Baarin kannatusmaksut
Valta on illuusio. Kaikkea keskustelussa kirjoitettua kannattaa peilata sitä faktaa vasten.
Lainaus käyttäjältä: Saeroe - 29.07.2020, 02:28Valta on illuusio. Kaikkea keskustelussa kirjoitettua kannattaa peilata sitä faktaa vasten.Periaatteessa näin. Valta on joskus myös kompromissi.
Lainaus käyttäjältä: Morgul - 04.08.2020, 21:16Lainaus käyttäjältä: Saeroe - 29.07.2020, 02:28Valta on illuusio. Kaikkea keskustelussa kirjoitettua kannattaa peilata sitä faktaa vasten.Periaatteessa näin. Valta on joskus myös kompromissi.Osaatko selostaa tarkemmin, mitä tarkoitat tällä kompromissilla?Tuossa omassa ajatuksessa ajoin takaa lähinnä sitä, että vaikka valtasuhteessa valta näennäisesti onkin D:llä, niin todellisuudessa se on edelleen vallan luovuttajalla (s:llä), ja D on vain vallan (väliaikainen) haltija. Valta on illuusio, sillä D saa käyttää valtaa vain tasan niin kauan, kun s sen sallii. Kun s ilmoittaa, että hänelle riittää, tämä oli tässä, hän lähtee, niin valta lakkaa olemasta välittömästi, ja siksi se ei ole laskettavissa, ainakaan henkilökohtaisen näkemykseni mukaan, "oikeaksi" vallaksi. Valta on ikään kuin lainassa, ja siksi se on illuusio.Ja nyt siis puhutaan yhteisellä päätöksellä luoduista valtasuhteista, olivatpa ne 24/7, TPE tai ihan minkä henkisiä tahansa, ei esimerkiksi oikeasta (juridisesta) orjuudesta, jota keskustelussa vasta-argumenttina sivuttiin. Se on kokonaan toinen keskustelu.
Lainaus käyttäjältä: Saeroe - 04.08.2020, 23:41Lainaus käyttäjältä: Morgul - 04.08.2020, 21:16Lainaus käyttäjältä: Saeroe - 29.07.2020, 02:28Valta on illuusio. Kaikkea keskustelussa kirjoitettua kannattaa peilata sitä faktaa vasten.Periaatteessa näin. Valta on joskus myös kompromissi.Osaatko selostaa tarkemmin, mitä tarkoitat tällä kompromissilla?Tuossa omassa ajatuksessa ajoin takaa lähinnä sitä, että vaikka valtasuhteessa valta näennäisesti onkin D:llä, niin todellisuudessa se on edelleen vallan luovuttajalla (s:llä), ja D on vain vallan (väliaikainen) haltija. Valta on illuusio, sillä D saa käyttää valtaa vain tasan niin kauan, kun s sen sallii. Kun s ilmoittaa, että hänelle riittää, tämä oli tässä, hän lähtee, niin valta lakkaa olemasta välittömästi, ja siksi se ei ole laskettavissa, ainakaan henkilökohtaisen näkemykseni mukaan, "oikeaksi" vallaksi. Valta on ikään kuin lainassa, ja siksi se on illuusio.Ja nyt siis puhutaan yhteisellä päätöksellä luoduista valtasuhteista, olivatpa ne 24/7, TPE tai ihan minkä henkisiä tahansa, ei esimerkiksi oikeasta (juridisesta) orjuudesta, jota keskustelussa vasta-argumenttina sivuttiin. Se on kokonaan toinen keskustelu."Niin kauan kun on sääntöjä ja niiden kunnioittamista, tekijä on kohteen pikku lutka." -Mä, joskus about '93.
