Kirjoittaja Aihe: Suuri reseptiketju  (Luettu 82554 kertaa)

kissa

  • Baarikärpänen
  • ****
  • Viestejä: 874
  • start with my mind. touch me there first.
  • Galleria
Vs: Suuri reseptiketju
« Vastaus #120 : 23.12.2015, 21:23 »
Ihmisen paheiden määrä on näköjään vakio. Nyt kun tuo rööki on jääny, niin tilalle on tullu maitotuotteet ja pikkuisen kananmunakin.. Ajattelin jakaa teidän kanssa aivan loistavan reseptin, jota juuri kokeilin. Elikkäs

Pinaattignocchit

5-6 isoa jauhoista perunaa
1 pss pakastepinaattia
2 dl parmesanraastetta
2-3 valkosipulin kynttä
1 kananmuna
suolaa
n. 3 dl (?) vehnäjauhoja

Kuori perunat ja höyrytä/keitä kypsiksi, soseuta kuumana. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Sekoita joukkoon sulatetut pinaatit, juusto, valkosipuli, suola ja kananmuna. Lisäile pkkuhiljaa jauhoja käsin alustaen. Taikinasta pitäis tulla sellasta pehmeää, mutta muovailtavaa. Tee taikinasta n. 2cm halkaisijaltaan olevia tankoja, jotka leikkaat 1,5 cm paloiksi. Muotoile paloista jonkinlaisia pallukoita. Jos oikein haluat hienostella, paina haarukalla palleroihin kuvio. Kiehauta kattilassa suolalla maustettu vesi ja keitä pallerot kypsiksi muutamassa erässä n. 3 minuuttia. Aika herkkua tulee, jos vielä paistaa ne pannulla rasvassa.

Reseptin bongasin alunperin täältä: http://www.k-ruoka.fi/reseptit/pinaattignocchit-ja-sinihomejuustokastike/

Näiden lisäksi mä nautiskelen jouluna vuohenjuustopunajuurista, sienisalaatista ja pikkelöidyistä sipuleista :)

kuunlilja74

  • Vieras
Vs: Suuri reseptiketju
« Vastaus #121 : 07.01.2016, 16:46 »
Mulla oli kokonainen hirven paisti ja tein siitä 3 erilaista ruokaa.

Huuhdoin paistin ja pilkoin kuutioiksi.

Jaoin lihat 2 uunipataan ja yhteen paistinpannuun.
Kaikki lihat ruskistin ensin öljyssä  ja sitten lisäsin joka pataan tilkan vettä, sipulia, valkosipulia, laakerinlehtiä, maustepippuria,  lipstikkasuolaa.

Hauduttelin pari tuntia uunissa, kunnes liha on mureaa.
Sitten lisäsin

Pata1

Suikaloitua kaalia
Hiukan suola kurkku kuutioita
Makaronia
Hernemaissipaprikaa

Pata2

Keitto uunissa

Vettä reilusti
Perunaa
Porkkanaa
Palsternakkaa
Persiljaa

3.Paistinpannulla liedellä

Kukkakaalia
Kaalia
Bataattia
Rosmariinia
Kermaa
Currya

Kaikki vaan kypsäksi vielä hauduttelin.

Muista hyvät patalaput!

Olikohan nyt mahdollisimman monimutkaisesti selitetty ???
Toivottavasti joku jotain tolkkua saa.

kissa

  • Baarikärpänen
  • ****
  • Viestejä: 874
  • start with my mind. touch me there first.
  • Galleria
Vs: Suuri reseptiketju
« Vastaus #122 : 17.01.2016, 20:43 »
Takaisin vegaaniruotuun :)

Ihan mielettömiä kukkakaaliwingsejä tein juuri!

1 kukkakaali, irrotellaan kukinnot sellasiks suupaloiks

Taikina:

1,2 dl makeuttamatonta manteli- tai soijamaitoa
1,2 dl vettä
n. 1 dl jauhoja
2 tl valkosipulijauhetta
2tl sipulijauhetta
1 tl curry
1 tl paprikajauhe
pippuria, suolaa ja chiliä myllystä

Sekita kaikki aineet taikinaksi. Lisää tarvittaessa jauhoja, taikinan pitää pysyä kiinni kukkakaalissa. Voitele leivinpaperi öljyllä ja kasta kukkakaalit taikinassa ympäriinsä ja laita pellille voidellulle leivinpaperille. Paista n. 25-30 min 225 astetta. Kääntele puolessa välissä.

Kastike:

2,4 dl jotain valmista siipisoosia
1 rkl sinistä keijua

Sulata rasva ja yhdistä aineet.

Ota kukkakaalit pois uunista ja kaatele kastike kukkakaalien päälle pellille. Paista vielä 25-30 minuuttia, kääntele taas puolessa välissä.


