Kirjoittaja Aihe: Suuri reseptiketju  (Luettu 82679 kertaa)

Myssy

Vs: Suuri reseptiketju
« Vastaus #75 : 20.11.2014, 16:38 »
Mexikolainen kalapata a la Thomas Pynchon

Yhdysvaltalainen kirjailijahan on asunut Kaliforniassa ja Meksikossa, Vinelandissa mennään rajan yli syömään Seafood Gumboa.

Yhdelle

100 g. sardiinejä tomaattikastikkeessa
hieman bornholmilaisia savustettuja simpukoita
muutama katkarapu
1/4 pieni vihreä paprika
hieman selleriä
1/4 punasipuli
1/4 valkosipulia
oreganoa
kumina
chilliä
vettä
öljyä paistamiseen

Hieman pilkottua chilliä plus saman verran oreganoa paistetaan öljyssä
Lisätään pilkottu punasipuli, paprika sekä selleriä. Sitten pilkottu valkosipuli, kumina sekä paloitettu kala. Kaadetaan päälle vettä niin paljon että just ja just peittyy. Loppupuolella lisätään vielä katkaravut sekä simpukat. Syö riisin ja tortillan kanssa.

-katy-

  • Vieras
Vs: Suuri reseptiketju
« Vastaus #76 : 22.11.2014, 02:41 »
Pitää joskus yrittää opetella tuo gumbo ^


KOLMEN KAALIN LAATIKKO

2      tavallista sipulia
400g naudan jauhelihaa
3      porkkanaa
5      valkosipulin kynttä murskattuna
1 dl   japanilaista soijalientä

0,7 kg valkokaalia
100 g hapankaalia
200 g säilöttyä punakaalia

mesihunajaa 3 rkl

rkl makeaa chilikastiketta
ripaus oreganoa
tomaattipyrettä  rkl
merisuolaa(hienonnettua, jodioitua)  2 tl

Pilkotaan,paistetaan, keitetään, ladotaan vuokaan ja uunissa parisen tuntia,  200 astetta,viimeisellä tunnilla 175

 Lientä tuli liikaa, mutta valutin sen pois ja näyttää kaalilaatikolta, maistuu melkein liian hyvältä. Onneksi saa taas syödä yksin ¡¶§¥™
« Viimeksi muokattu: 22.11.2014, 03:32 kirjoittanut katy »

submit

  • Vieras
Vs: Suuri reseptiketju
« Vastaus #77 : 22.11.2014, 11:57 »
1 dl   japanilaista soijalientä


Kuulostaa paljolta /suolaiselta. Minkälaista soijakastiketta tässä tarkoitetaan?

Toisaalta, onhan tuossa yli kilo kaalia, jauhelihaa ym.

-katy-

  • Vieras
Vs: Suuri reseptiketju
« Vastaus #78 : 22.11.2014, 15:31 »
1 dl   japanilaista soijalientä


Kuulostaa paljolta /suolaiselta. Minkälaista soijakastiketta tässä tarkoitetaan?

Toisaalta, onhan tuossa yli kilo kaalia, jauhelihaa ym.
Tuo määrä on lisätty noin litraan vettä eli kaalin ja porkkanoiden keitinliemeen. Suolapitoisuus soijakastikkeessa/-liemessä on 14 % eli onhan se sellaisenaa aika suolaista muttei niin suolaista kuin vastaama määrä ihan puhdasta ruokasuolaa. Mä sanoin lientä, kun mielikuvissa kastike on vähän paksumpaa kuin juokseva neste. Tuo on siis ihan perinteistä soijakastiketta,mutta japanilaista. En ole tutustunut soijakastikkeen valmistukseen, mutta kuulemma se valmistetaan soijapavuista käymismenetelmällä :)

submit

  • Vieras
Vs: Suuri reseptiketju
« Vastaus #79 : 22.11.2014, 18:27 »
^ Okei, pitääpä rohkeasti kokeilla vaan :)

-katy-

  • Vieras
Vs: Suuri reseptiketju
« Vastaus #80 : 22.11.2014, 18:33 »
^ Okei, pitääpä rohkeasti kokeilla vaan :)

