Kirjoittaja Aihe: Suuri reseptiketju  (Luettu 82557 kertaa)

Caro_77

  • Vieras
Vs: Suuri reseptiketju
« Vastaus #15 : 21.12.2011, 15:07 »
Aura-sinappi

- 1,1/4 dl sinappijauhetta
- 1,5 dl sokeria
- 2 tl perunajauhoja
- 1 pussi aura-murua
- 1 kpl kananmuna
- 2 dl ruokakermaa
- 0,5 dl omenatäysmehua
- 2 tl valko-tai balsamiviinietikkaa

Sekoita kuivat aineet kattilassa. Lisää loput aineet.Kuumenna sekoittaen ,kunnes seos sakenee. Jäähdytä ja laita pienii lasipurkkeihin. Sokerin määrrää voi vähentää
_________________________________________________________________________

Ite en ole viellä tätä tehny, mutta maistoin sitä viime jouluna äitin luona ja se oli hyvää ainakin kinkun kanssa.

Caro_77

  • Vieras
Vs: Suuri reseptiketju
« Vastaus #16 : 21.12.2011, 15:15 »
Caron Aurainen Hernekeitto

- 2 purkia hernekeitoa
- 1 purkki Valion aura-ruokakermaa
- 3-4 rkl Rainbown Sisilia pasta kastiketta
- 1 tölkillinen vettä
- kinkku suikaleita tai jotain lihaa jos haluaa
- mausteet

Laita kaikki ainekset katilaan ja rupee lämitämään. Anna kiehua vähän aikaa, että sakenee ja lisää vettä jos on liian sakeeta.
___________________________________________________________________________

Tämä synty vahingoss, kun ei löytyny muuta kaapista, mauje oli muokannu pikasen, kun sen lapset ei tykää aurasta ja vaihtanu tilalle Valion Kippari-ruokakerman ja lapset oli tykänny. Itekään en ole hernekeiton ystävä, mut tämä saa syömään ihtensä halki.

swan

  • Vieras
Vs: Suuri reseptiketju
« Vastaus #17 : 21.12.2011, 18:01 »
Ajattelin että tämä ei oikein täytä reseptin kriteeriä, mutta kun kerran toivottiin niin liimaan tämän tänne :D


Diipadaakokin helppo ja halpa nakkikukkaro,kenties menis uunna vuonna vaihtelusta perinteisen nakkipaketin asemesta:



10 kpl (20 kpl kun puolitetaan)valmiita lehtitaikinalevyjä

20 nakkia

coctail-/hammastikkuja

Nakit kääritään taikinalevyn sisään ja tikulla kiinnitys, sitten uuniin(200 astetta).Uunista ulos kun kullanruskeat suurin piirtein.

Hinta siis alle 4 euroa ja täyttää massun kummasti. Jos on maso tikutkin voi syödä?  :D
(meinasin vahingossa ite syödä) :-D

Unohdinkohan jotain..

Pip

Vs: Suuri reseptiketju
« Vastaus #18 : 23.12.2011, 15:45 »
Tämä dieettiruoka sopii erinomaisesti lisukkeeksi esim. härän sisäfileen ja viherpippurikermakastikkeen kanssa.

Tämä ei ole mikään pikaruoka, jonka voi tehdä duunista tullessaan nälkäisenä. Vaan valmistamiseen kannattaa varata reilusti aikaa. Mitä pidempään jaksaa tehdä, niin sitä parempaa tästä tulee.


Keitetään kattilallinen perunoita (ei kiinteä, eikä jauho, vaan ruokaperuna). Mieluiten perunat kypsytetään edellisenä päivänä ja tämän väliajan saavat viettää jääkaapissa.

Otetaan valurautapannu ja sinne voita, sekä nagaöljyä. Kuoritaan ja paloitellaan kuumalle pannulle perunat. Ihan pieni ripaus sokeria perunoille, jotta pinta ruskettuu helpommin. Lisätään voita ja sipulit (valko-, kelta- ja punasipulit hakkeena). Kun perunat on ruskettuneet ja sipulit kuulottuneet lisätään pannu lähes puolilleen olutta. Mennään katsomaan jotain hyvää televisiosarjaa, tai nukahdetaan sohvalle hetkeksi, jolloin pannulla oleva ruoka vähän kärähtää. Lisätään voita ja käännellään pannulla olevaa ruokaa. Kun olut on kokonaan  imeytynyt niin lisätään mausteet. Santa Maria -grillausmauste on oikein sopiva, mutta muutkin merkit käyvät. Suolaa saa lisätä myös. Mustaa pippuria rouheena paljon (mieluiten itse myllyllä rouhien, niin että ranteet huutavat hoosiannaa). Lisätään kerma ja torkahdetaan taas sohvalle. Tarkistetaan maistamalla, että tuliko kermaa tarpeeksi ja tarvitseeko lisää mausteita. Lisätään joka tapauksessa kermaa. Kun kerma on kiinteytynyt, on ruoka valmista. Lautaselle ja muun ruuan kanssa lautaselle.