Underworld

  • Vieras
Vs: Suuri reseptiketju
« Vastaus #123 : 12.02.2016, 18:52 »
Perunankuori-sipsit

- hyvien pestyjen perunoiden kuoria
- paista/friteeraa pannulla suht reilussa määrässä gheetä(puhdistettua voita), tai kookosrasvassa kunnes hieman kullanruskeita ja rapeita
- suolaa
- ripaus kurkumaa
- chiliä tai muita mausteita maun mukaan

Perunankuoriin suhtaudutaan yleisesti varmaan hieman varauksella, en välttämättä kaikissa yhteyksissä laittaisi tarjolle, mutta maun puolesta toimii hyvin. Sopii myös(meille) säästäväisyys ja kierrätys-intoilijoille

Myssy

Vs: Suuri reseptiketju
« Vastaus #124 : 15.02.2016, 16:55 »
Maukas kalavanukas

2:lle
100 g Kirjolohen kylmäsavustettuja siivuja
100 g Perattuja, valmiiksi paistettuja muikkuja hollandaisekastikkeessa (ks alla!)
1 munankeltuainen
1 dl Crea kolme juustoa ruokakerma
1/2 dl korpunjauhoja
hieman öljyä vuoan voiteluun
(juustoraastetta)

Siinä mielessä hieman monimutkainen resepti että 3-4 päivää on tehtävä n. 1,5 X satsi uunissa paistettuja muikuja http://www.kotikokki.net/reseptit/nayta/125364/Uunissa%20paistetut%20pienet%20muikut/ jota tarjoillaan hollandaise- tai bernaisekastikeen kera. Ylimääräiset muikut käännetään jäljellä olevaan kastikkeeseen, säilyy kannen alla jääkapissa vähintäänkin puoli viikkoa.
Pilkottele peratut muikut. Turvota korppujauhot ruokakermassa Lisää kala ja munan keltuainen. Laita seos voideltuun vuokaan. Jos haluaa voi vielä laitaa juustoraastetta päälle.
Paista uunissa 200 asteessa n. puoli tuntia.

Muikkuja ei voi korvata silakoilla, ei mielestäni tule yhtä hyvää!

kissa

  • Baarikärpänen
  • ****
  • Viestejä: 874
  • start with my mind. touch me there first.
  • Galleria
Vs: Suuri reseptiketju
« Vastaus #125 : 30.03.2016, 18:44 »
En mä pääse juustosta nyt eroon. Grr...

Syön harvoin ihan tavallista keitettyä perunaa. Joskus innostun ja keitän sitten aina yleensä liikaa. Tänään keksin herkullisen tavan syödä ne ylimääräset keitetyt potut. Elikkäs perunapizza!

Pohja:

4 dl vettä
6-7 dl vehnäjauhoja
1 pss kuivahiivaa
suolaa
valkosipulijauhetta
öljyä

Laita uuni lämpiämään 250 asteeseen

Sekoita veteen suola ja valkosipuli. Sekoita jauhoihin hiiva ja seos veteen, lisää öljyä. Anna kohota hetki.

Levitä pohja leivinpaperin päälle pellille joko käsin tai kaulimella.

Täyte:

Keitettyjä perunoita
Chilillä maustettuja fetakuutioita
Öljyä
suolaa
pippuria
chiliä

Viipaloi perunat pohjan päälle, ripottele fetakuutiot ja mausteet. Lopuksi pirskottele öljyä päälle.

Uuniin 250 asteeseen niin pitkäksi aikaa, että pohja on kypsä.  Ota uunista ja peitä tuoreella rucolalla. Syö.

Myssy

Vs: Suuri reseptiketju
« Vastaus #126 : 31.03.2016, 16:37 »
Salman Rushdin kirjassa nämä karitsanpyörykät kuuluu intialaisen opettajanvaimon repertoaariin. Jo tämän Lontooseen muuttavan perheen kohtalon takia Saatanalliset säkeet ovat mielestäni lukemisen arvoinen.
Kahdelle
200 g karitsan jauhelihaa
1.5 cm inkivääriä
hiukan kuminansiemeniä
hiukan pilkottua korianteria
valkosipulinkynsi
kanelitankoa
vastajouhettua mustapippuria
cayennepippuria
suolaa
2 rkl maustamatonta jugurttia
öljyä
persiljaa
8 dl vettä

Sekoita karitsanliha, inkivääri, kummina, korianteri, hieman valkosipulia, hiukan kanelinraastetta, mustapippuri, cayenne, suola ja ruokalusikallisen jugurttia kulhossa sekoittaen kunnolla. 

Kasta kätesi kylmässä vedessä ja muotoile pyörykät, hieman pitkunlaisiksi.
Kuumenna öljy tefloonipanussa. Pane sinne persilja, loput kanelitangosta ja valkosipulikynnestä. Hämmennä. Nyt on pyöryköiden vuoro, paista ne keskilämmöllä kunnes ne ovat kevyeesti ruskettuneet kauttaaltaan. Sekoita jäljellä oleva jugurtti ruokaluskalliseen kuumaan veteen. Kaada seos pyöryköiden päälle ja anna kiehauttaa. Peitä kannella ja anna kiehauttaa n. 30min., käntäen pyörykät joka 7-8 minuutti. Kaikki neste olisi pitänyt haihtua tähän mennessä.
Nosta pyörykät rasvasta puuhaarukalla. Tarjoile riisin kera. Huom!panussa jäljellä olevat mausteet ei tule sydä.