Joo ja se on mukavaa kun saa itse säveltää..tuossakin sitä meininkiä, että mitä sattuu kotoa löytymään ja "käytetään tuo punakaalinjämä tähän" jne. Siinä kyllä on riskinsä,että menee pieleen ja tulee outoja makuyhdistelmiä,mutta kyllä nyt onnistui aika hyvin. Makean ja suolaisen yhdistäminen on aika mainiota ja jos kaaliruoista tykkää..se mitä tuossa omassa laatikossa olis voinut olla,niin vähän enemmän tulisuutta,pippurilla ,chilillä tmv terästettynä  :D

submit

  • Vieras
Vs: Suuri reseptiketju
« Vastaus #81 : 22.11.2014, 18:35 »
Maustamisella saa kivasti vaihtelua safkaan ku safkaan, mutta kaalin haluan maistuvan kaaliruoassa, joten ei liikaa mausteita mulle :)

hihaton

  • V.I.P.
  • *****
  • Viestejä: 2268
  • Come to the dark side. We have needles.
  • Galleria
Vs: Suuri reseptiketju
« Vastaus #82 : 24.11.2014, 17:55 »
Hifistelymiehen kymmenen kohdan viskikakku

200g tummaa suklaata, mielellään 80+%

175g voita
2,5dl sokeria

3 munaa (höhöhö)
5dl vehnäjauhoja
2tl vanilliinisokeria
1tl leivinjauhetta
0,5tl ruokasoodaa

2dl tummapaahtoista, reilun kaupan kahvia

reilu loraus (desi-puolitoista niille jotka ovat juuttuneet anaaliseen vaiheeseen) hyvää viskiä (Laphroaig Cairdeas 2012 "Origin" toimii erinomaisesti)

1 kiva ja palvelualtis subtyttö (useampikin käy)

1. Tarkista viskin tuoreus. Tavallisesta 0,7 litran pullosta voi juoda noin 14 ravintola-annosta ennen leivontaa.
2. Vaahdota voi ja sokeri.
3. Riko sekaan munat sekoittaen samalla.
4. Laita subtyttö pöydän alle sekoittamaan munaa.
5. Lisää sulatettu suklaa (siis taikinaan).
6. Sekoita kuivat aineet keskenään. Sub on toivon mukaan jo märkä ja säästyy taikinaan joutumiselta.
7. Lisää vuorotellen kuiva-aineseosta ja kahvia taikinaan koko ajan sekoittaen.
8. Paista rengasvuoassa about 175 asteessa pikkuista vaille tunti. Valmistele sub iltapuuhia varten.
9. Kumoa kakku, huuhdo vuoka, tökkää kakku takaisin vuokaan ja marinoi liberaalisti viskillä.
10. Tunkkaa kakku muhimaan jääkaappiin yön yli ja käytä odotusaika esim. subin kiusaamiseen.

Mei

Vs: Suuri reseptiketju
« Vastaus #83 : 24.11.2014, 22:59 »
Jumalalliset paleo-muffinssit

Rasvaton, sokeriton, gluteeniton ja ennen kaikkea herkullinen resepti. Mielestäni paljon parempia kuin tavalliset muffinssit, suutuntumaa löytyy ja ovat todella meheviä. Sopivat jälkkäriksi tai aamu- tai välipalaksi.

- 1,5 kpl muussattua banaania
- 1 dl Bonne omenasosetta
- 5 kananmunaa
- 0,5 dl hunajaa (maun mukaan)
- 1,5 dl pähkinärouhetta
- 1 dl mantelijauhoa
- 0,5 tl suolaa
- 1 tl ruokasoodaa

1. Pistä uuni lämpiämään 180 asteeseen.

2. Sekoita banaanimössö, omenasose, munat ja hunaja kulhossa tasaiseksi.

3. Lisää muut aineet.

4. Paista 25-35 minuuttia, kunnes muffinssit ovat hiemat ruskistuneet.

5. Anna makunystyröidesi laulaa enkelikuoron tavoin.

Riverlady

  • Vieras
Vs: Suuri reseptiketju
« Vastaus #84 : 11.12.2014, 11:40 »
Jumalalliset paleo-muffinssit

Kiitos reseptistä, pitääpä kokeilla jos jaksan. Ja miksen kohta jaksaisi, kun vatsalaukkuun ja aineenvaihduntaan on juuri uponnut

Palautumisjuoma maratonin, mahataudin tai squirttauksen aiheuttamaan nestehukkaan

Sillä joskus meistä jokaisesta on hieman mehut vähissä.

