Kirjoittaja Aihe: Suuri reseptiketju  (Luettu 82553 kertaa)

DarkCherub

  • Asiakas
  • **
  • Viestejä: 126
  • Pohjoisen pervo
  • Galleria
Vs: Suuri reseptiketju
« Vastaus #135 : 30.12.2016, 11:04 »
Tässä kaiken vegeilyn vastapainoksi oikeatakin syötävää eli meikänki versio talvisista possunribseistä kun smoukkeri on talviteloilla.
Slow & low eli valmistusaika reilun 2vrk.

-Kalvot pois ja palotellaan sopiviksi muutaman eli 3-5 ribsin paloiksi.
-Tehdään rubi eli paprikaa, ruokosokeria, mustapippuria, suolaa, valkosipulijauhetta. Voi käyttää myös esim. poppamiehen valmiita rubiseoksia, eivät ole hassumpia.
-Hierotaan ribsit läpikotaisin mausteseokseen eli rubia käytetään reilusti,  sellanen kourallinen per lihakilo
-Sekaan nestesavua oman maun mukaan, n. teelusikallinen per ribsipala tuo vahvan savunmaun jos siitä pitää, vähempikin riittää jos ei pidä voimakkaasta savuaromista.
-Ribsipalat yksittäin vakuumipusseihin ja vakuumiin, varotaan että vakuumipussi ei rikkoudu.
-Annetaan maustua jääkaapissa seuraavaan päivään.

-Aamulla ribsit sous vide-kypsennykseen 65c ja reilun 36h eli seuraavan päivän iltaan asti. Jos on kiire niin ~75c ja 12 tuntia, tuon korkeammaksi ei lämpötilaa kannata nostaa. 65c ja >36h tulee todella mehukkaita ribsejä joista liha ns. tippuu luista. 75c ja lyhyempi aika hieman kiinteämpi suuntuntuma.
-Jäähdytetään vakuumipaketit pihalla tai kylmässä vesihauteessa.

Tässävaiheessa kypsät, valmiit ribsit säilyy hyvin useammankin päivän-jopa viikon jääkaapissa vakuumipaketeissa eli voi tehdä isommankin satsin kerralla ennakkoon.

Ennen syömistä sitten viimeistely sitten joko grillissä tai uunissa.
-Uuni/grilli 150 asteeseen
-Ribsit ulos vakuumipusseista, kuivataan pahimpia nesteitä vähemmäksi.
-Uuniin/grilliin 20min
-Sivellään pintaan mieluisa bbq-soosi
-Uunissa/grillissä vielä 10min
-Lisää soosia pintaan.
-Leikataan ribseiksi

-Eikun herkuttelemaan! :)


Bakemono

  • Vieras
Vs: Suuri reseptiketju
« Vastaus #136 : 24.01.2017, 10:02 »
Vanha ja edullinen griiliruoka:

4-8 sian sorkkaa
yrtejä (lipstikkaa, tilliä, myös esim minttua basilikaa ym)
mustaa pippuria, kokonaisina.
suolaa
Iso kattila

Marinadi
määrät n. per kaksi sorkkaa
n. ruakalusiakallinen dijon- sinappia
n. ruakalusiakallinen hunajaa
2-4 n. ruakalusiakallista joka yorshirekastiketta, soijakastiketta tai balsamikoetikkaa

Iso kattila koska sian sorkat avt ns jalan pituisia eli noin 25-30 senttisiä. sorkkia ja mausteita keitetään miedossa lämmössä n. 3-4 tuntia, jonka jälkeen ne jäähdytetään. sen jälkeen viillä sian sorkat molemmin puolin auki luuhun asti. sekoita marinadi ja voitele sorkat marinadilla.

 Grillaa avotulelle 15 -25 minuuttia kunnews liha on kypsä ja nauti.