Lainaus käyttäjältä: Saeroe - 04.08.2020, 23:41Lainaus käyttäjältä: Morgul - 04.08.2020, 21:16Lainaus käyttäjältä: Saeroe - 29.07.2020, 02:28Valta on illuusio. Kaikkea keskustelussa kirjoitettua kannattaa peilata sitä faktaa vasten.Periaatteessa näin. Valta on joskus myös kompromissi.Osaatko selostaa tarkemmin, mitä tarkoitat tällä kompromissilla?Tuossa omassa ajatuksessa ajoin takaa lähinnä sitä, että vaikka valtasuhteessa valta näennäisesti onkin D:llä, niin todellisuudessa se on edelleen vallan luovuttajalla (s:llä), ja D on vain vallan (väliaikainen) haltija. Valta on illuusio, sillä D saa käyttää valtaa vain tasan niin kauan, kun s sen sallii. Kun s ilmoittaa, että hänelle riittää, tämä oli tässä, hän lähtee, niin valta lakkaa olemasta välittömästi, ja siksi se ei ole laskettavissa, ainakaan henkilökohtaisen näkemykseni mukaan, "oikeaksi" vallaksi. Valta on ikään kuin lainassa, ja siksi se on illuusio.Ja nyt siis puhutaan yhteisellä päätöksellä luoduista valtasuhteista, olivatpa ne 24/7, TPE tai ihan minkä henkisiä tahansa, ei esimerkiksi oikeasta (juridisesta) orjuudesta, jota keskustelussa vasta-argumenttina sivuttiin. Se on kokonaan toinen keskustelu.Toisaalta ymmärrän ajatuksen vallasta illuusiona, mutta ihan yhtälailla D:llä on oikeus sanoa, ettei alista s:ää enää. Jos molemmilla on 'suhde päättyy tähän' - kortti ja D:llä on lisäksi kaikki muut kortit, onko kyse enää illuusiosta? Sen ultimatum-kortin voi kuitenkin pelata vain kerran ja sen jälkeen peli on pelattu. Siitä ei ole paluuta.Niin, edeltävä siis 24/7-suhteen näkökulmasta.
Lainaus käyttäjältä: viaton - 06.08.2020, 14:29Toisaalta ymmärrän ajatuksen vallasta illuusiona, mutta ihan yhtälailla D:llä on oikeus sanoa, ettei alista s:ää enää. Jos molemmilla on 'suhde päättyy tähän' - kortti ja D:llä on lisäksi kaikki muut kortit, onko kyse enää illuusiosta? Sen ultimatum-kortin voi kuitenkin pelata vain kerran ja sen jälkeen peli on pelattu. Siitä ei ole paluuta.Niin, edeltävä siis 24/7-suhteen näkökulmasta.Jos D tekis sulle jotain, vaikka sitten toistuvasti, mitä itse haluaa, mutta mitä sä et millään tasolla jostain syystä voi hyväksyä,niin pelaisitko sen "suhde päättyy tähän" kortin ?Jos pelaisit, valta on sinulla.
Toisaalta ymmärrän ajatuksen vallasta illuusiona, mutta ihan yhtälailla D:llä on oikeus sanoa, ettei alista s:ää enää. Jos molemmilla on 'suhde päättyy tähän' - kortti ja D:llä on lisäksi kaikki muut kortit, onko kyse enää illuusiosta? Sen ultimatum-kortin voi kuitenkin pelata vain kerran ja sen jälkeen peli on pelattu. Siitä ei ole paluuta.Niin, edeltävä siis 24/7-suhteen näkökulmasta.
Lainaus käyttäjältä: stoge - 06.08.2020, 16:49Lainaus käyttäjältä: viaton - 06.08.2020, 14:29Toisaalta ymmärrän ajatuksen vallasta illuusiona, mutta ihan yhtälailla D:llä on oikeus sanoa, ettei alista s:ää enää. Jos molemmilla on 'suhde päättyy tähän' - kortti ja D:llä on lisäksi kaikki muut kortit, onko kyse enää illuusiosta? Sen ultimatum-kortin voi kuitenkin pelata vain kerran ja sen jälkeen peli on pelattu. Siitä ei ole paluuta.Niin, edeltävä siis 24/7-suhteen näkökulmasta.Jos D tekis sulle jotain, vaikka sitten toistuvasti, mitä itse haluaa, mutta mitä sä et millään tasolla jostain syystä voi hyväksyä,niin pelaisitko sen "suhde päättyy tähän" kortin ?Jos pelaisit, valta on sinulla.En. Toimittaisin D:n hoitoon, ja vauhdilla. Kyse on jostain todella vakavasta, jos hän yhtäkkiä muuttuisi eri ihmiseksi. Tunnen omistajani ja tiedän, mitkä arvot toimivat päätösten perustana. Yksikään iso päätös ei ole tullut yllätyksenä.Jos D kumppanisi tekis sulle jotain, vaikka sitten toistuvasti, mitä itse haluaa, mutta mitä sä et millään tasolla jostain syystä voi hyväksyä,niin pelaisitko sen "suhde päättyy tähän" kortin ? Kysymys vaikuttaa varmaan absurdilta. Luultavasti tunnet elämänkumppanisi aivan kuten minäkin tunnen omistajani.
