Baarin kannatusmaksut
Tätä ketjua lukiessa (ja muutenkin) tulee väkisinkin mieleen että ihmiset tuntuvat sekoittavan bi-seksuaalisuuden ja kokeilunhalun keskenään. Varmasti monen mielestä sessiointi/seksin harrastaminen samaa sukupuolta olevan kanssa on ok (tämä koskee etenkin naisia), mutta kuinka moni näistä itseään bisseiksi kutsuvista olisi valmis seurustelusuhteeseen naisen/miehen kanssa (?) Seksuaalinen halu ei ole sama asia kun kyky muodostaa romanttinen ja merkitsevä parisuhde toisen kanssa.
Lainaus käyttäjältä: _Bambi_ - 05.09.2012, 15:00Tätä ketjua lukiessa (ja muutenkin) tulee väkisinkin mieleen että ihmiset tuntuvat sekoittavan bi-seksuaalisuuden ja kokeilunhalun keskenään. Varmasti monen mielestä sessiointi/seksin harrastaminen samaa sukupuolta olevan kanssa on ok (tämä koskee etenkin naisia), mutta kuinka moni näistä itseään bisseiksi kutsuvista olisi valmis seurustelusuhteeseen naisen/miehen kanssa (?) Seksuaalinen halu ei ole sama asia kun kyky muodostaa romanttinen ja merkitsevä parisuhde toisen kanssa.Eli siis pitää olla ensin seurustelusuhde samaa sukupuolta olevan kanssa, ennen kuin voi kutsua itseään bi-seksuaaliksi? Kuinka monen eri sukupuolityypin kanssa pitää sitten panseksuaalin olla seurustellut, ennen kun hän voi kutsua itseään panseksuaaliksi? Entä montako vuorokautta pariskunnan pitää olla "romanttisessa ja merkitsevässä" parisuhteessa, ennen kuin se lasketaan seurustelusuhteeksi (jotkuthan laskevat yhden yön kumppaninsakin entisiin seurustelukumppaneihinsa). Tämähän menee mielenkiintoiseksi... Pitääkö tässä avata ketju sille, että sovitaan ensiksi siitä, mitä bi-seksuaalisuus tarkoittaa? Useimpien mielestä kun pelkät seksifantasiat omasta sukupuolesta riittävät tekemään bi-seksuaalin.
Koska olen tällainen romanttinen höpsö lasken seksuaaliseen suuntautumiseen kuuluvaksi nimenomaan rakastumisen tunteen toiseen, halun muodostaa syvällisempi ihmissuhde....
Ei sillä etteikö myös pelkkä seksiin ja haluun typistäminenkin ole karkeistus, sillä varsinainen sukupuoli/seksuaalisuus/keho/halu -yhtälö on monimutkaisempi kuin yksinkertainen homoheterobi -jaottelu, joka on hyvinkin kulttuurisidonnainen jaottelu.
Lainaus käyttäjältä: _Bambi_ - 05.09.2012, 21:42 Koska olen tällainen romanttinen höpsö lasken seksuaaliseen suuntautumiseen kuuluvaksi nimenomaan rakastumisen tunteen toiseen, halun muodostaa syvällisempi ihmissuhde....Kai se ongelma on siinä, että niin romantiikka, rakkaus, ihmissuhde kuin syvyyden määrittelykin ovat pitkälti subjektiivisia asioita, kuten esille tuotiin. Siksi asian yksinkertaistaminen rakkaus vs. seksi -jaottelulle on karkea ja toimimaton jako. Ei sillä etteikö myös pelkkä seksiin ja haluun typistäminenkin ole karkeistus, sillä varsinainen sukupuoli/seksuaalisuus/keho/halu -yhtälö on monimutkaisempi kuin yksinkertainen homoheterobi -jaottelu, joka on hyvinkin kulttuurisidonnainen jaottelu.
Eikä kaikki ihmiset edes halua muodostaa romanttista ja merkitsevää parisuhdetta toiseen ihmiseen; ei mieheen eikä naiseen vaan harrastavat esim. yhdenillanjuttuja. Silloinhan tällaisetkaan ihmiset eivät voi kutsua itseään heteroiksi(?). Entä jos on ollut rakastunut johonkin samaa sukupuolta olevaan ihmiseen, mutta on niin ujo ettei ole uskaltanut kokeilla kepillä jäätä tai rakkauden kohde on hetero?