Myssy

Vs: Suuri reseptiketju
« Vastaus #137 : 10.02.2017, 16:03 »
Tomattikeitto

kahdelle

1/3 pieni sipuli, murskattuna
2 dl vettä
n. 175 g paseerattuja tomaatteja
n. 4 kirsikkatomaattia
tilkka worchestershirekastiketta
1 tl sitruunanmehua
1/2 valkosipulin kynsi
1/4 pieni chili
7 viherpippuria
oliiviöljyä paistamiseen
parmesaanlastuja

Pilko valkosipulin ja chili, survo ne viherpippurien kanssa huhmareessa. Sekaan myös sitruunanmehua ja worchestershirekastiketta. Kattilan pohjalle öljyä ja kaada mausteseos päälle.Hella täydellä teholla päälle, hetken kuluttua väännä hiljasemalle. Paista sipulimurska. Kaada päälle paseerattuja tomaatteja sekä vesi. Halkaise tomaatteja ja pane keittoon. Tarjoille keittoon parmesaanlastuja kera

Myssy

Vs: Suuri reseptiketju
« Vastaus #138 : 17.03.2017, 16:33 »
Maderon voileipä

yhdelle

Siivu valeata leipää
kinkkuviipale
juustoviipale
tilkka oisterikastiketta
tilkka dijonsinappia

Laita kinkku- ja juustoviipale leivän päälle sekä sivellä oisterikastike ja sinappi

UW

  • Vieras
Vs: Suuri reseptiketju
« Vastaus #139 : 03.02.2018, 10:34 »
Hifistelykahwi

Keitä kahvia, mieluusti itse jauhetuista pavuista

Lisää ja sekoita blenderissä

- kookoskerma (tai tavallista jos ei vegaania halua)
- kanelia
- sokeria
- kapryylihappo/mct-öljy tms(itämailla alunperin voita)

Dominaattori

  • Smurffit
  • Kanta-asiakas
  • *
  • Viestejä: 299
  • Galleria
Vs: Suuri reseptiketju
« Vastaus #140 : 25.02.2018, 03:25 »
Loukuta citykani.
Ammu sitä päähän.
Ota takki pois.
Suolista ja ota talteen maksa + sydän.
Grillaa kani.
Tee maksasta + sydämestä kermakastike sienien kera.

kissa

  • Baarikärpänen
  • ****
  • Viestejä: 874
  • start with my mind. touch me there first.
  • Galleria
Vs: Suuri reseptiketju
« Vastaus #141 : 02.05.2018, 19:22 »
Villiyrttikausi avattu!

Nokkosletut (vegaaninen)

6 DL Ikaffe-kauramaitoa
1 Tl suolaa
1 RKL öljyä
n. 300 g ryöpättyjä nokkosia
5 DL vehnäjauhoja
1 Tl leivinjauhetta

Paistamiseen sinistä keijua

Lisää kauramaitoon suola, öljy ja pieniksi pilkotut nokkoset. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin ja vatkaa neste ja jauhot sekaisin. Paista haluamasi kokoisia lettuja ja syö puolukkahillon ja salaatin kanssa.

Se on kuulkaa kesä nyt! :)

Hallatar

  • Baarikärpänen
  • ****
  • Viestejä: 969
  • Tilaisuus tekee sadistin.
  • Galleria
Vs: Suuri reseptiketju
« Vastaus #142 : 20.05.2018, 15:04 »
Sitruunainen jäätee

1 l vettä, 5 pss sitruunateetä, n. 2 rkl sokeria/hunajaa

sitruuna-limelimpskaa
(sitruunanviipaleita/sitruunamehua)

Valmista väkevä tee, saa hautua vartinkin. (Ja siis kuumaan veteen, vaikka jääteetä teetkin...). Puristele pusseista maut viimeiseen pisaraan. Lisää makeutusaineet, itse käytän hunajaa, keinotekoisista makeutusaineista ei ole kokemusta. Jäähdytä, esim. ensin kylmävesihauteessa ja sit kunnolla jääkaapissa. Tarjoile jäiden ja limpskan kanssa, lasiin puolet teetä ja puolet lantrinkia. Sitruunanviipale kruunaa juoman.

Makuja voi vaihdella mielensä mukaan ja lantrinki voi olla limun sijasta vaikka (maku)vichyä. Ja vinkkinä vielä, että valitse kiehuvankuumaa vettä kestävä astia, ettei käy niin kuin minulle ekalla kerralla, kun onnistuin halkaisemaan perintökannun — ai että ku vitutti.

