Baarin kannatusmaksut
Lainaus käyttäjältä: fido - 19.03.2021, 17:15Kunhan se se diktatuuri on Female Supremacy Ultra Matriarchal society, niin toimii mulle.Harmi vain, että väkivaltakoneistot tuppaavat olemaan aika miesvaltaisia. Onnea matkaan sille, joka aikoo misandriaan perustuvan diktatuurin perustaa.
Kunhan se se diktatuuri on Female Supremacy Ultra Matriarchal society, niin toimii mulle.
Kun naisille aidosti tarjoutuu miesten kanssa yhteläinen mahdollisuus toimia yhteiskunnan johtoasemissa kuin miehille, on kuitenkin mielestäni feministisesti ihan ok, jos naiset valitsevat toimia johtajina miehiä harvemmin. Johtaminen ei keskimäärin ole naisille yhtä tärkeä arvo kuin miehille, koska naiset ovat keskimäärin vähemmän kilpailullisia kuin miehet. Tämä johtunee mm. vähäisemmästä testosteronin tuotannosta. Naiset johtavat tyypillisemmin vastuuntunnosta tai voidakseen tuottaa jotakin, esimerkiksi hyvänä pitämäänsä tuotetta, kuin halusta olla johtavassa asemassa yhteisössä johtajuuden itsensä luoman statusaseman vuoksi. Vähäisempi intohimo johtajuutta kohtaan vapauttaa naisia käyttämään energiaansa moniin naisille tyypillisemmin merkityksellisempiin projekteihin kuten hoivaan, perhekeskeisyyteen, luovaan toimintaan, kommunikaation rakentamiseen jne.
Tuo on tietysti täysin väärin ja ärsyttävää - mutta usein on niin, että feminismi nähdään täysin äärimmäisten versioidensa läpi. Tietty rauhallinen tutustuminen ja tiedon etsiminen jostain muualta kuin somen flame-sodista voi valaista aika paljon sitä todella hienoa ja kunniakasta naisasialiikkeen ja feminismin historiaa. Itse olen vieläkin totaalisen hämmästynyt siitä ahdingosta ja epäoikeudenmukaisuudesta, mikä vallitsi vielä lähihistoriassa. Ja vaikka ne räikeimmät esimerkit toki ovatkin historiaa niin asenteet ja ajatusmallit kestävät paljon kauemmin. Toki kaikessa yhteiskunnallisessa toiminnassa ne kaikkein äänekkäimmät ja äärimmäisimmät äänet saavat suhteetonta huomiota, mutta minulle on ollut itsestäänselvää, että feminismin valtavirta on emansipaation ja vapautumisen asialla, ja yksi keskeisimmistä tekijöistä näissä, eikä todellakaan kauhean paljon vähemmän miehille kuin naisille.
Tää nyt on kyllä todella vahvasti olkiukkoargumentti. Olen keskustellut elämäni aikana satojen feministien kanssa ja toiminut ainakin parissakymmenessä feministisessä järjestössä tai toimintaryhmässä, enkä ikinä ole törmännyt tällaiseen asenteeseen. Päin vastoin, Suomessa feministit ja feministiset järjestöt ja yhteisöt tekevät todella laajasti yhteistyötä muiden järjestöjen ja erilaisten kansalaisryhmien kanssa yhteisten tavoitteiden eteen. Samoin tosiaan esimerkiksi matalan kynnyksen verkostoitumistoimintaa yms. järjestetään todellakin matalalla kynnyksellä niin, että itsekin olen ollut järjestäjänä useamman kerran mukana erilaisissa feministiryhmien tapahtumissa, joissa sitten lippuviimeksi iso osa tyytyväisistä osallistujista on ollut "ei-feministeiksi" ilmoittautuvia. Ja eipä siinä sitten mitään, keitetään lisää kahvia ja jatketaan maailman parantamista.
No siis todella harvoin sanon mitään sukupuolia yleistävää (vaikka tietysti näitä keskimääräisiä eroja on), mutta sen rohkenen sanoa, että olisi hyvä, jos yhteiskunnallisissa ja taloudellisissa johtotehtävissä olisi selkeä enemmistö naisia. Tämä nykyinen mallimme tuottaa tällä hetkellä kilpa-ajoa kohti kuilua. Ja sanonpa vielä senkin, varmaan aika sovinistiseen sävyyn, että huomattavalle osalle naisista voisi olla hedelmällistä olla kontrolloituja ja alistettuja yksityiselämässään - ja siis samoin huomattavalle osalle miehiä olla kontrollissa. Eli naiset johtakoon pääosin yhteiskunnassa ja miehet kotioloissa No siis tämä oli melkein puhtaasti vain vitsi, mutta ei ihan kokonaan kuitenkaan...
Lainaus käyttäjältä: hwyl - 19.03.2021, 13:42Tuo on tietysti täysin väärin ja ärsyttävää - mutta usein on niin, että feminismi nähdään täysin äärimmäisten versioidensa läpi. Tietty rauhallinen tutustuminen ja tiedon etsiminen jostain muualta kuin somen flame-sodista voi valaista aika paljon sitä todella hienoa ja kunniakasta naisasialiikkeen ja feminismin historiaa. Itse olen vieläkin totaalisen hämmästynyt siitä ahdingosta ja epäoikeudenmukaisuudesta, mikä vallitsi vielä lähihistoriassa. Ja vaikka ne räikeimmät esimerkit toki ovatkin historiaa niin asenteet ja ajatusmallit kestävät paljon kauemmin. Toki kaikessa yhteiskunnallisessa toiminnassa ne kaikkein äänekkäimmät ja äärimmäisimmät äänet saavat suhteetonta huomiota, mutta minulle on ollut itsestäänselvää, että feminismin valtavirta on emansipaation ja vapautumisen asialla, ja yksi keskeisimmistä tekijöistä näissä, eikä todellakaan kauhean paljon vähemmän miehille kuin naisille.Tässä tulee nyt se ongelma eteen, että sitä historiallista naisasialiikettä ja feminismiä ei voida verrata tähän nykypäivän intersektionalistiseen feminismiin. Peräänkuulutan sitä, että feministit sanoutuvat irti näistä intersektionalisista öyhöttäjistä, muuten ainoa tulkinta on se, että se öyhötys on nimenomaan sitä feminismiä.
Koskas tuo miesten vapauttamiseen ja tasa-arvoon pyrkivä feminismi alkaa voimallisesti ajamaan kaikkien syrjivien kiintiöiden purkamista? Ei näy, ei kuulu sellaisia äänenpainoja. Ei koskaan, missään.
Mahtaa olla yritysten johtoryhmissä ja hallituksissa hienoa olla kiintiönaisena.Kellään ei ole mitään arvostusta tuollaista henklöä kohtaan, koska sinne on päästy vain kiintiön kautta, ei osaamisen.Sitten ne naiset valittaa kun kukaan ei arvosta heita, eikä kuuntele heitä.
Mahtaa olla yritysten johtoryhmissä ja hallituksissa hienoa olla kiintiönaisena.Kellään ei ole mitään arvostusta tuollaista henklöä kohtaan, koska sinne on päästy vain kiintiön kautta, ei osaamisen.Sitten ne naiset valittaa kun kukaan ei arvosta heita, eikä kuuntele heitä. IKRM