Kirjoittaja Aihe: Sosiaalipummeilu  (Luettu 70775 kertaa)

Lady Whip

  • Turun Baletti
  • V.I.P.
  • *
  • Viestejä: 3444
  • Sadistinen Gfe-Domina
  • Galleria
Vs: Sosiaalipummeilu
« Vastaus #255 : 03.06.2013, 21:38 »
Virin hyvään heittoon viitaten...

Hanna: Voi kuule tuu lässyttämään lisää vuonna 2028 kun oot elämääs ja työhös kyrpiintynyt ja mä oon viettänyt 15 vuotta maksettua lomaa.

Niin se maksettu lomaraha on kuukaudessa 477,26 euroa ja sillä pitää saada

- ravintomenot
- vaatemenot
- vähäiset terveydenhuoltomenot
- henkilökohtaisen puhtauden ja kodin puhtauden menot
- paikallisliikenteen maksut
- lehtitilaukset
- televisiolupa
- puhelimen käyttö
- harrastus- ja virkistystoiminta.

Tosin tuo televisiolupamaksu on jo vanhaa tietoa.

Tiiku

  • Vieras
Vs: Sosiaalipummeilu
« Vastaus #256 : 03.06.2013, 22:33 »
Eiköhän tuolle arjen sankarille jossain vaiheessa iske karu totuus vasten kasvoja ja ehkä hänelle ajan kuluessa järkeäkin siunaantuu enemmän...

oddartist

  • Asiakas
  • **
  • Viestejä: 175
  • Uusia polkuja tallaamassa
  • Galleria
    • Oddartists odditities
Vs: Sosiaalipummeilu
« Vastaus #257 : 04.06.2013, 11:54 »
Kun noista suurista ikäluokista aiemmin paasattiin, niin tässäpä on aiheeseen hyvä kirjoitus.
http://alusta.uta.fi/artikkelit/2013/06/04/elakelaisten-raskas-taakka.html

Stylos

  • Baarikärpänen
  • ****
  • Viestejä: 785
  • Ainoan oikean kinky-totuuden Suur-Mufti
  • Galleria
Vs: Sosiaalipummeilu
« Vastaus #258 : 04.06.2013, 12:47 »
Kun noista suurista ikäluokista aiemmin paasattiin, niin tässäpä on aiheeseen hyvä kirjoitus.
http://alusta.uta.fi/artikkelit/2013/06/04/elakelaisten-raskas-taakka.html

Vähän sitä sarjaa kirjoituksia, jossa kyseenalaistetaan ”vaihtoehdottomuuspolitiikkaa” ja sen kyseenalaistamattomia ennakko-oletuksia antamatta oikein kunnon vaihtoehtoja ja nojaten ehkä omiin kyseenalaistamattomiin ennakko-oletuksiin. Tuo työtulojen verotuksen korvaaminen jollain muulla verotuspohjalla vaatisi kyllä esimerkiksi vähän isompia uudistuksia kuin satunnaisten porsaanreikien paikkailua. Tosin kirjoittaja on ehkä oikeassa, että työ ei ole ehkä sinänsä sellainen taloudellinen itseisarvo kuin yleensä ajatellaan.

Hyvinvointivaltiossa on siirretty julkisen sektorin vastattavaksi asioita, joista ennen huolehti perhe ja suku. Tällä on tietenkin paljon hyviä puolia, mutta myös sen tuomat haasteet varsinkin julkiselle taloudelle on tunnustettava ja otettava vakavasti.

Jos halutaan artikkelin innoittamana jatkaa vallitsevien oletusten kyseenalaistamista, niin voisi muistuttaa, kuinka eläkesysteemi ylipäätänsä syntyi aikana, jolloin suurin osa ihmisistä ei yksinkertaisesti elänyt eläkeikään asti. Se ei ollut mikään palkkio hyvästä uraputkesta vaan tapa hillitä virkojen myyntiä, mihin muuten herkästi turvauduttiin, jos päädyttiin työkyvyttömiksi.


Papi

Vs: Sosiaalipummeilu
« Vastaus #259 : 05.06.2013, 18:50 »
Suuret ikäluokat on varmaankin oman taloutensa hoitaneet hyvin, mutta valtion ne on kupanneet kuiviin ja tulevat kuppaamaan vielä pitkään. Pienillä eläkemaksuilla hommanneet jätti eläkkeet.

Jokaisen kannattaisi hoitaa oma taloutensa hyvin eikä odottaa, että taivaasta sataa mannaa tai sosialistisen Fennoskandian pohjattomasta kassasta saisi ilmaista rahaa.