Linnanneito

  • Vieras
Vs: Suuri reseptiketju
« Vastaus #19 : 23.12.2011, 17:08 »
Joulun jämille ideoita.

Kun sitä ruokaa kuitenkin jää niin saatanasti, niin tässä vähän ideoita, mitä jämille voi tehdä:

Hernari kinkusta (tarkista, ettei kinkku ole vihreää. Herneet voivat olla mieluusti sen värisiä.)
Lohilaatikko tai -pasteijat kaloista
Perunarieskat tai -piirakat perunalaatikosta. Käy  myös hyvin erilaisten suolaisten piirakoiden pohjamatskuksi.
Porkkanasämpylät tai-piirakat porkkanalaatikosta
Lanttulaatikon voi heittää mäjelle, tai tehdä rönttösiä

Jos  joku kaipaa näihin ohjeita, voin jeesata.

Mr.Vic

Vs: Suuri reseptiketju
« Vastaus #20 : 23.12.2011, 20:30 »
Jouluinen kahvi papukahvista

Pavut:
- Nyrkillinen vaalean paahdon papuja, esim. Puerto Ricoa
- Kaksi nyrkillistä tumman paahdon papuja, esim Palo Mar espresso-papua
- puolikas kanelitanko, murskattuna papujen sekaan

-> jauhetaan koko hoito melko karkealla jauhaiasetuksella. Itse suosin sellaista pannulle sopivaa jauhatusastetta (2. karkein), vaikka koneella keitänkin.

Puruihin:
- reilu ripaus kardemummaa (oman maun mukaan), itse laitoin melkein puoli "tuubia"
- reilu puolikas vaniljatanko, rouhitaan pieneksi purujen sekaan
Lopuksi hyvä hämmennys että kaikki on sopivasti sekaisin.

Keitetään kahvit, ja joulu maistuu hellästi suupielissä.


Krasavica

  • Vieras
Vs: Suuri reseptiketju
« Vastaus #21 : 27.12.2011, 17:11 »
Papusalaatti

Papujen marinadi:
1-2 dl papuja (valmiiksi keitettyjä)
sitruunamehua
oliiviöljyä
soijakastiketta
paprikamaustetta
mustapippuria

Sekoita papuja ja marinadien aineksia oman maun mukaan. Maistele välillä. Kun sopiva marinadi on löytynyt, jätä pavut jääkaappiin yön yli maustumaan.

Muut salaattiaineet:
1 porkkana raastettuna
pähkinöitä (esim. pekaanipähkinät ovat hyviä)
siemeniä (esim. kurpitsansiemeniä)
n. 5 cm pala purjoa silputtuna
paprikaa
tomaattia
(vapaavalintaisia vihanneksia)

Sekoita loput aineet papujen kanssa. Oivallinen lounassalaatti.

Papuja ei aina tarvitse ostaa valmiiksi. Pihinä paskana ostan itse yleensä ison määrän kuivattuja papuja ja liottamisen ja keittämisen jälkeen pistän pakkaseen. Ovat aina saatavilla kätsysti.

-mark

Vs: Suuri reseptiketju
« Vastaus #22 : 27.12.2011, 18:31 »
Pico de Gallo - tuore salsa

4 (luumu)tomaattia, myös hyvälaatuiset säilötyt käyvät, esim. Mutti
1 isohko punasipuli
2-3 tuoretta jalapenoa siemenineen, jälleen säilötyt käyvät, mutta ei tule niin hyvää kuin tuoreista
ruukku/nippu korianteria
yhden limen mehu
suolaa, Maldonia mielellään

Resepti vaatii paljon pilkkomista joten varmista, että sinulla on hyvä veitsi käytössäsi.
Kalttaa tomaatit ja poista sisukset. Pilko tomaatit ja muut ainekset melko pieneksi ja sekoita kulhossa. Purista päälle limen mehu ja mausta suolalla. Anna tekeytyä jääkaapissa muutaman tunnin. Sopii hyvin meksikolaishenkisten ruokien lisukkeeksi.