Pääasiahan pysyy, on tärkeintä että kaikilla on epämukavaa.
Lainaus käyttäjältä: tähkäpää - 27.07.2020, 08:11Lainaus käyttäjältä: stoge - 26.07.2020, 21:48Ikävää jos näkemyserot nähdään provokaationa, sitä tää ei ollut.Mä en itse miellä dominointia millään lailla tasa-arvoisena.Mä näen asian niin, että dominoiva tekee asioita oman mielensä mukaan ja alistuvalla / alistettavalla on oikeus näistä asioista kieltäytyä esim. sessioidessa turvasanaa käyttämällä tai vetäytymällä kokonaan pois dominoivan vaikutuspiiristä.Dominointi saattaa toki laajempana käsitteenä muuttua manipulaatioksi tai kusipäisyydeksi.Tälle tuskin on minkäänlaista yleispätevää määritelmää, että mikä on oikein tai väärin. Asia määrittynee aina tapauskohtaisesti.Noh, jos kirjoittaa tahallisen provokatiiviseen sävyyn vastauksensa, se saatetaan tulkita provokaatioksi eikä aidoksi keskusteluksi. Tulkinnalla ei ollut mitään tekemistä eriävän näkemyksen kanssa. Sinä kysyit, minä vastasin ja nimenomaan vastasin neuvottelutilanteesta, sen painostamattomuudesta. Jos halutaan pysyä suostumuksellisen touhun puolella, on painostaminen tavallaan aika inhaa. Se mitä sopimusten sisällä tapahtuu, on sitten toinen juttu.Niin, kuten tossa totesin, kyse ei ollu provokaatiosta joten olet väärässä tulkintasi kanssa.Tää on periaatteellisesti kai se sama ongelma joka saattaa esiintyä näissä "neuvotteluissa" ja "sopimuksissa".Tulkintavirheet, vänkääminen, keskustelun kokeminen painostavaksi jne.Ja selvennykseksi, tää ei ollut provokaatio, vittuilua, vänkäämistä, painostusta tai pahanmielen tuottamisen yrittämistä.Me vaan kaikki ollaan, onneksi, erilaisia ja varmasti omien motiiviemme perusteella pyritään toimimaan "oikein".
Lainaus käyttäjältä: stoge - 26.07.2020, 21:48Ikävää jos näkemyserot nähdään provokaationa, sitä tää ei ollut.Mä en itse miellä dominointia millään lailla tasa-arvoisena.Mä näen asian niin, että dominoiva tekee asioita oman mielensä mukaan ja alistuvalla / alistettavalla on oikeus näistä asioista kieltäytyä esim. sessioidessa turvasanaa käyttämällä tai vetäytymällä kokonaan pois dominoivan vaikutuspiiristä.Dominointi saattaa toki laajempana käsitteenä muuttua manipulaatioksi tai kusipäisyydeksi.Tälle tuskin on minkäänlaista yleispätevää määritelmää, että mikä on oikein tai väärin. Asia määrittynee aina tapauskohtaisesti.Noh, jos kirjoittaa tahallisen provokatiiviseen sävyyn vastauksensa, se saatetaan tulkita provokaatioksi eikä aidoksi keskusteluksi. Tulkinnalla ei ollut mitään tekemistä eriävän näkemyksen kanssa. Sinä kysyit, minä vastasin ja nimenomaan vastasin neuvottelutilanteesta, sen painostamattomuudesta. Jos halutaan pysyä suostumuksellisen touhun puolella, on painostaminen tavallaan aika inhaa. Se mitä sopimusten sisällä tapahtuu, on sitten toinen juttu.
Ikävää jos näkemyserot nähdään provokaationa, sitä tää ei ollut.Mä en itse miellä dominointia millään lailla tasa-arvoisena.Mä näen asian niin, että dominoiva tekee asioita oman mielensä mukaan ja alistuvalla / alistettavalla on oikeus näistä asioista kieltäytyä esim. sessioidessa turvasanaa käyttämällä tai vetäytymällä kokonaan pois dominoivan vaikutuspiiristä.Dominointi saattaa toki laajempana käsitteenä muuttua manipulaatioksi tai kusipäisyydeksi.Tälle tuskin on minkäänlaista yleispätevää määritelmää, että mikä on oikein tai väärin. Asia määrittynee aina tapauskohtaisesti.