Baarin kannatusmaksut
Mennäänkö vaikka syömään pullaa ?
"Tutkitun tiedon käsittelyssä aivan keskeinen sääntö on, että näytön taakka on väitteen esittäjällä. Tämä tarkoittaa sitä, että esim. terveysväitteen esittäjän tulee kyetä perustelemaan väitteensä tutkitulla tiedolla. Mikäli perusteluja ei ole esittää, väite voidaan jättää omaan arvoonsa lähinnä villinä ajatuksena tai hypoteesina, joka vaatii tutkimista.Missään tapauksessa ei voida lähteä siitä, että vastuu väitteen kumoamisesta tai todeksi todistamisesta siirtyisi kuulijalle."https://blogit.ts.fi/terveys-tiede/nayton-taakka-kiertoyritykset/Ihan vain noista alfoista ja beetoista tuli mieleen.
Kaikki koko ketjussa on oikeessa ja väärässä.Niinkun kaikessa lässytyksessä.Se on ihan sama mistä puhutaan, loppujen lopuksi voidaan mennä aina siihen, että yksilötaso määrittelee yksilön totuuden.Mennäänkö vaikka syömään pullaa ?
Lainaus käyttäjältä: stoge - 09.12.2019, 00:25Mennäänkö vaikka syömään pullaa ? ^ Noku se koko ongelma oli siinä, että jos nyt sanon, että EN haluu pullaa, ni entä jos stoge ei usko?! Sit se tunkee miulle sitä pullaa väkisin kurkkuun? Mut joo okei, voisin kyl syödä pullaa tein kaa mieluummi.
Lainaus käyttäjältä: stoge - 09.12.2019, 00:25Kaikki koko ketjussa on oikeessa ja väärässä.Niinkun kaikessa lässytyksessä.Se on ihan sama mistä puhutaan, loppujen lopuksi voidaan mennä aina siihen, että yksilötaso määrittelee yksilön totuuden.Mennäänkö vaikka syömään pullaa ? Tarjooks?
Lainaus käyttäjältä: Von - 08.12.2019, 23:58Lainaus käyttäjältä: Master_Mind - 08.12.2019, 23:35Niin vaan Darwinellikin naurettiin, kun hän esitti evoluutioteorian.Galilei oli päästä hengestään näkemyksillään. Einsteinin opettaja sanoi hänelle, että sinusta ei tule koskaan mitään.Näistä ei muuten yksikään pidä paikkaansa. Ja Darwin ei taivu tolleen. Oot melko beta vänkäämisessä.Aih?On ilmeisesti jotain lähdettä kumoamaan väitteeni?
Lainaus käyttäjältä: Master_Mind - 08.12.2019, 23:35Niin vaan Darwinellikin naurettiin, kun hän esitti evoluutioteorian.Galilei oli päästä hengestään näkemyksillään. Einsteinin opettaja sanoi hänelle, että sinusta ei tule koskaan mitään.Näistä ei muuten yksikään pidä paikkaansa. Ja Darwin ei taivu tolleen. Oot melko beta vänkäämisessä.
Niin vaan Darwinellikin naurettiin, kun hän esitti evoluutioteorian.Galilei oli päästä hengestään näkemyksillään. Einsteinin opettaja sanoi hänelle, että sinusta ei tule koskaan mitään.
