Baarin kannatusmaksut
Lainaus käyttäjältä: Apollyon - 20.03.2021, 22:06Erot eri väestöryhmien kesken lienevät sen verran suuresti epätasapainossa, että se on ongelma itsessään. Pyrkimys ei juuri kellääm liene kommunistiseen "tasajakoon", mutta esimerkiksi naisten eläkeköyhyys, joka on seurausta pienemmistä tuloista työuran aikana on ihan juttu ja osaltaan seurausta juuri tuloeroista.Nämä ovat henkilökohtaisia valintoja. Jos palkkataso on se juttu johon haluaa elämässä panostaa, pitää tehdä uravalintoja sen mukaisesti. Jokaisella Suomessa on mahdollisuus siihen. Meillä on maailman mittakaavassa erittäin tasa-arvoiset mahdollisuudet hakeutua ja työskennellä millä alalla itse haluaa, sekä sillä vaikuttaa omaan tulokehitykseensä ja sen kautta eläkekertymään. Kukaan ei pakota hakeutumaan matalapalkka-aloille, tai mihinkään muualle. Oma elämä, omat arvot, oma valinta.
Erot eri väestöryhmien kesken lienevät sen verran suuresti epätasapainossa, että se on ongelma itsessään. Pyrkimys ei juuri kellääm liene kommunistiseen "tasajakoon", mutta esimerkiksi naisten eläkeköyhyys, joka on seurausta pienemmistä tuloista työuran aikana on ihan juttu ja osaltaan seurausta juuri tuloeroista.
Isossa kuvassa meillä on Finlandiassa kaikki aika hyvin.
Lainaus käyttäjältä: Snadistisadisti - 20.03.2021, 22:43Lainaus käyttäjältä: Apollyon - 20.03.2021, 22:06Erot eri väestöryhmien kesken lienevät sen verran suuresti epätasapainossa, että se on ongelma itsessään. Pyrkimys ei juuri kellääm liene kommunistiseen "tasajakoon", mutta esimerkiksi naisten eläkeköyhyys, joka on seurausta pienemmistä tuloista työuran aikana on ihan juttu ja osaltaan seurausta juuri tuloeroista.Nämä ovat henkilökohtaisia valintoja. Jos palkkataso on se juttu johon haluaa elämässä panostaa, pitää tehdä uravalintoja sen mukaisesti. Jokaisella Suomessa on mahdollisuus siihen. Meillä on maailman mittakaavassa erittäin tasa-arvoiset mahdollisuudet hakeutua ja työskennellä millä alalla itse haluaa, sekä sillä vaikuttaa omaan tulokehitykseensä ja sen kautta eläkekertymään. Kukaan ei pakota hakeutumaan matalapalkka-aloille, tai mihinkään muualle. Oma elämä, omat arvot, oma valinta.Paitsi että sitten sitä nuorta naista ei palkatakaan siihen korkeapalkkaiseen työhön, johon hän haluaa päästä ja johon hänellä on osaaminen, koska "se kuitenkin kohta synnyttää ja jää äitiyslomalle ja firmalle tulee tappiota". Teoreettinen mahdollisuus on olemassa, mutta paatuneet asenteet kumoavat sen.
Ehkä valtion maksamat eläkkeet pitäisi maksaa kuten perusturvakin ennen työelämää tai työttömyyden aikana, kaikille sama summa ilman tulevia tai menneitä meriittejä ja titteleitä.
Lainaus käyttäjältä: voitto - 21.03.2021, 11:16Ehkä valtion maksamat eläkkeet pitäisi maksaa kuten perusturvakin ennen työelämää tai työttömyyden aikana, kaikille sama summa ilman tulevia tai menneitä meriittejä ja titteleitä.Tää varmastikin onnistuisi, heti kun kaikki maksavat saman euromäärän veroja, tulotasosta riippumatta.