Suurten ikäluokkien eläkemaksut ovat ehkä nykyiseen väestöpyramidin muutokseen sopimattomat. He ovat kuitenkin tehneet tämän maan elintason nousun kaikille mahdolliseksi maksamillaan veroilla. Veronmaksajien liian vähäinen määrä pakottaa muuttamaan systeemiä myös kulupuolella - tai troikka tulee, niin kuin joku jo mainitsikin.

Chmlnidae

  • Vieras
Vs: Sosiaalipummeilu
« Vastaus #260 : 30.08.2013, 14:34 »

Stylos

  • Baarikärpänen
  • ****
  • Viestejä: 785
  • Ainoan oikean kinky-totuuden Suur-Mufti
  • Galleria
Vs: Sosiaalipummeilu
« Vastaus #261 : 30.08.2013, 18:35 »
http://www.kauppalehti.fi/etusivu/professori+kritisoi+talouskeskustelun+uhkavyorytysta/201308495643

Kandee lukee lehtiversio jos on käsillä  :)

Varmaan olisi pakko, koska linkistä ei ainakaan kunnolla selviä, etä ko. haastattelulla olisi hirveästi tekemistä tämän ketjun kanssa, vaikka taisi tuolla joku kyseenalaistaa aiemmin talouskasvun ,johon ilmeisesti tämä rohvessori luottaa.

submit

  • Vieras
Vs: Sosiaalipummeilu
« Vastaus #262 : 24.09.2013, 12:37 »
En jaksa lukea tätä vanhaa ketjua uudelleen, mutta tämä Lauri Järvilehdon kirjoitus liippaa ainakin osittain käytyä keskustelua:

http://ajattelunammattilainen.fi/2013/09/23/herattamisen-tarkeydesta/


Mutta kaikilla ei ole voimia kiskoa itseään ylös "ojanpohjalta".

Hyvä esimerkki siitä mihin on menty entisessä hyvinvointivaltiossamme: Näin Vantaalla:

http://www.hs.fi/kaupunki/a1379901342878?jako=dd62d8d35ad8c5aa915d5fbce0cdf3e1&ref=fb-share

Lainaus Hesarin jutusta:
Köyhyyttä tutkinut sosiaalipolitiikan professori Heikki Hiilamo Helsingin yliopistosta pitää ihmisten ohjaamista ruokajonoihin kaupungin taholta huonona ideana.

Vantaan sosiaalitoimi on ohjannut asiakkaitaan leipäjonojen asiakkaiksi. Kaupungin nettisivuilla on linkki, jonka takana lista useita leipää tai elintarvikkeita jakavasta tahosta sekä edullisista lounaspaikoista.

Sivuilla on tietoa myös kaupungin sosiaaliasemista ja seurakuntien diakoniatyöstä. Asiasta kertoi ensimmäisenä Vantaan Sanomat.

"Kyllä tämä herättää ristiriitaisia ajatuksia. Ei voi suoraan sanoa, että tässä siirretään julkista vastuuta järjestöpuolelle, mutta kyllä tämä vahva viesti siitä. Vai onko kyse uudenlaisesta yhteistyöstä. Molemmat näkökulmat ovat läsnä", Hiilamo pohtii HS:lle.

Frank Martelaa viime joulukuulta:
http://politiikasta.fi/blog/perustavien-tarpeiden-yhteiskunta-hyvinvoiva
"Suomalaisessa yhteiskunnallisessa keskustelussa jokainen osapuoli puolustaa hyvinvointivaltiota. Joidenkin mukaan elämme edelleen hyvinvointivaltiossa, toisten mielestä suomalainen hyvinvointivaltio on historiaa. Poliittinen keskustelu on hyvinvointi-käsitteen läpitunkemaa. Tähän nähden on yllättävää, kuinka vähän poliittisia päätöksiä pohditaan kansalaisten hyvinvoinnin näkökulmasta. Taloudellis-rationaalinen tehokkuusajattelu on toiminnan tasolla ollut dominoiva paradigma 1990-luvun alun lamasta lähtien."

LaVida

Vs: Sosiaalipummeilu
« Vastaus #263 : 24.09.2013, 13:31 »
Hallituksen budjetista voi päätellä että otetaan velkaa lisää, toivotaan että maailman talous kohenee. Sen imussa meidän mollivoittoinen alijäämä kohentuu. Kova uhkapeli, varsinkin jos EU:n alamäki jatkuu. Ei tule imua mistään, ulkomaankauppa piiputtaa, sitten ollaankin aikamoisessa kuseessa kaikki.