Sätkynukkehuora

  • Vieras
Vs: Suuri reseptiketju
« Vastaus #23 : 27.12.2011, 20:25 »
Kasvisruokaa joulun kinkkuähkyisille tai kaltaisilleni antisadisteille jotka ei tee pahaa eläimellekään  O:-)

  • 1 suurehko kiinteämaltoinen peruna
  • 4 dl kuorimattomia hampunsiemeniä
^löytyy esim Punnitse ja säästä-kaupoista
  • 1 dl kaura- tai soijakermaa
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl perunajauhoja
  • 1 rkl jauhettua paprikaa
  • 1 rkl basilikaa
  • 1 tl rouhittua mustapippuria
  • 1 tl jauhettua chiliä
  • 1 tl suolaa

1. Kuori ja raasta peruna (hienommalla terällä)
2. Kuori valkosipulinkynnet
3. Hienonna perunaraaste, valkosipulinkynnet, hampunsiemenet, vesi ja öljy sauvasekoittimella
4. Sekoita pihvitaikinaan loput ainekset, anna vetäytyä viileässä muutama minuutti
5. Muotoile taikinasta pihvejä, paista pannulla reilussa öljyssä keskilämmöllä. (jos taikina jää löysäksi, piffit voi muotoilla loppuun pannulla)

Maistuu perunalisukkeiden tai couscousin kanssa, kokeile myös oman hampurilaisen väliin. Kastikkeena bbq tai vanha kunnon ketsuppi ja voilà!

Mr.Vic

Vs: Suuri reseptiketju
« Vastaus #24 : 03.01.2012, 07:21 »
Tulinen Tsasiki (ja ilman kiliä vähemmän tulisesta pitäville)

Ihan vinkkinä että joku yleiskone tai tehokas blenderi (Blentec) on aika näppärä jos normi keittiötyöt (mm. sekoitus ja raastaminen) eivät kuulu fetisseihisi.

- 500g Turkkipojan jutkurttia
- 1 tuore kurkku
- vähintään 6 valkosipulin kynttä (alkuperäisessä ohjeessa sanottiin 4, mutta mistä se maku silloin tulee??)
- reilu loraus sitruunan mehua (purkista voit mittaa noin 2 rkl tai oman maun mukaan)
- 1 rkl hunajaa (taisi olla reilu lusikka mulla)
- 1 tl suolaa (eli semmonen reilu hyppysellinen)
- 2/3 ruukullista tuoretta hienonnettua minttua
- mustapippuria maun mukaan

- 1 rkl nagaöljyä (vaniljoille oliiviöljyä)
- Blair's Heat Chipotle Slammia sellainen reilu... no... puoli pulloa...b(Jos tuntuu että edellinen mauste on liian mieto, voisi tässä yhtä hyvin käyttää naga-murskaa tai vaikka Blairin Mega Deathia)

1. Oikeesti siis toi jogurtti pitäs niinkun valuttaa jonku *keleen suodatinpaperin päällä puoli vuorokautta. Jos et jaksa niin et jaksa, silloin lopputulos on vaan huomattavasti juoksevampi, eli sotku on syödessä taattu. (Ja niille jotka ei tiedä valuttamisen tekniikkaa niin google on ystävänne)

2. Raastettu / silputtu kurkkukin kannattaa valuttaa hyvin (huomasin jo toisella valmistuskerralla), joten eikun koko hoito tiheäsilmäiseen siivilään ja puristat liiat mehut pois.

3. Helpointa on ohittaa vaiheet 1-2 ja heittää kaikki aineet suoraa tehikseen ja antaa sen muussata ja silputaa kunnes tahna on suloisen homogeeninen.

4. Muista maistaa. Jos tulisuus ei keskeytä ikävästi sulattamalla kitalakea kesken parhainta makuelämystä, on kiliä lisättävä. Nyt se on vielä helppoa. Huomaa myös että valkosipulin tulee huokua ainakin naapuriin asti. Heitä siis pari kynttä vielä lisää soppaan.

5. Kaada koko sotku johonkin kippoon ja sijoita jääkaappisi alahyllylle muutamaksi tunniksi tai kunnes nälkä pakottaa raottamaan oven.

Sopi erittäin hyvin niin paputortillan kuin Nauta-Pekoni-pyöryköiden kyytipojaksi.

Mr.Vic

Vs: Suuri reseptiketju
« Vastaus #25 : 08.01.2012, 13:51 »
Löytö kaupan hyllyltä:
Blair's Q Heat Chipotle Slam -kastike.

Käy muuten melkeen mihin vaan, paitsi liukkariksi (liian mietoa).
Juuri sopivaa esim. iltapäivän drinkkiin, burgerin väliin miksei vaikka juomaksi sellaisenaan (ellei se olisi niin tyyristä). Erästä bloggaajaa lainatakseni “I think my tongue just orgasmed!”.