Usein tulee tehtyä pari kolme satsia teetä kerralla ja säilytettyä sitä pullo(i)ssa jääkaapissa. On helppo sitten vaan lantrata kuplajuomalla, aina raikasta.

latexbun

  • Vieras
Vs: Suuri reseptiketju
« Vastaus #143 : 10.06.2018, 22:52 »
Lisään tänne aamiaiseni jo monen vuoden takaa, johon en ole kyllästynyt vieläkään. Nopea, ravitseva ja hyvä kikhernelettu/letut :)


Kikherneletut, yhdelle (vegaaninen ja gluteeniton)

3-4 rkl kikhernejauhoja (gram-jauhot)
3-4 rkl vettä
mausteita (esim. suola, mustapippuri, chili, kaneli, oregano, joku muu)
öljy tai muu rasva jossa tykkäät paistaa letut
(srirachaa, ketsuppia, marjahilloa, mistä tykkäät)

Laitetaan kolme tai neljä ruokalusikallista kikhernejauhoja kuppiin tai vaikka juomalasiin. Lisätään ihan reilusti mausteita ja vesi. Sekoitetaan haarukalla tasaiseksi velliksi. Paistetaan n. parin ruokalusikallisen vetoisia pikku lettuja kuumalla, rasvatulla pannulla. Käännetään toki välillä kuten lettuja yleensäkin. Nämä kypsyvät nopeasti, täytyy vahtia ja kääntää ajoissa. Nämä jäävät lättänöiksi, jos haluaa pulleampia, voi laittaa ihan vähän (1/4 tl) leivinjauhetta.

Kannattaa laittaa aina suolaa ja mustapippuria, vaikka söisi mansikkahillon kanssa. :) Myös sriracha on hyvää lettujen kanssa.




UW

  • Vieras
Vs: Suuri reseptiketju
« Vastaus #144 : 11.06.2018, 07:14 »
^ Kikhernejauho on kyllä kovis. Hieman vastaavia tehnyt tässä, yleensä suolaisia. Vihreitä yrttejä, nokkosta tms ollut yleensä seassa. Isompia olen kyllä tehnyt, noin määrät kuulostaa aika pieniltä

latexbun

  • Vieras
Vs: Suuri reseptiketju
« Vastaus #145 : 11.06.2018, 11:15 »
^ Kikhernejauho on kyllä kovis. Hieman vastaavia tehnyt tässä, yleensä suolaisia. Vihreitä yrttejä, nokkosta tms ollut yleensä seassa. Isompia olen kyllä tehnyt, noin määrät kuulostaa aika pieniltä

Tästä tulee yleensä sellainen lettupannullinen pieniä lettusia. Veden ja jauhojen suhde on silti 1:1, joten taikinan määrän kasvattaminen on helppoa.  :)

scar

  • Vieras
Vs: Suuri reseptiketju
« Vastaus #146 : 29.10.2018, 21:24 »
Olen edelleen se sekaani vai miksi sanotaan henkilöä,joka syö kaikenlaista ruokaa..no en diggaile sisäelimistä,toukista,etanoista,hyönteisistä jaja ja punainen liha on poikkeuksetta jauhelihaa.
No nyt on ollut näemmä semmoinen soijarouhe-projekti menossa ja kylläpä olen vähintään tyytyväinen,että on tullut harjoiteltua. Tummasta soijarouheesta kokkikolmostellut keittoa,spagettikastiketta,kaalilaatikkoa,pizzaa ja tänään kaalipataa.

Liian harvoin katson tarkasti ohjeita,mittoja ja muuta,näppituntumalla tänään taas

Kaalipata

tummaa soijarouhetta
sipuli
porkkana
hapankaalia
savoijinkaalia eli kurttukaalia( :D)
riisi-ohraseosta
valkosipulimurskaa
tomaattipyrettä
soijakastiketta
mustapippuria
meiramia
yrttisuolaa

Kuullotin sipuliviipaleet öljyssä,lisäsin mausteet sekoitellen,heitin soijarouhetta sekaan ja hetken sekoittelin,sitten vettä että rouhe turpoilee,lopuksi kaikki muut sekaan ja lisää vettä lähes kattila täyteen. Puolisen tuntia hautui 2:lla
Tykkään kovasti..ohra on myös omaan makuun mukavaa.Muunnella ja lisäillä voi vaikka mitä,välillä sieniä heittänyt myös sekaan..
Kinksterinkin pitää syödä välillä tai jopa usein jos on fyysistä rääkkiä meneillään  O0

Lisäystä: En tiedä mikä siinä on,etten ikinä muista ostaa siirappia. Onko siirappisuus jokin kauhistus vain luulo,että sotkee koko kämpän,kun kerran sen purkin avaa tai jää tähteeksi jähmettymään vai kaikkia nuita..Josko kirjottaisi oveensa ison lapun "muista siirappi".Nykyisin siirappejakin taitaa olla sen sata erilaista..