Velanotto on fiksua jos se tuottaa tulevaisuudessa hedelmää. Nyt sillä sammutetaan tulipaloja ja odotetaan parempia aikoja. Tämä tarkoittaa myös vyön kiristämistä kunnallisella puolella. Kunnat ovat pakotettuja säästötoimiin, ja suurimpia menoja on niin paljon helpompaa karsia, niistä kun saa parhaimmat tulokset nopeinten.

Viimeisen pahan laman vaikutteita ei tällä haavaa ole, ei yhtäläisyyksiä nykypäivään. Silti meidän lääkkeet on samat. Ne isoimmat ja räikeimmät virheet joita silloin tehtiin, toistetaan taas. Suureen ääneen rummutettiin meidän rapistumaan päässyttä mielenterveyspuolta viime laman aikana. Nyt ollaan kaikessa hiljaisuudessa siitäkin huonomassa jamassa. Palvelut ovat niistäkin ajoista supistuneet. Tästä säästöstä on tulossa meidän tuleville sukupolville niin iso lasku, että sitä piikkiä maksetaankin, ja pitkään.
Tämä on vain yksi osa tätä kaikkea. Ne virheet joita tehtiin, virheet joita puitiin, virheet joita analysoitu puhki, virheet jotka luvattiin olla toistamatta, toistetaan nyt tuplana. Ei näin.

Kunnon populistihan on tästä samaa mieltä. Minä en sitä ole. En myöskään valita, koska en itse tiedä miten ihmeessä tästä rotkosta olisi muutoin selvitty.
Sen vaan tiedän, että meillä kaikilla on katsominen peiliin. Meidät opetetaan kerjuulle, sossun luukulle huutamaan oikeuksiamme saataviin. Käytetään ennemmin aikaa siihen, että tutkitaan mihin etuuksiin on oikeus, eikä sen sijaan katsota avoimia työpaikkoja. Ehkä Katainen on oikeassa kun sanoo että meidän kaikkien on otettava vastuuta, ja välitettävä lähimmäisistämme. Ehkä me voitaisiin ottaa opiksi jotain isovanhemmistamme jotka menivät sossuun vain jos oli äärimmäisen pakottava tarve.

Tähän päälle se, että kotoutetaan kaikki maahanmuuttajat päin vittua, puutteellisten resurssien vuoksi, meillä onkin käsissä hieno aikapommi.

Ehkä nuorisolle pystytään tarjoamaan jotain. Ehkä he eivät opi ja vartu kerjäämiskulttuurissa. Ehkä EU:n vetovoima paranee. Ehkä kaikki kääntyy parhain päin, ja ne jotka sitä eniten tarvitsevat, saavat jatkossakin apua tarvittaessaan. Pidetään peukkuja!

rodent

  • Vieras
Vs: Sosiaalipummeilu
« Vastaus #264 : 24.09.2013, 17:51 »
Sen vaan tiedän, että meillä kaikilla on katsominen peiliin. Meidät opetetaan kerjuulle, sossun luukulle huutamaan oikeuksiamme saataviin. Käytetään ennemmin aikaa siihen, että tutkitaan mihin etuuksiin on oikeus, eikä sen sijaan katsota avoimia työpaikkoja.

  Tätä järjestelmää pitäisi muokata siihen suuntaan, että kaikki tänne syntyvät ja täällä kasvavat ihmiset otetaan niinsanotusti vastaan yhteiskunnan kunniavieraina ja heidän potentiaaliaan aletaan hyödyntää, suorastaan odottaa pienestä pitäen. Koulujen pitäisi olla niinsanotusti auki kaikille, ei mitään pääsykokeita. Mitään "losertrappeja" ei tarvita, vaan työmaille tulisi laskea kaikki, jotka haluavat töitä tehdä. Ja jos mitään kohtuullista työpaikkaa ei jollekin ole valtio voi pistää uusia firmoja pystyyn. Siksi valtion resursseja, eli julkista sektoria pitäisi kasvattaa ja useita toimintoja pakkolunastaa valtion alaisuuteen. Lama on täysin keinotekoinen TUOTE, joka on saatu aikaan VAIN masentamalla ihmisiä ja luomalla/venyttämällä roskamarkkinoita. EDIT: rahaa ei luoda tyhjästä, vaikka ois suhteita Albaniaan.