Lainaus käyttäjältä: Routalempi - 20.03.2021, 22:54Lainaus käyttäjältä: Snadistisadisti - 20.03.2021, 22:43Lainaus käyttäjältä: Apollyon - 20.03.2021, 22:06Erot eri väestöryhmien kesken lienevät sen verran suuresti epätasapainossa, että se on ongelma itsessään. Pyrkimys ei juuri kellääm liene kommunistiseen "tasajakoon", mutta esimerkiksi naisten eläkeköyhyys, joka on seurausta pienemmistä tuloista työuran aikana on ihan juttu ja osaltaan seurausta juuri tuloeroista.Nämä ovat henkilökohtaisia valintoja. Jos palkkataso on se juttu johon haluaa elämässä panostaa, pitää tehdä uravalintoja sen mukaisesti. Jokaisella Suomessa on mahdollisuus siihen. Meillä on maailman mittakaavassa erittäin tasa-arvoiset mahdollisuudet hakeutua ja työskennellä millä alalla itse haluaa, sekä sillä vaikuttaa omaan tulokehitykseensä ja sen kautta eläkekertymään. Kukaan ei pakota hakeutumaan matalapalkka-aloille, tai mihinkään muualle. Oma elämä, omat arvot, oma valinta.Monet matalapalkka-aloista ovat kuitenkin tärkeimpiä koko maassa ja sen takia onkin epäoikeudenmukaista että niiden palkat ovat niin matalia, esimerkkinä tästä vaikka hoitoala joka on vahvasti naisvaltainen ala ja jonka palkat ovat rikollisen alhaiset suhteutettuna sekä työn raskauteen että sen tarpeellisuuteen.Tämä.Tuntuu että ihmiset ei myöskään jotenkin tajua, että esimerkiksi sairaanhoitajat on korkeakoulutettuja ihmisiä, jotka tekee erittäin paljon itsenäistä vastuuta sisältävää asiantuntijatyötä. Vastaavan laajuisella koulutuksella huomattavasti vähemmän vastuuta sisältävissä tehtävissä saa merkittävästi parempaa palkkaa. Täysin järjetöntä ja kestämätöntä. Ei siitä, että haluaa tehdä merkityksellistä ja vastuullista työtä saisi rangaista surkealla palkalla.
Lainaus käyttäjältä: Snadistisadisti - 20.03.2021, 22:43Lainaus käyttäjältä: Apollyon - 20.03.2021, 22:06Erot eri väestöryhmien kesken lienevät sen verran suuresti epätasapainossa, että se on ongelma itsessään. Pyrkimys ei juuri kellääm liene kommunistiseen "tasajakoon", mutta esimerkiksi naisten eläkeköyhyys, joka on seurausta pienemmistä tuloista työuran aikana on ihan juttu ja osaltaan seurausta juuri tuloeroista.Nämä ovat henkilökohtaisia valintoja. Jos palkkataso on se juttu johon haluaa elämässä panostaa, pitää tehdä uravalintoja sen mukaisesti. Jokaisella Suomessa on mahdollisuus siihen. Meillä on maailman mittakaavassa erittäin tasa-arvoiset mahdollisuudet hakeutua ja työskennellä millä alalla itse haluaa, sekä sillä vaikuttaa omaan tulokehitykseensä ja sen kautta eläkekertymään. Kukaan ei pakota hakeutumaan matalapalkka-aloille, tai mihinkään muualle. Oma elämä, omat arvot, oma valinta.Monet matalapalkka-aloista ovat kuitenkin tärkeimpiä koko maassa ja sen takia onkin epäoikeudenmukaista että niiden palkat ovat niin matalia, esimerkkinä tästä vaikka hoitoala joka on vahvasti naisvaltainen ala ja jonka palkat ovat rikollisen alhaiset suhteutettuna sekä työn raskauteen että sen tarpeellisuuteen.
Paitsi että sitten sitä nuorta naista ei palkatakaan siihen korkeapalkkaiseen työhön, johon hän haluaa päästä ja johon hänellä on osaaminen, koska "se kuitenkin kohta synnyttää ja jää äitiyslomalle ja firmalle tulee tappiota". Teoreettinen mahdollisuus on olemassa, mutta paatuneet asenteet kumoavat sen.
