Baarin kannatusmaksut
Tosiasia on se kuitenkin,että (n.69,7%) suomalaisista allekirjoittaa nuo opit kuulumalla luterilaiseen valtakirkkoon. Jostain syystä nämä monoteistiset uskonnot ovat valtavirtaa ja joissa sukupuolet ovat eriarvoisia. Puhumattakaan muusta tai muista.
Lainaus käyttäjältä: scar - 09.03.2019, 01:21Tosiasia on se kuitenkin,että (n.69,7%) suomalaisista allekirjoittaa nuo opit kuulumalla luterilaiseen valtakirkkoon. Jostain syystä nämä monoteistiset uskonnot ovat valtavirtaa ja joissa sukupuolet ovat eriarvoisia. Puhumattakaan muusta tai muista.Nyt menee liian uskonnolliseksi ja se varmaan kirvoittaakin vastauksen.Kaikki eivät aseta uskonnolle ja kirkkoon kuulumiselle noin isoa painoarvoa. Käsityksesi on jonkinverran vanhoillinen. Varmasti on ihmisiä, jotka noin ajattelevat, mutta varsinkin nuoremmassa sukupolvessa on paljon, jotka kuuluvat kirkkoon vanhempiensa takia. Ja heidänkin vanhemmissaan sellaisia, jotka eivät omaa tuollaisia ajattelumalleja, mutta kirkkoon kuulutaan sosiaalisten tapahtumien vuoksi. Näin se on jokaisella, jonka kanssa itselläni aihe on noussut puheeksi. Tässä yhteydessä sosiaaliset tapahtumat ovat häät, hautajaiset, ristiäiset (ja kummit), rippikoulu. Se, että ihmiset haluavat kokea perinteitä, ei välttämättä tarkoita uskonnollisuutta ja oppien omaamista/hyväksymistä. Omat vanhempani ovat melko vanhoillisia arvoiltaan ja ajattelumalleiltaan. Heillä on selvää, että mies on perheenpää, mutta nainen kuitenkin on se kaula, joka sen pään kääntää. Eikä todellakaan mikään "heikompi astia".
^Mietin mistä naisten tarve alistaa ja halveksua miehiä sitten tulee ? Vaikuttais, että sekin on peruja alistavasta äidistä ja torjutuksi tulemisesta.IKRM
Sen sijaan en usko miesten ylivertaisuuteen eikä käsittääkseni UTssa siitä kirjoiteta. Sen sijaan uskon sukupuolten erilaisuuteen ja siitä myös kristinusko puhuu. Luterilaisen kirkon ongelma on mielestäni tradition puute. Ei ole esimerkkejä vahvoista naisista ei esitetä. Vanhat kirkot (ort, kat, orient.) ovat täynnä naispyhiä, jotka ovat tehneet valtavia tekoja. Naisia, jotka ovat murtautuneet "alistuvan vaimon" roolista. Myös VTssä on tarinoita vahvoista naisista. Esimerkiksi juutalaisessa rukouksessa toivotaan tyttäristä tulevan kuin Ester ja Ruut. Ester uhmasi aviomiehensä suoraa käskyä oman kuolemansa uhalla (koska aviomies oli keisari hänellä oli lupa tappaa kenet vaan), jotta pelastaisi muita.