Baarin kannatusmaksut
Lainaus käyttäjältä: Routalempi - 20.04.2021, 15:09Lainaus käyttäjältä: Fia - 20.04.2021, 13:50Lainaus käyttäjältä: Alexios - 20.04.2021, 11:40Se, että jostain asiasta maksetaan, ei tee siitä resurssia. Mikä resurssi on kyseessä, kun maksat leffan katselusta tai museokäynnistä?Sanovat sitä taiteeksi. Kulttuurielämykseksi. Taidetta ja kulttuuria työksenikin tehneenä ja tuottaneena en nyt ihan hahmota, miksei taide tai kulttuurielämys olisi resurssi? Minusta ne ovat varsin tärkeä resursseja ihmiselämässä ja yhteiskunnassa ja niiden saatavuus kaikelle kansalle olisi hyvin tärkeää varmistaa. Samalla ne ovat myös resursseja, joiden ammattimaisesta tuottamisesta tulee maksaa palkkaa, sillä raha on resurssi, jolla myös kulttuuriväki maksaa maitolaskunsa.En ole taloustieteilijä, mutta käsittääkseni tuossa mainitsemassasi esimerkissä taide ja kulttuuri eivät ole resursseja vaan tuotteita tai hyödykkeitä, kumpaa sanaa haluaakaan käyttää. Resursseja on ne asiat mitä käytetään tuotteiden ja hyödykkeiden tuottamiseen, eli tässä tapauksessa sun resursseja taiteilijana ovat se aika ja vaiva mitä sä käytät taiteen tekemiseen, materiaalit sekä tietysti oma luovuus ja mielikuvitus. Tämän takia tuo "seksiä myydään eli se on resurssi" ei myöskään toimi vertauksena, koska myytynä seksi on hyödyke, tarkennettuna tässä tapauksessa palvelu, ja resursseja on ne mitä seksityöläinen käyttää sen palvelun tuottamiseen, eli pääasiassa oma aikansa sekä oma kehonsa ja ne erilliset materiaalit mitä siinä käytetään, esim vaatteet yms.Eikös elokuvateatterin ansaintamalli ole, että heillä on myynnissä semmoinen resurssi kuin oikeus katsella taideteosta? Eli eikö se taide silloin pohjimmiltaan ole se resurssi? Voisi sanoa, että elokuvateollisuus resurssoi taiteen sellaiseen muotoon, elokuvataideteokseksi, että tämä taide on mahdollisimman monen saavutettavissa ja kulutettavissa. Jos elokuvateollisuus ei resurssoisi taidetta, taide jäisi harvempien saavutettavaksi ja kulutettavaksi. Resurssoidessaan taiteen kulutustuotteeksi elokuvateollisuus myös mahdollistaa tehokkaamman voiton tavoittelun taiteellisilla resursseilla.Ja museo taas tuottaa resurssina oikeutta ja mahdollisuutta tarkastella museoesineitä, joilla yleisölle on jotakin kulttuurista merkitystä, ainakin kun museo on kontekstualisoinut tämän merkityksen yleisölleen ymmärrettäväksi. Tämä kontestualisointi on myös itsessään eräänlaista resurssointia; asian tuotteistamista. Tällöin nämä kulttuuriesineet, eli pelkistettynä kulttuuri, ovat se ydinresurssi, joka tarvitaan, että sellainen tuote kuin museovierailu, on mahdollista tarjota.Palvelut ovat myös itsessään resursseja. Esimerkiksi hoiva-alan yritykset nimenomaan tuottavat ja myyvät palveluresursseja. Palveluresursseja tarvitaan, jotta voidaan tuottaa jokin kokonaispalvelu, kuten jonkin asiakkaan tai asiakasryhmän hoito. Semantiikka on hauskaa.