* 0,5 litraa lähes tai täysin kiehuvaa vettä
* 1 tl sokeria
* 0,5 tl suolaa - ei Pan- eikä yrtti-, vaan mitä vaan "täyssuolaa" (itse preferoin Himalajan ruususuolaa, mutta perus jozo käy myös)

Liuota sokeri ja suola kuumaan veteen. Jäähdytä juomakelpoiseksi. Nauti nestehukkaan.


-katy-

  • Vieras
Vs: Suuri reseptiketju
« Vastaus #85 : 13.12.2014, 19:44 »
Totaalisinkun ensimmäinen makaryynilaatikko


Prologi: Näin siinä sitten pääsi käymään. Meillä ei syöty makaroonilaatikkoa,koska en viitsinyt vain itselleni tehdä,kun ei siis kuulunut perheenjäsenen mieliruokiin. Nyt sitten "mitä kaapeista löytyy"-meiningeillä laatikko,jonka pitäisi päästä ilman muuta iltapäivälehtiin  :D


Kaapeista löytyi:

Paistettua naudan jauhelihaa kera sipulin,papujen ja maissin

fettuicinejä (munanuudeleita)

fetajuustoa

raejuustoa

säilöttyjä herkkusieniä

ylikypsä tomaatti

paahdettuja auringonkukan siemeniä

munia

maitoa

valkosipulia

paprikajauhetta

mustapippurirouhetta

suolaa

En laita määriä ja mittoja, koska lonkalta heittelin uuniin kypsymään, ja testimaisto kertoi, että ihan bueno on ja jokainen voi halutessaan vääntää oman maun mukaan  :))

kuunlilja74

  • Vieras
Vs: Suuri reseptiketju
« Vastaus #86 : 13.12.2014, 20:20 »
Herkullisen näköistä :)

peksu

  • Vieras
Vs: Suuri reseptiketju
« Vastaus #87 : 14.12.2014, 18:50 »
Otetaan yks haahka. Traanin maun poistamiseksi laitetaan vuorokaudeksi rasvattomaan maitoon likoomaan. Sitten heitetään maito pois. Laitetaan toiseksi vuorokaudeksi edelleen rasvattomaan maitoon likoomaan. Ja sitten heitetään maito taas pois ja laitetaan haahka likoomaan kossuun. Annetaan liota taas vuorokausi.

Sitten heitetään haahka pois ja nautitaan kossusta.

gothicyoga

  • Vieras
Vs: Suuri reseptiketju
« Vastaus #88 : 15.12.2014, 22:30 »
Kotitekoinen "Snickers", sokeriton ja maidoton makeinen:

Paahda 400g maapähkinää uunissa, kunnes aavistus aromia ja väri muuttunut
Murskaa nuijalla tai yleiskoneella(ei kuitenkaan vita-mixillä tai muulla muusia tekevällä kojeella)

Sekoita purkilliseen hunajaa, muotoile palloja.

___________________________________


Vegaaninen superfood-energiapallo terveys-pervoille:

Viikunaa
Taatelia
Aprikoosia
Cashew
Saksanpähkinä
Manteli
(kaikki luomua jos mahdollista)

Pilko palasiksi tai pyöräytä yleiskoneessa, muotoile palloja

Jos kuivahdelmät kovia, kuumenna kevyesti pannulla ennen palloksi muotoilua

Halutessa hieman hunajaa joukkoon jos ei meinaa pysyä koossa

Mei

Vs: Suuri reseptiketju
« Vastaus #89 : 31.01.2015, 21:37 »
Vegaaniset mokkapalat

Sekoita kulhossa keskenään
4 dl vehnäjauhoja
3 dl (fariini)sokeria
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
3 rkl kaakaojauhetta.

Lisää joukkoon
100g sulatettua margariinia (esim. sininen Keiju on kasviperäistä).

Sekoita keskenään
2dl kauramaitoa
0,5tl pikakahvijauhetta

ja lisää neste taikinaan. Sekoita tasaiseksi ja levitä seos uunipellille. Paista 175 asteessa n. 35 min.

Laita paistos jäähtymään ja valmista kuorrute sulattamalla kattilassa
0,75g rasvaa

ja lisäämällä joukkoon
0,75 dl kahvia
3 rkl kaakaojauhetta
4 dl tomusokeria.

Levitä kuorrute jäähtyneelle taikinapohjalle. Ripottele halutessasi pähkinärouhetta, strösseleitä tms. päälle.

Syö krapulaasi. Varo, ettet sotke sohvaa, kun nuolet taikinakulhoa puhtaaksi, senkin tahmatassu.