Joistain marketeista saa kolmen pullon kimppapaketin, jonka lämpimästi suosittelen ostamaan. Tätä kuluu aika paljon.  :love:

swan

  • Vieras
Vs: Suuri reseptiketju
« Vastaus #26 : 08.01.2012, 15:17 »
Parasta ennen päiväys mennyt-kasvispaistos

Järisyttävät kiksit saapi kun ei tarvitse heittää roskiin ylikypsiä tomaatteja ja hapankaalia,joka jo aavistuksen puisevaa,esimerkiksi.

Näitä löytyi jääkaapista:

Punasipulia,paprikaa,terttukirsikkatomaatteja,hapankaalia,hillosipulia

Pilkoin punasipulit ja paprikan ja heitin uunivuokaan muiden löytöjen kanssa. Liemeksi hillosipuleiden liemi,uunissa 225 lämpö,kypsennetään kunnes punasipuli pehmennyt.
 
Hyvää oli(mielestäni) ja menee kylmänä lisäkkeenä seuraavana päivänä.

Vuosi vuodelta vain yksinkertaistuu kokkiviitosen soossit  (-:

telle

  • PoVi
  • V.I.P.
  • *
  • Viestejä: 1896
  • Ehkä jonkunlainen switch. Näillä kilsoilla asiat..
  • Galleria
Vs: Suuri reseptiketju
« Vastaus #27 : 08.01.2012, 15:49 »
 Hirvipata

iso klimppi hirvenlihaa, häjymmätkin palat käy
sipulia
lanttua
porkkanaa
pippuria
suolaa
pekonia
laakerinlehtiä, mikäli kaapista löytyy
(Unohda muut mausteet, tämä ruoka on perinteistä sorttia)

Kaikki pilkotaan ja heitetään isoon pataan. Lisätään vettä sen verran, että ainekset juuri ja juuri peittyvät. Unohdetaan 150-asteiseen uuniin useammaksi tunniksi. Leivinuuniin yöksi olisi paras vaihtoehto. Voipi lisätä ruokakermaa tms. paistamisen loppuvaiheessa, mikäli tahtoo. Lisukkeeksi kuoriperunat :)

Mr.Vic

Vs: Suuri reseptiketju
« Vastaus #28 : 20.01.2012, 17:34 »
Teinpä tässä kaalilaatikkoa eräänä iltana...

Alkusanat: Siis kuvittelin tekeväni perinteistä kaalilaatikkoa, mutta sainkin aikaan kiinalaiseen sapuskaan viittaavaa soppa-tyyppistä ratkaisua.

Mitä meni sisään:

Talon isoin vuoka, johon pilkottiin

- Puolikas keräkaali
- Puoli kiloa kuorittua porkkanaa
- Kolme isoa sipulia
- Neljä pientä valkosipulia (yksikyntisiä, joku roti)
- Naudan paistijauhelihaa, ruskistettuna sekaan vielä lihaliemikuutio ja desi nestettä
- Reilu puolisen lirtaa vettä, johon oli uitettu puolikas teelusikallinen Blair's Beyond Death Saucea ja valmispussillinen "noodlewok" -sitruuna-inkiväärikastike

+ jälki lisäyksenä nestettä niin paljon että keitos "ui" ja 2 annospussillista munanuudeleita


Uuni 175 asteeseen ja unohdetaan ruoka sinne noin tunniksi tai kunnes melko vahva chili-valkosipulin haju ulottuu naamakirjassa nuokkuvan alaston-koti-kokin nenään asti.

Aijai että polttaa!!! No ei oikeesti ees polta, mutta avaapahan vähän tukkoista nenää.
Seuraavalla kerralla sitten vähän rohkeampi loraus.

PinkCat

  • Bizarre Club
  • V.I.P.
  • *
  • Viestejä: 1012
  • nylkky
  • Galleria
Vs: Suuri reseptiketju
« Vastaus #29 : 20.01.2012, 19:12 »
Teinpä tässä kaalilaatikkoa eräänä iltana...

Alkusanat: Siis kuvittelin tekeväni perinteistä kaalilaatikkoa, mutta sainkin aikaan kiinalaiseen sapuskaan viittaavaa soppa-tyyppistä ratkaisua.

Suosittelisin vähentämään nesteen määrän about olemattomaan varsinkaan jos/kun et käytä riisiä tms vettä imevää ainesosaa. Muutenkin suhteessa tossa tuntuu olevan aika vähän sitä kaalia itseään.
Mut ei sillä, jos tää toimii niin hyvä niin =)