Lainaus
Ehkä Katainen on oikeassa kun sanoo että meidän kaikkien on otettava vastuuta, ja välitettävä lähimmäisistämme. Ehkä me voitaisiin ottaa opiksi jotain isovanhemmistamme jotka menivät sossuun vain jos oli äärimmäisen pakottava tarve.

  Sosiaaliturvan funktio on viime kädessä taata elintila kaikille niillekin, joilta se on riistetty. Mutta se ei liene tarkoita sitä, että lastenlapset majoitetaan vaikka isoäidin navetanvintille syömään kansaneläkettä. Sekin olisi pois bruttokansantuotteesta, varsinkin jos tämä navettaan ahdisteltu lapsi saattaisi paremmissa olosuhteissa tehdä hyvinkin tuottavaa työtä. Sosiaaliturva on pohjimmiltaan turha, mutta toisaalta niin kauan kun elintilaa ei kaikille tarjota se on vain tapa suojella ihmiselämää. Jos suojelu lopetetaan, niin sitten ollaan todellakin uutta kehitysmaata luomassa. EDIT: taitaa olla ihmisillä pää kaulaa myöten paskassa, kun eivät osaa hoitaa asioita edes kouluarvosanalla 5 -> jonkinlaiseen kuntoon. EDIT: Hengetöntä perseilyä!!!

Koo

  • Vieras
Vs: Sosiaalipummeilu
« Vastaus #265 : 24.09.2013, 20:50 »
Mitään "losertrappeja" ei tarvita, vaan työmaille tulisi laskea kaikki, jotka haluavat töitä tehdä. Ja jos mitään kohtuullista työpaikkaa ei jollekin ole valtio voi pistää uusia firmoja pystyyn.

No niin, tämähän on loistava ajatus, ihmettelenpä miksei näin ole jo tehty?

..... ::) .......

rodent

  • Vieras
Vs: Sosiaalipummeilu
« Vastaus #266 : 24.09.2013, 22:26 »
Mitään "losertrappeja" ei tarvita, vaan työmaille tulisi laskea kaikki, jotka haluavat töitä tehdä. Ja jos mitään kohtuullista työpaikkaa ei jollekin ole valtio voi pistää uusia firmoja pystyyn.

No niin, tämähän on loistava ajatus, ihmettelenpä miksei näin ole jo tehty?

..... ::) .......

  No sitä minäkin ihmettelen. Jos töitä pitää kerran olla kaikille, miksei valtio laita omia firmoja pystyyn, kun yksityisten firmat ei riitä? EDIT: Valtiolla on kuitenkin yksityisten rahaa, joten sen voisi pistää poikimaan. Onko meidän kulttuuri tosissaan sellainen, että tarvitsemme yhteiskuntaluokkia ja näitä losertrappeja, jonne koulun pihalta osa ihmisistä tönitään järjestelmällisesti pois työelämästä rasittamaan muiden ylläpitämää sosiaalisektorialoo?  ???

  Menkää duuniin. EDIT: Valtion käsky! :D  ;D

Rotten

  • Vieras
Vs: Sosiaalipummeilu
« Vastaus #267 : 25.09.2013, 00:24 »
Samaan kassaanhan se menee suurelta osin mistä se on myös tullut. Kyllä me rupuköyhätkin veroja maksellaan. Ja se mikä ei mene niin menee erinäisille yrittäjille. Ei me itsellemme vuokria, ruokia, lääkkeitä ja muita elinkustannuksia makseta.

Itse siis opiskelen tällä hetkellä mutta ihan olen tyytyväinen ollut että on tiukkina aikoina katto pysynyt pään päällä ja nälkä joten kuten loitolla. Pientä vääntämistä ja byrokratian riemujuhlaahan se joskus on ollut mutta niillä säännöillä mennään jotka on ylhäältä käteen lyöty.

-katy-

  • Vieras
Vs: Sosiaalipummeilu
« Vastaus #268 : 25.09.2013, 00:50 »
-
« Viimeksi muokattu: 25.09.2013, 08:41 kirjoittanut -katy- »

peksu

  • Vieras
Vs: Sosiaalipummeilu
« Vastaus #269 : 25.09.2013, 11:45 »

 Ja jos mitään kohtuullista työpaikkaa ei jollekin ole valtio voi pistää uusia firmoja pystyyn. Siksi valtion resursseja, eli julkista sektoria pitäisi kasvattaa ja useita toimintoja pakkolunastaa valtion alaisuuteen.

 

Joo, ja verot valtion maksettavaksi  ;D