korkeampi. Harva nainen on valmis luopumaan näistä eduista...Miten naisten muka 20 pinnaa pienempi palkka sitten liittyy tasa arvon keskusteluun. Sillä ainoa joka voi ongelman ratkaista 812 naiset itse, sillä jos ei osaa hinnoitella itseään, niin myy itsensä kalliilla.Toisaalta en ole naisten yhtään kunnon työtaistelu asian puolesta nähnyt käyvän. Sen kylläkin mitä käy aloille jotka naisistuu, sillä näillä aloilla itketään surkeita palkoista, mutta ei olla valmiita mitään asian eteen tekemään.Nämä asiat eivät ole tasa-arvo ongelmia, vaan yhteiskunnallisia ja yleisiä ongelmia. Miesasiamiehet on kyllä yrittäneet sopottaa että nämä ovat jotenkin tasa-arvoon liittyviä, mutta ei se onnistu koska puppua. He voisivat kyllä yrittää vaikuttaa tähän asiaan, vaikkapa vaatimalla huomiota esim. tälle miesten suuremmalle syrjäytymiselle, jotta yhteiskunnalliset instanssit pistäisivät huomattuun epäkohtaan enemmän resursseja. Näinhän feministitkin toimivat. Feministien haukkuminen ei ainakaan auta pätkääkään miesten yhteisk.ongelmia.Eikä kyse ole noissa edes naisten "eduista" miehiin nähden, vaan ainoastaan miesten ongelmista. Sekin, kun henkirikoksissa (80%) miehet tappaa toisia miehiä, niin miten se liittyy tasa-arvomielessä miehet-naiset vertailuakseliin, tai naisiin oikein millään tapaa.
Ihan lyhyt kysymyssarja: Naisetko niitä miehiä tappaa ja voisivat helposti luopua tästä edusta lopettamalla miesten tappamisen? Vai meinaatko, että naisten pitäs alkaa hommautua enempi tapettaviksi? Ja tehdä itsemurha jos meinaa vahingossa elää vanhemmaksi kuin miehet keskimäärin?Vir
Lainaus käyttäjältä: Viridian - 02.11.2014, 21:20Ihan lyhyt kysymyssarja: Naisetko niitä miehiä tappaa ja voisivat helposti luopua tästä edusta lopettamalla miesten tappamisen? Vai meinaatko, että naisten pitäs alkaa hommautua enempi tapettaviksi? Ja tehdä itsemurha jos meinaa vahingossa elää vanhemmaksi kuin miehet keskimäärin?VirisJos asia olisi toisinpäin, ts. naisten elinikä olisi lyhyempi, moni feministi (kuten Tiina Rosenberg) taatusti vaatisi miesten uhraavan etuoikeutensa tasa-arvon nimessä.Joku mainitsi "miesten ongelmat". Niin, mietitäänpä vaikka tuota työtapaturmakuolleisuutta. Esimerkiksi kaivostoiminnassa ei hirveästi näytä olevan naisia hommissa. Ylipäätään kaikkein raskaimmissa ja siten vaarallisimmissa tehtävissä ei naisia juuri näy. Juuri nämä tehtävät pitävät länsimaisen yhteiskunnan pyörät pyörimässä. Jos miehet lopettaisivat työnteon huomenna, yhteiskunta romahtaisi välittömästi. Historiasta ei löydy ainuttakaan yhteiskuntaa, jossa naiset olisivat vastanneet "miesten töistä" (sotiminen, mesästys ja kalastus) ja päinvastoin. Tämä tosiseikka päti myös hyvin matriarkaalisissa yhteiskunnissa kuten monilla intiaaniheimoilla. Näissä esim. perheen koko omaisuus saattoi kuulua prrheen naiselle, mutta tehtäväjako oli silti selvä. Ja syynä aivan selkeä ero miesten ja naisten välillä. Tätä tosiasiaa ei kykene kumoamaan fanaattisinkaan queerfeministi.
Hmm. Näitä tasa-arvokeskusteluja kun olen seurannut, tuntuu että näissä yksi perustavanlaatuinen sekaannus tulee siitä että toisilla on tapana mieltää sanan "tasa-arvo" tarkoittavan yksinomaan pelkästään "sukupuolten välistä tasa-arvoa" kun taas toiset näkee tasa-arvon olevan laajempi asia joka koskee kaikkia ihmisiä yksilöinä ikään, suuntautumisiin, ominaisuuksiin, sukupuoleen, etniseen taustaan, jne taustoihin katsomatta tasapuolisesti. Eli esim vaikkapa yhteiskunnallinen ongelma joka koskee joitain miehiä mutta ei kaikkia miehiä voidaan nähdä tasa-arvo-ongelmana ihan vaan miesten keskuudessa. Tai voidaan puhua etnisten ryhmien välisistä tasa-arvo-ongelmista, jne. Toinen sekaannus johon törmää usein on se oletus, joka joillaan on, että kun jollaan ryhmällä on huonommat olot kuin toisella jossain suhteessa, se on tasa-arvo-ongelma vain jos voi osoittaa että se ryhmä jolla on asiat paremmin on syyllinen siihen että toisella ryhmällä on asiat huonommin. Kun taas toiset näkee asiat silleen että sillä ei ole mitään väliä onko syy kokonaan sen huonompiosaisen ryhmän sisäinen, parempiosaisen ryhmän, jonkun kolmannen osapuolen syy, joku sekotus noista tai joku epämääräinen kulttuurillishistoriallinen juttu, josta oikein kukaan ei osaa sanoa mistä se on alunperin saanut alkunsa ja miksi. Jos joku tietty ryhmä kokee erityisiä ongelmia, syrjintää, saa vähäisempää tukea ja vähäisempää ongelmien ennaltaehkäisyä, mistä tahansa syystä, siitä voidaan puhua tasa-arvo-ongelmana.Nuo on ehkäpä ne kaksi pahinta sekaannusta.
Samalla tavalla kuin naiset hakeutuvat itse pienipalkkaisiin töihin enemmän, ja sitä kautta on (joiltain osin ainakin) naisten omaa osuutta että "naisten euro on 80centtiä", mutta ei nyt syvemmin siihen aiheeseen.Jos otetaan esimerkkejä, niin palomiestä ja lähihoitajaa, kumpaakin tarvitaan kuitenkin.