Baarin kannatusmaksut
Käsite CFNM on minulle vieras mutta ei se haittaa. Hyvä syy ja aihe bileille kuitenkin. Oletko rakennellut asiaa mielessäsi jo pitemmälle?
Vaativan erityistason psykoterapeutti Heidi Valasti kirjoittaa yleisönosastossa niistä tavoista, joilla naiset (yksinhuoltajaäidit, päiväkotitädit, opettajat, tyttöystävät, avovaimot, mihin ne aviot jäi?) ohjaavat, pakottavat, kertovat millainen kuuluu olla, kritisoivat (myös tyttöjen kesken skumppalasin ääressä) ja ilmoittavat säännöt.Tähän mies voi vastata vain seksuaalisella haluttomuudella, joka on itsemääräämispyrkimys. Muut tavat häneltä on "typistetty ja ehdollistettu". "Jos itse olisin mies tällaisella taustalla, minäkin sanoisin ei siittiöiden jalostamiseksi [po. jalostamiselle] vauvoiksi", kirjoittaja päättää.Tähän voi vastata vain kohottamalla sotahuudon: CFNM-bileitä, perkele!
naiset ..... pakottavat, kertovat millainen kuuluu olla, kritisoivat .... ja ilmoittavat säännöt.
Lainausnaiset ..... pakottavat, kertovat millainen kuuluu olla, kritisoivat .... ja ilmoittavat säännöt.Hippasen huvittaa erityistason psykoterapeutin huoli, kun löytyy niin paljon miehiä, joiden haaveiden täyttymys tämä olisi...
Mutta vakavasti ottaen pitäisin melko heikkotasoisena mielipidekirjoituksena alan ammattilaiselta. Koko teksti koostuu lähinnä yleistyksistä ja yksinkertaistuksista.
Lainaus käyttäjältä: Psyche - 03.02.2020, 18:14Lainausnaiset ..... pakottavat, kertovat millainen kuuluu olla, kritisoivat .... ja ilmoittavat säännöt.Hippasen huvittaa erityistason psykoterapeutin huoli, kun löytyy niin paljon miehiä, joiden haaveiden täyttymys tämä olisi... Jep, tällä perusteellahan voidaan pitää ihan mistä tahansa asiasta valittamista naurettavana.
Lainaus käyttäjältä: Psyche - 03.02.2020, 18:14Mutta vakavasti ottaen pitäisin melko heikkotasoisena mielipidekirjoituksena alan ammattilaiselta. Koko teksti koostuu lähinnä yleistyksistä ja yksinkertaistuksista.Miten asiaa sitten olisi pitänyt käsitellä? Tämä oli tietysti mielipidekirjoitus, eikä hesarin lukijalla ole kapasiteettia ymmärtää asiaa kovin syvällisesti. Tekstihän oli erittäin hyvin kiteytetty koskemaan asiaa juuri siten kuin ihmiset osaavat niitä käsittää ja pukea sanoiksi. Toki, jos tarkoitit tätä haasteena käydä älyllistä keskustelua asiasta, niin olen ilman muuta mukana.
"Tämän päivän nuoret miehet (25–40-vuotiaat) on kasvatettu usein naisen vallalle alisteisesti: on ollut yksinhuoltajaäiti, päiväkodin hoitaja, opettaja, tyttöystävä, avovaimo tai vaimo."
Päiväkodissa poikia ohjataan hillitsemään voimiaan, ääntään ja toimintaansa, jotta hoitajilla ei olisi liian työlästä. Opettajat taas pakottavat pojat hahmottamaan ja oppimaan asiat tavoilla, jotka yleistettyinä eivät vastaa poikien oppimisstrategioita, kinesteettistä ja toiminnallista oppimista.
Sitten tulee tyttöystävä, joka kertoo, millainen poikaystävän kuuluu olla. Hän kritisoi ystävättärilleen skumppalasin äärellä, miten uusavuton ja vääränlainen poikaystävä hänellä on. Avovaimo sisustaa yhteisen kodin valkoiseksi, koska se on tyylikästä, ja ilmoittaa samalla miehelle kodin säännöt.
Miesten seksuaalinen haluttomuus on lisääntynyt. Lääketeollisuus on napannut tähän kohtaan ahneesti kiinni ja nimittää sitä erektiohäiriöksi. Seksuaalinen haluttomuus on itsemääräämispyrkimys, kun tuo pyrkimys on vuosien saatossa typistetty ja ehdollistettu. Jos itse olisin mies tällaisella taustalla, minäkin sanoisin ei siittiöiden jalostamiseksi vauvaksi.
Yleisesti ottaen minusta tämänkaltaisia asioita tulisi käsitellä huomattavasti monipuolisemmin. Monipuolisempi katsantokanta ei poissulje sitä, että keskivertohesarinlukijalla olisi edelleen riittävästi kapasiteettia ymmärtää lukemaansa.