Siirapista aasinsilta lapsiin ja ruokailuun. Nykyisin iso lapseni kavereineen syö vallan surutta hyvin kasvispitoista ruokaa,toista oli esim.10 vuotta sitten.
Jotkut ovat ihmetelleet aikoinaan ja nykyisikin,että miten allekirjoittaneella oli varaa tai ylipäätään,miksi meillä sai aina kaveritkin syödä ihan kunnon ruokaa.
Aluksi tuumailin sen olevan "kristillinen tapa",mutta sitten muistin että kyllä se tulee myös isovanhemmilta,jotka ottivat ruokapöytään yhtä sun toista vierasta ja jakoivat tarvitseville vaatteita ymv. Eivät olleet minkään aatteen kannattajia,uskovaisia tmv..Ehkä niukkuus,sodat ja toisenlainen aika oli syynä kummalliseen käytökseen ♡
Semmosta.
« Viimeksi muokattu: 29.10.2018, 22:16 kirjoittanut scar »

samaso

  • Vieras
Vs: Suuri reseptiketju
« Vastaus #147 : 30.10.2018, 00:11 »
Samason herkkuruis-sämpylät ;

- 5 Kalkkuna nakkia. Käristetään pannulla niin, että yhtään valkoista osaa ei jää.

- 2 ruispalaa

- Käristyneet nakit asetellaan, leipien päälle.

- Nakkien väliin sidosaineeksi Auran punaista sinappia.

- Nakkien päälle asetellaan muutama juustosiivu (juuston merkillä ei väliä)

- Juustosiivujen päälle kasa sinappikurkkusalaattia.

- Päälle vielä kananmuna

- Viipaleet asetellaan päällekkäin ja nautitaan :)

- Yksi ylimääräinen nakki nautitaan huikopalana.

UW

  • Vieras
Vs: Suuri reseptiketju
« Vastaus #148 : 26.11.2018, 15:02 »
Pizzapäivä   8)

Pizzaa osaa varmaan kaikki tehdä. Muun hippeilyn ohella yritän minimoida hävikkiä, ja mm kukkakaalin (mieluusti kiehautetut) jämäosat sopii hyvin pizzapohjan sekaan. Teen yleensä gluteenittoman pohjan. Erilaisia yhdistelmiä ollut, mutta gluteeniton vehnäjauho, tattari/riisi/Kikhernejauho ja mainitut vihannesten jämät olleet aineksina. Blenderillä kunnolla muusiksi ja pellille. Itse yleensä esipaistan pohjan joku 10min ennen kuin laitan muut ainekset. On se niin kauheeta jos pizzan pohja ei ole ohkainen ja ennen kaikkea rapea

Lily

Vs: Suuri reseptiketju
« Vastaus #149 : 26.11.2018, 15:27 »
Pizzapäivä   8)

Pizzaa osaa varmaan kaikki tehdä. Muun hippeilyn ohella yritän minimoida hävikkiä, ja mm kukkakaalin (mieluusti kiehautetut) jämäosat sopii hyvin pizzapohjan sekaan. Teen yleensä gluteenittoman pohjan. Erilaisia yhdistelmiä ollut, mutta gluteeniton vehnäjauho, tattari/riisi/Kikhernejauho ja mainitut vihannesten jämät olleet aineksina. Blenderillä kunnolla muusiksi ja pellille. Itse yleensä esipaistan pohjan joku 10min ennen kuin laitan muut ainekset. On se niin kauheeta jos pizzan pohja ei ole ohkainen ja ennen kaikkea rapea
vois kokeilla..tosin varmaan joudun kysymään tarkennuksia mittasuhteisiin ajankohtaisempana >:D