--- Ihminen joka on valinnut kantansa, ei voi ajatella muutoin.---tiede kehittää ja muuttaa itseään jatkuvasti---
Lainaus käyttäjältä: Master_Mind - 09.12.2019, 00:30--- Ihminen joka on valinnut kantansa, ei voi ajatella muutoin.---tiede kehittää ja muuttaa itseään jatkuvasti---Tossahan se olennainen ristiriita tuli. Minusta, ja valistunut arvaus että monesta muustakin vaikuttaa siltä, että suht moni ketjussa on elämänsä aikana muuttanut mielipiteitään esim. parinvalinnasta, ehkäpä jopa ihan tieteellisten tutkimusten pohjalta tai niistä juttuja lukiessa ja silleen jatkanut eteenpäin tosta alfa+beta-setistä. Mutta kaikki ei. Eikä heille jo eteenpäin jatkaneille lie helppoa omaksua alfa+beta-näkemystä, jos ei sille saa jotain näyttöä tueksi.En oikein tiedä, mikä pointti ihmisten välisessä vuorovaikutuksessa edes olisi, jos välillä ei kokisi uusia jaettujakin oivalluksia. Joskus on ollut jopa hieman pelottavaa, että oma mielipide on muuttunut suht voimakkaasti uutta näkökulmaa tai uutta tietoa saadessa, mutta siihen sopeutuu eikä se ole vaarallista. Paitsi jos jokin uskomus sattuu osumaan johonkin ydinkohtaan itsessä ja sen ydinkohdan katselu olisi liian kivuliasta, niin silloin ei tosiaan voi omaksua uutta näkemystä.
Lainaus käyttäjältä: Master_Mind - 09.12.2019, 00:10Lainaus käyttäjältä: Von - 08.12.2019, 23:58Lainaus käyttäjältä: Master_Mind - 08.12.2019, 23:35Niin vaan Darwinellikin naurettiin, kun hän esitti evoluutioteorian.Galilei oli päästä hengestään näkemyksillään. Einsteinin opettaja sanoi hänelle, että sinusta ei tule koskaan mitään.Näistä ei muuten yksikään pidä paikkaansa. Ja Darwin ei taivu tolleen. Oot melko beta vänkäämisessä.Aih?On ilmeisesti jotain lähdettä kumoamaan väitteeni?Meneeköhän nyt vähän off-topiciksi...? Ekaan löytyy englanninkielisesti Wikipediasta ihan hyvät tiedot (vaikka yleensä en Wikipediaa lähteeksi suosittelisikaan). Galileo Galilein myyttiä on suomeksi käsitelty esim. Niin & Näin -lehden tässä artikkelissa https://netn.fi/sites/www.netn.fi/files/netn102-24.pdfEi oo pullaa, syön rinkeliä, aika mautonta.
Tosin osa beetoista voi olla myös toisinaan alfoja ja osa alfoista saattaa olla beetoja toisinaan.Jompikumpi on vain yleensä dominoivampi, näkisin itsetunnon tiettynä mittarina tuossa asiassa.
David Mech introduced the idea of the alpha to describe behavior observed in captive animals. Alphas, he wrote in his 1970 book "The Wolf: Ecology and Behavior of an Endangered Species," win control of their packs in violent fights with other males.
Loppujenlopuksihan kyse on mielipideasioista, psykologiassa ei ole mikään aukotonta ja tiede kehittää ja muuttaa itseään jatkuvasti.
Humanistiset tieteet on kaikki mielipiteisiin perustuvia tieteitä loppujen lopuksi tieteellisistä menetelmistään huolimatta, nekin kun ovat mielipiteisiin perustuvia.IKRM
Lainaus käyttäjältä: Master_Mind - 09.12.2019, 00:30Loppujenlopuksihan kyse on mielipideasioista, psykologiassa ei ole mikään aukotonta ja tiede kehittää ja muuttaa itseään jatkuvasti.Tässähän se ongelma onkin, tiede ei ole mielipideasia, vaan siinä on ihan tarkat tieteelliset menetelmät.
A report by the Open Science Collaboration in August 2015 that was coordinated by Brian Nosek estimated the reproducibility of 100 studies in psychological science from three high-ranking psychology journals.[40] Overall, 36% of the replications yielded significant findings (p value below 0.05) compared to 97% of the original studies that had significant effects.
In a paper published in 2012, Glenn Begley, a biotech consultant working at Amgen, and Lee Ellis, at the University of Texas, argued that only 11% of the pre-clinical cancer studies could be replicated.