Naiset ovat voimakkaasti yliedustettuina kasvatus- ja hoiva-aloilla, totta. Tämä ei kuitenkaan mitenkään erityisesti koske tämän päivän miehiä, vaan naisilla on ollut yliedustus kasvatuksen ja hoivan alueella suunnilleen... aina. Miehiä toivotaan lisää lasten hoiva- ja kasvatusaloille. Miksi miehiä ei sitten ole siellä enemmän? Tämä on oma kysymyksensä, josta voisi myös kirjoittaa pitkästi. Miten tämä "vallalle alisteisesti" sitten pitäisi tulkita on minulle vähän kysymysmerkki.
No sieltä tuli pari esimerkkiä. Ensinnäkin, kasvatus on ennen (menneinä vuosikymmeninä ja satoina) ollut huomattavasti autoritaarisempaa, kuin mitä se on nykyään. Tiukka kuri ja ruumiillinen kuritus ja muut rangaistukset ovat olleet yleisesti hyväksyttyjä kasvatuskeinoja, läksyjen ulkoaopettelu yleinen opetuskeino. Kyllä, lapsia opetetaan yleisesti ottaen hillitsemään voimiaan, ääntään ja toimintaansa, sitä kutsutaan myös itsesäätelyksi. Itsesäätely on valtavan tärkeä kyky oppia, jotta pystyy menestyksellisesti toimimaan sosiaalisissa ympäristöissä. Kuitenkin näiden kykyjen opetuksen menetelmät ovat nykyaikana huomattavasti pehmeämpiä kuin menneinä vuosikymmeninä tai satoina. Nykyajan päiväkodissa ja koulussa on huomattavasti enemmän vapautta toteuttaa erilaisia opetus- ja oppimistyylejä. Nykyajan koulun ongelmista voisi kirjoittaa pitkästi, mutta mutta mielipidekirjoituksen mukaisia ne eivät todellakaan ole.
On mahdollista, että kuvatunkaltaisia ongelmia ainakin joissain parisuhteissa on. Se on ikävää, ja toivottavampaa olisi jos parisuhteissa pyrittäisiin yhdessä ja yhteisymmärryksessä sisustamaan kotia ja omasta kumppanista puhuttaisiin ystävällisesti ja kunnioittavasti sekä kasvotusten että selän takana. Kuitenkin tämänkaltaisen narratiivin luominen on hyvin yksinkertaistavaa ja mustavalkoista.
Seksuaalinen haluttomuus on niin monitekijäinen asia, että on tökeröä redusoida se tällaisen yhden tekijän aiheuttamaksi. Jos tutkii miesten seksuaalista haluttomuutta koskevaa kirjallisuutta, niin "ylikontrolloivia naisia" ei löydy listalta. Olisi kiinnostavaa tietää, mihin lähteeseen hän pohjaa väitteensä siitä, että seksuaaline haluttomuus on "itsemääräämispyrkimys". Mitä listalla on? Parisuhteen ongelmat (joita voi olla lukuisia erilaisia), stressi, väsymys, masennus, sairaudet ja fysikaaliset ongelmat, huonojen elintapojen aiheuttamat huono kunto ja/tai ylipaino, testosteronivaje... Ja muuten, viagra ei korjaa haluttomuutta, se vain mahdollistaa erektion jos halua on.
Entä onko tällä (hyvin kyseenalaisella) seksuaalisuuden haluttomuuden diagnoosilla mitään yhteyttä haluttomuuteen saada lapsia? Ensinnäkin, historiallisesti vasta hyvin lyhyen aikaa on ollut mahdollista tehokkaasti kontrolloida syntyvyyttä. Aiemmin seksi johti lapsiin, haluttiin niitä tai ei. Miesten tai naisten ei ole siis tarvinnut erikseen haluta lapsia, heidän tarvitsee vain haluta seksiä. Miehiltä on jonkin verran kysytty syitä haluttomuuteen hankkia lapsia (en tiedä onko systemaattista tutkimusta aiheesta tehty). Tässäkin asiassa syitä on monia, kuten naisillakin. Ekologiset ja eettiset syyt, haluttomuus luopua omasta elämäntyylistään lasten vaatimusten vuoksi, sopivan kumppanin puute jne.
Yhteenvetona: voi olla, että joissain suhteissa, joillain miehillä on kirjoittajan kuvaamia ongelmia suhteissaan tai miehisyytensä kanssa. Kuitenkin kirjoitus on hyvin heikko analyysi ja siten heikko yleistys ilmiöstä laajemmin. Kirjoitus sisältää kyseenalaisia tai vääriä oletuksia, joille on vaikeaa löytää tukea. Tämän seurauksena johtopäätöksetkään eivät vakuuta. On olemassa muita syitä, jotka tilastollisesti selittävät selitettävää ilmiötä paremmin ja kattavammin. Kirjoitus lähinnä tukee vastakkainasettelua miesten ja naisten kesken, mikä omasta mielestäni on yksi suurimpia ongelmia aihealueen yhteiskunnallisessa keskustelussa.
Jäin miettimään, onko mielipidekirjoittajan eli tämän spirituaaliterapeutin itsensa holhoava asenne miehiä kohtaan sellaista parempaa holhoamista kuin muiden naisten mahdollisesti harjoittama. Eikö pyrkimys ollut nimenomaan päästä eroon naisten holhoavasta asenteesta?