Lagavulin oli pakko laittaa, se on kuitenkin parasta viskiä mitä kaupasta täällä saa. Ikäänkuin kannanotoksi siis.
No, koska olen aikanani työskennellyt myös baarimikkona jokusen vuoden, niin laitetaan nyt sitten jotakin mitä mieleen tulee:
-Snapsilasi täytetään puolilleen mustikkakeitolla
-Päälle lasketaan lusikan avulla Bailey's kermalikööriä lasi täyteen (kannattaa ehkä hiukan ravistaa sitä Baileysiä ennen kaatamista)
"Ykösellä" naamariin.
-Pitkä ja korkea lasi jäähdytetään hyvin vaikkapa pakkasessa
-Ravistimeen kaadetaan jäitten lisäksi giniä ja minttulikööriä 1:1 (sitä vihreän väristä siis)
-Ravistetaan ihan perkuleesti
-Jäähdytetty lasi täytetään noin puolilleen kuplivalla vedellä
-Kuplivan veden päälle nostellaan jäämurskaa ainakin kolmannes lasin korkeudesta
-Jäämurskan päälle valutellaan ruokalusikan avulla varovasti ravistimesta gini-minttulikööri, tavoitteena jättää vihreä viinas pääasiallisesti siihen jäämurskaan..
-Ei sekoiteta, juodaan pillillä.
Jotakin muuta, legendaarista ja todella pahaa:
Kumi4:
-1cl Tequila
-1cl Viski (aivan sama mitä)
-1cl Gin
-1cl Fernet Branca
Jälleen "ykösellä".
Ja jotain vieläkin muuta:
-Pullo punaviiniä
-Desi konjakkia
-Litra sekamehua (punaista)
-Oman maun mukaan Camparia (maistellaan tekemisen yhteydessä, rapiat puolikas pullollinen on aika hyvä)
-Jäitä, hedelmää tmstms..
-Oman harkinnan mukaan voi sitten laittaa vaikkapa Sambucaa sekaan tai tarjoiltaessa jäämurskan päälle
Suunnittelin aikanaan ex-työnantajani eri pippaloihin paritkin suoraan sanoen loistavat boolit, mutta niitten reseptejä en löydä nyt mistään. Yksi smurffinsininenkin olisi jossain..