Baarin kannatusmaksut
En kuitenkaan usko, että sanat, korut tai paperit lopulta sitoo ketään mihinkään. Sitä joko on tai ei, ja sen osoittaa niillä jokapäiväisillä teoilla, jotka voi itse valita.
Hetken asiaa tuumailtuani aloin ajattelemaan, että jostain syystä sekä vihkiminen että hääjuhlat suoritetaan yhdellä kertaa. Vihkiminenhän on arvokas tapahtuma, jonka ei pitäisi olla "hyvien bileiden" sivutuote tai "järkiperusteinen juridinen sopimus". Vihkimisen kokema arvonalenema kun johtuu pitkälti korkeista avioerotilastoista, niin eikö voisi olla järkevämpää pitää vaan hiton isot bileet hyvien kavereiden kanssa, jonka jälkeen ei olisikaan sekä krapulassa että naimisissa. Tällöin myös ne läheiset jotka osallistuvat vihkimiseen, mikäli siihen nyt halutaan muita ihmisiä sotkea, olisivat aidosti paikalla tukemassa ja todistamassa kahden ihmisen lupautumista toisilleen, eivätkä vain odottelemassa puku päällä että milloin hanat aukeaa ja joko syödään.Miksi siis ei pitää vihkiminen ja hääjuhlat erikseen?-baltsuP.s. Sen että onko vihkisormus vakavasti otettava ulkoinen tunnus kahden ihmisen liitosta toisiinsa ja uskollisuudesta siinä suhteessa, tai joutava kilkutin määräytyy lopulta suhteen sisällä, enkä näinollen lähtisi paskomaan avioliiton ja siihen liittyvien perinteiden päälle. Aika harva häähuntua käyttävä on tänä päivänä neitsyt, ja se on vain yksi esimerkki miten häitä, naimisiinmenoa ja vihkimistä muokkaa aika ja ihmiset omannäköisekseen. Avioliitto voi olla juuri sen kahden ihmisen näköinen ja silti aivan yhtä validi, olipa kyseessä järkiavioliitto, kahden ihmisen ja jumalan kolmisuhde tai kahden ihmisen jaetun rakkauden julkinen tunnustaminen.
Pointtini, jos tuossa nyt sellaista oli nimeksikään, oli varmaankin se että kaikki tyylillään. Yksi sopii yhdelle ja toinen toiselle, eli lienemme tästä asiasta lopulta yhtä mieltä -baltsu