Lainaus käyttäjältä: Alexios - 21.03.2021, 10:45Paitsi että sitten sitä nuorta naista ei palkatakaan siihen korkeapalkkaiseen työhön, johon hän haluaa päästä ja johon hänellä on osaaminen, koska "se kuitenkin kohta synnyttää ja jää äitiyslomalle ja firmalle tulee tappiota". Teoreettinen mahdollisuus on olemassa, mutta paatuneet asenteet kumoavat sen.Olisihan tosiaan ihmeellistä, jos naiset pääsisivät vaikka pääministereiksi, hallituksen avainpelaajiksi, toimitusjohtajiksi tai ylimmän johdon asiantuntijtehtäviin.
Joo. Ja sitten alkaa sietämätön ulina, kuinka se on kassatyttö ja kiintiönainen ja kaikkea muuta paskaa, jota ei samoista piireistä kuulu kun pääministerinä on liikemies, jonka mielestä Suomi on osakeyhtiö.
Valitettavasti tehtävän vaatima koulutustaso, tärkeys ja tulotaso eivät aina vastaa toisiaan. Kyse on enemmänkin siitä, mitä mistäkin voidaan maksaa ja miten tehty työ skaalautuu asiakaskunnan suhteen.
Lainaus käyttäjältä: Snadistisadisti - 21.03.2021, 12:00Lainaus käyttäjältä: Alexios - 21.03.2021, 10:45Paitsi että sitten sitä nuorta naista ei palkatakaan siihen korkeapalkkaiseen työhön, johon hän haluaa päästä ja johon hänellä on osaaminen, koska "se kuitenkin kohta synnyttää ja jää äitiyslomalle ja firmalle tulee tappiota". Teoreettinen mahdollisuus on olemassa, mutta paatuneet asenteet kumoavat sen.Olisihan tosiaan ihmeellistä, jos naiset pääsisivät vaikka pääministereiksi, hallituksen avainpelaajiksi, toimitusjohtajiksi tai ylimmän johdon asiantuntijtehtäviin. Joo. Ja sitten alkaa sietämätön ulina, kuinka se on kassatyttö ja kiintiönainen ja kaikkea muuta paskaa, jota ei samoista piireistä kuulu kun pääministerinä on liikemies, jonka mielestä Suomi on osakeyhtiö.
Lainaus käyttäjältä: Leikkisa - 21.03.2021, 11:57Valitettavasti tehtävän vaatima koulutustaso, tärkeys ja tulotaso eivät aina vastaa toisiaan. Kyse on enemmänkin siitä, mitä mistäkin voidaan maksaa ja miten tehty työ skaalautuu asiakaskunnan suhteen.Sanoisin kyllä että palkkojen määräytyminen on sangen kompleksinen kokonaisuus, eikä täysin markkinamekanismien alainen - vaikka siis suuressa kuvassa yhteys tuottavuuteen toki onkin olemassa. Esim. sairaanhoitajien kohdalla on kysymys myös poliittisesta päätöksenteosta, poliittisista priorisoinneista. Toki mobiilipelisuunnittelija jatkossakin saa paljon suurempaa palkkaa kuin sairaanhoitaja, on se kauhean eettistä tai ei (minusta osin ei) mutta silti on poliitikkojen käsissä, että tekisimmekö ehkä esim. jonkinlaisen tasokorotuksen sairaanhoitajien ja lähihoitajien palkkoihin tai muuten tuntuvasti parantaisimme heidän työolosuhteitaan. En sano, että näin pitäisi tehdä, mutta täysin mahdollista se olisi.
Eikö nyt oikeasti parempaa löydy kuin käyttää tällaisia samoja kuluneita fraaseja. Edellinen olkiukko oli tuo tyttöä ei palkata koska tulee raskaaksi yleistys. Jokanei sekään pidä paikkaansa. Eikä raskausajan kulut rasita yhtiötä, vaan ongelma on kaikissa rekrytoinneissa miettiä kauanko koulutettu resurssi säilyy yhtiössä.