Baarin kannatusmaksut
Tahtoisin tähän väliin huomauttaa, että aloituksen teksti pätee myös dominoiviin. Kyllä silläkin puolella osataan olla draamailevia, takertujia, vihjailevia jne.
Ah, taidankin puhua kiintymyssuhdetyyleistä. Turvallisesta, (turvattomasta) välttelevästä ja (turvattomasta, ristiriitaisesta) takertuvasta. Erilaisilla viestintätavoilla voi luoda turvallisuutta. Siinä missä toinen tarvitsee vapautta ja ettei asiaa tarvitse miettiä, voi toinen tarvita viestintään houkuttelua ja toinen viestintämäärän rajaamista ääneen sovituilla säännöillä. Itsensä ja toisen tunteminen auttaa ihan jees tässäkin asiassa, ja lasken kummankin ansioksi, mikäli omista viestintätarpeista ja -toiveista osaa puhua ääneen. --- Sitten on vielä sekin, että ihmisen aivot tykkäävät palkinnoista. "Ping, sinulle on viesti" tuottaa palkinnon joka kerta. Aivot oppivat sen kyllä ja osaavat sitä palkintoa hakea uudestaan ja uudestaan. Vuorovaikutuspeli. Ja voi miten helposti se pieni -ping- onkaan nykyään saatavissa eri sovelluksilla ja somessa.
Lainaus käyttäjältä: Ms. M - 16.06.2019, 22:06Tahtoisin tähän väliin huomauttaa, että aloituksen teksti pätee myös dominoiviin. Kyllä silläkin puolella osataan olla draamailevia, takertujia, vihjailevia jne.Olet valitettavasti täysin oikeassa, ja juurikin tästä syystä sanoin että itselle helpompi kertoa malli esimerkki Dominoivan "kärsimyksenä" .Dominoivan epävarmuus ja itsetunnon puute ja jopa mielenterveys ongelmat kun vaikuttavat olevan tabu myös täällä..
Lainaus käyttäjältä: bikantti - 16.06.2019, 21:30Ah, taidankin puhua kiintymyssuhdetyyleistä. Turvallisesta, (turvattomasta) välttelevästä ja (turvattomasta, ristiriitaisesta) takertuvasta. Erilaisilla viestintätavoilla voi luoda turvallisuutta. Siinä missä toinen tarvitsee vapautta ja ettei asiaa tarvitse miettiä, voi toinen tarvita viestintään houkuttelua ja toinen viestintämäärän rajaamista ääneen sovituilla säännöillä. Itsensä ja toisen tunteminen auttaa ihan jees tässäkin asiassa, ja lasken kummankin ansioksi, mikäli omista viestintätarpeista ja -toiveista osaa puhua ääneen. --- Sitten on vielä sekin, että ihmisen aivot tykkäävät palkinnoista. "Ping, sinulle on viesti" tuottaa palkinnon joka kerta. Aivot oppivat sen kyllä ja osaavat sitä palkintoa hakea uudestaan ja uudestaan. Vuorovaikutuspeli. Ja voi miten helposti se pieni -ping- onkaan nykyään saatavissa eri sovelluksilla ja somessa.Kiintymyssuhdetyylejä taitaa olla nykykäsityksen mukaan neljä: turvallinen, takertuva, välttelevä ja ristiriitainen/pelokas. Ristiriitaista kiintymyssuhdemallia toteuttava henkilö ei taida olla olla takertuva vaan enemmänkin pelokas luomaan oikein mitään läheisiä ihmissuhteita - koska käsitys itsestä ja toisista on negatiivinen. Jotenkin vaikea nähdä, että ristiriitaista kiintymyssuhdemallia toteuttava subi vainoaisi D:ta yhdenotoillaan - päinvastoin hän saattaa olla sellainen joidenkin "unelmasubi", joka ei liikaa häiritse D:tä omilla tunteillaan ja tarpeillaan - oikea syvällinen dominointi onkin sitten paljon vaikeampaa kun pitäisi päästä lähelle. Tämä kuvaa aika lailla itseäni, Masterin on täytynyt erikseen tehdä minut riippuvaiseksi itsestään vaikka möröt päässä ovat aktiivisesti taistelleet sitä vastaan. Ristiriitainenhan eroaa välttelevästä siinä, että välttelevällä on myönteinen käsitys itsestä ja huono käsitys muista - tämä hyvin usein kuvastuu ylikorostuneena itsetuntona, itse pärjäämisen korostamisena ja muiden ihmisten kontrolloimispyrkimyksinä. ---
Toisen huomiota ja omistautumista voi kyllä haluta, mutta täysivaltainen aikuinen ei varsinaisesti tarvitse toista ihmistä tuekseen. Toisinaan kun luen joidenkin henkilöiden viestejä, näistä saa mielikuvan siitä, että oma onnellisuus ja hyvinvointi on sälytetty suhteen toimivuuden varaan ja jos suhteessa on särö, koko elämä romahtaa aivan lopullisesti. Hetkellisesti näin saattaakin tapahtua, mutta elämällä on taipumus jatkua. En tarkoita sitä, että pitäisi jotenkin erakoitua tai yleensäkään kyynistyä. Jos kuitenkin on joskus kuvitellut, ettei voisi selvitä ilman jotakuta tiettyä ja tästä huolimatta näin on tapahtunut, on helpompaa ymmärtää halun ja tarpeen eroavaisuus.
Lainaus käyttäjältä: bunni - 17.06.2019, 17:35Toisen huomiota ja omistautumista voi kyllä haluta, mutta täysivaltainen aikuinen ei varsinaisesti tarvitse toista ihmistä tuekseen. Toisinaan kun luen joidenkin henkilöiden viestejä, näistä saa mielikuvan siitä, että oma onnellisuus ja hyvinvointi on sälytetty suhteen toimivuuden varaan ja jos suhteessa on särö, koko elämä romahtaa aivan lopullisesti. Hetkellisesti näin saattaakin tapahtua, mutta elämällä on taipumus jatkua. En tarkoita sitä, että pitäisi jotenkin erakoitua tai yleensäkään kyynistyä. Jos kuitenkin on joskus kuvitellut, ettei voisi selvitä ilman jotakuta tiettyä ja tästä huolimatta näin on tapahtunut, on helpompaa ymmärtää halun ja tarpeen eroavaisuus.Jotakin tuollaista olen pohtinut itsekin muutamien ketjujen kohdalla. Ja että voiko olla onnellinen ilman toista.Kenties se on sitten bikantin homma analysoida, onko kyseessä pelokas kiintymyssuhde, heh.