Lainaus käyttäjältä: Fia - 20.04.2021, 13:50Lainaus käyttäjältä: Alexios - 20.04.2021, 11:40Se, että jostain asiasta maksetaan, ei tee siitä resurssia. Mikä resurssi on kyseessä, kun maksat leffan katselusta tai museokäynnistä?Sanovat sitä taiteeksi. Kulttuurielämykseksi. Taidetta ja kulttuuria työksenikin tehneenä ja tuottaneena en nyt ihan hahmota, miksei taide tai kulttuurielämys olisi resurssi? Minusta ne ovat varsin tärkeä resursseja ihmiselämässä ja yhteiskunnassa ja niiden saatavuus kaikelle kansalle olisi hyvin tärkeää varmistaa. Samalla ne ovat myös resursseja, joiden ammattimaisesta tuottamisesta tulee maksaa palkkaa, sillä raha on resurssi, jolla myös kulttuuriväki maksaa maitolaskunsa.En ole taloustieteilijä, mutta käsittääkseni tuossa mainitsemassasi esimerkissä taide ja kulttuuri eivät ole resursseja vaan tuotteita tai hyödykkeitä, kumpaa sanaa haluaakaan käyttää. Resursseja on ne asiat mitä käytetään tuotteiden ja hyödykkeiden tuottamiseen, eli tässä tapauksessa sun resursseja taiteilijana ovat se aika ja vaiva mitä sä käytät taiteen tekemiseen, materiaalit sekä tietysti oma luovuus ja mielikuvitus. Tämän takia tuo "seksiä myydään eli se on resurssi" ei myöskään toimi vertauksena, koska myytynä seksi on hyödyke, tarkennettuna tässä tapauksessa palvelu, ja resursseja on ne mitä seksityöläinen käyttää sen palvelun tuottamiseen, eli pääasiassa oma aikansa sekä oma kehonsa ja ne erilliset materiaalit mitä siinä käytetään, esim vaatteet yms.
Lainaus käyttäjältä: Alexios - 20.04.2021, 11:40Se, että jostain asiasta maksetaan, ei tee siitä resurssia. Mikä resurssi on kyseessä, kun maksat leffan katselusta tai museokäynnistä?Sanovat sitä taiteeksi. Kulttuurielämykseksi. Taidetta ja kulttuuria työksenikin tehneenä ja tuottaneena en nyt ihan hahmota, miksei taide tai kulttuurielämys olisi resurssi? Minusta ne ovat varsin tärkeä resursseja ihmiselämässä ja yhteiskunnassa ja niiden saatavuus kaikelle kansalle olisi hyvin tärkeää varmistaa. Samalla ne ovat myös resursseja, joiden ammattimaisesta tuottamisesta tulee maksaa palkkaa, sillä raha on resurssi, jolla myös kulttuuriväki maksaa maitolaskunsa.
Se, että jostain asiasta maksetaan, ei tee siitä resurssia. Mikä resurssi on kyseessä, kun maksat leffan katselusta tai museokäynnistä?
Millähän perusteella voit väittää etteikö seksi olisi naiselle resurssi? Toiminta tai aktiviteetti argumentti aiheuttaa hilpeää facepalmausta.Miksi miehet maksavat seksistä jos seksi ei olisi resurssi?
"Suuressa osassa vaihtotapahtumia miehet eivätanna aktuaalisia resursseja seksuaalisen resurssin haltijalle. Sen sijaan, miehet toimivattavalla, joka tuottaa seksuaalista resurssia hallitsevalle naiselle lisäarvoa. Seksuaalisenresurssin haltijana nainen voi luoda arvoa miehille pelkästään olemalla viehättävä. "
Haluan korostaa, että en pidä seksin "saamista" minään ihmisoikeutena tai edes automaattisesti parisuhteeseen kuuluvana oikeutena. Kenelläkään ei lähtökohtaisesti ole velvollisuutta "antaa" seksiä yhtään kenellekään, puolisolleenkaan, jos ei huvita. Itse kuitenkin ollessani parisuhteessa nimenomaan halusin varmistaa puolisoni hyvinvoinnin ja että hän varmasti saa tarvitsemansa määrän sellaisia resursseja, joita minä hänelle pystyn tarjoamaan. Rakkaudesta puolisoa kohtaan valitsin ja ehdotin omasta aloitteestani, että minulta hän saa seksiä ihan aina sitä halutessaan, että hän voi "ottaa" minut ja sen seksin edes erikseen pyytämättä, asiasta mitenkään neuvottelematta.Seksi voi siis olla myös resurssi, joka kasvaa itselleen korkoa.Ja seksi parisuhteessa totisesti voi olla resurssi, joka kasvattaa yhteistä hyvinvointia, sitoo puolisoita yhteen ja vahvistaa perhettä.Minusta ei ole välttämättä kylmää ja laskelmoivaa lähestyä seksiä resurssina ja pohtia, miten se saadaan varmasti "riittämään". Seksin ja oman seksuaalisuutensa resurssointi voi olla välittämistä. Rakkautta. Huolenpitoa. Ja toki myös hauskaa.
Jos nussitaan pilkkua, resurssia ei myydä vaan resurssin allokaatiota. SuomennosSeksityöläiset ei veloita seksistä vaan ajasta.
Minä taas en käsitä, kuinka joku ei vielä herran vuonna 2021 käsitä, miksi puhuminen seksistä resurssina ja seksin "saamisesta" ja "antamisesta" on haitallista. Se ei hyödytä ketään. Se tekee hallaa kummallekin osapuolelle. Asenteiden pitää muuttua, jotta päästään edes lähemmäs sitä tasa-arvoa. Se, että seksiä voidaan käyttää ja käytetäänkin vallan, kaupankäynnin ja ties minkä välineenä, ei tarkoita, että niin pitäisi olla. Ei ainakaan ilman yhteisiä, sovittuja sääntöjä ja suostumusta.
Oman tosielämäni havaintojen perusteella ymmärrän kirjoitustesi perusteella hyvin miksi seksi ei jakaudu tasaisesti. Se mikä on kohdallasi totta, ei tarkoita sen olevan universaali totuus. Joskus voi olla hyvä tarkastella asioita myös poteron ulkopuolelta.
Lainaus käyttäjältä: stoge - 20.04.2021, 11:32Jos nussitaan pilkkua, resurssia ei myydä vaan resurssin allokaatiota. SuomennosSeksityöläiset ei veloita seksistä vaan ajasta. Ajasta joka allokoidaan seksiin hyvin suurella todennäköisyydellä. Ja resurssia ei myydä, vaan resurssi omistetaan. Nuoret kauniit naiset omistavat seksiresurssin. Vähän vanhemmatkin jos tarjonta ja kysyntä on kovin vinoutunut.
Minä taas en käsitä miksei asioista voi vielä herran vuonna 2021 puhua asioiden oikeilla nimillä, eli miehet "saavat" seksiä ja naiset "antavat". Tosielämän havainnot kun tukevat vähän turhankin vahvasti tätä hypoteesia. Paljon pitäisi asioiden muuttua että seksi jakautuisi tasaisesti sukupuolten välillä, ketään muuta kuin anonyymia foorumikirjoittelijaa asia tosin ei tunnu kiinnostavan.
Tämä ei kuitenkaan estä minua havainnoimasta naisten hypergamiaa ja kuinka yhä useampi mies jää täysin ilman.
Se, että jollakulla on palkitsemisvalta päättää kuka sitä seksiä saa häneltä, tilanteessa jossa tarjontaa on yli tarpeen monituhatkertaisesti, tekee siitä resurssin.Se, että asian voi muuttaa rahaksi, palveluiksi, eduiksi, päästä rikkaisiin naimisiin, tekee siitä resurssin.
Touché
Lainaus käyttäjältä: Ende - 20.04.2021, 18:13Se, että jollakulla on palkitsemisvalta päättää kuka sitä seksiä saa häneltä, tilanteessa jossa tarjontaa on yli tarpeen monituhatkertaisesti, tekee siitä resurssin.Se, että asian voi muuttaa rahaksi, palveluiksi, eduiksi, päästä rikkaisiin naimisiin, tekee siitä resurssin.Tämän perusteellahan siis miehillä on tämä täysin sama resurssi, kuin naisillakin. Jokaisella ihmisellä on sukupuolesta riippumatta oikeus ja valta valta päättää, kenelle haluaa seksiä "antaa", niin kuin myös jokaisella on oikeus ja valta päättää, kenen kanssa sitä haluaa harrastaa.
Sitä paitsi jos naiset antavat ja miehet saavat, niin eihän nainen sitten koskaan saa seksiä
Edelleenkin ihmettelen, keitä ne miehet ovat, jotka jäävät ilman. Kun en itse tunne yhtäkään, eikä tunnu tuntevan kukaan muu tuntemani ihminenkään. Ja jos juuri kukaan ei tunnu heitä tuntevan, niin kuinka paljon heitä sitten oikeasti onkaan?