Englanninkielinen alkuperisresepti kuudelle:
 http://goodfood.uktv.co.uk/recipe/kashmiri-meatballs/
Minulta muskottipähkinä oli juuri loppunut, ei ollut kardemummaakaan kaapissa.

Underworld

  • Vieras
Vs: Suuri reseptiketju
« Vastaus #127 : 05.04.2016, 22:13 »
Verrine

Käytän termiä löyhästi tarkoittamaan mukiin rakennettua kerros-jälkkäriä.
Variaatioita loputtomasti, mutta jos haluaa useamman kerroksen, kannattaa käyttää aineksia jotka eivät sekoitu kovin helposti keskenään.
Esim: pari tuntia liotettuja chia-siemeniä sekoitettuna mustikka-jogurttiin pohjalle
Väliin kiwi-viipaleita
Päälle kaura-vaniljakastiketta
Halutessaan vielä kuorrutuksena kaakaonibsejä ja ceylon-kanelia

Chmlnidae

  • Vieras
Vs: Suuri reseptiketju
« Vastaus #128 : 11.04.2016, 11:11 »
Nasta aines tuo chia, ja paljon omega 3:sta, eli lisää siitä. Tein eilen tällaisen:

Kourallinen chian-siemeniä kulhon pohjalle.

Sit mikseriin pieni purkki kokosmaitoa (itellä oli Karan 200ml, myös manteli- tai soijamaito sopii, miksei lehmänmaitokin, onhan noita vaihtiksia), vajaa puoli teelusikallista jauhettua kanelia, hyppysellinen vuorisuolaa (ruususuolaa), paloiteltu pieni banaani, pari paloiteltua kuivattua taatelia. Sit miksaten.
Blendattu neste kaadetaan chiansiementen päälle kulhoon ja sekoitetaan. Pistetään jääkaappiin hyytelöitymään, vähintään parikytminaa, ite annoin olla nelisen tuntia, mut yön ylikin voi antaa olla ja sopiva aamiainen on valmiina odottamassa.
Otetaan jäkiksestä ja sekoitetaan puuro/hyytelö, ja eikun lusikoiden....Helppoa ja hyvää, niin ja terveellistä.

Reseptiä voi varioida erilaisilla nesteillä, mausteilla (vaikka vaniljaa, hunajaa, vaahterasiirappia, palmusokrua etc) ja tuoreilla/pakastetuilla tai kuivatuilla hedelmillä/marjoilla. Ite kaivoin jäisiä mustikoita pakkasesta keon puuron lisukkeeksi. Nams.

quipu

  • Vieras
Vs: Suuri reseptiketju
« Vastaus #129 : 13.04.2016, 01:17 »
Hienoja reseptejä kerrassaan tässä ketjussa.

PÄIVÄ ENNEN LIKSAA-huutolaishöystö

Pussi makaroneja
Punasipuli
Kaksi porkkanaa
Pari terttutomaattia
Parikymmentä kalamata oliivia
Kiehumisveteen pari päivää aiemmin keitelty tomaattimössö

Tummaa soijarouhetta pari isoa kourallista
Kasvisliemikuutio
Valkosipulimurskaa pari sormellista
Paprikajauhetta (rosen paprika) ruokalusikka

Tossa toi kikka on soijarouheen paistaminen ja sitten se että jos ei ole rahaa yhtään enää ;D


Myssy

Vs: Suuri reseptiketju
« Vastaus #130 : 09.06.2016, 16:40 »
Lasagne à la Gustaf Karvinen

Kahdelle

200-300 g naudan jauhelihaa
1/2-3/4 pakkaus pekonikuutioita
400g tomaattimurskaa valkosipulilla
1 keskikokoinen sipuli
6 lasagnelevyä
3 dl Valion kolmen juuston ruokakermaa
10-15g juustoraastetta
hieman härkäfondia
hieman vastajauhettua mustapippuria
hieman oreganoa
suolaa
vettä
öljyä

Laita tilkka öljyä kylmään pannuun. Survo pippurit huhmareella, ei puisella myllyllä joka imee itseensä pippureissa olevat öljyt. Mausteet pannuun ja lämmitä täydellä liekillä. Vähennä lämpöä, pekonikuutiot panuun. Pekonin saatua hieman väriä lisää silpottu sipuli sekä jauheliha. Kun liha on ruskistunut on tomaatimurskan sekä fondin vuoro.  Mahdollisesti tarvitaan hieman vettä mukaan.
Voitele uunivuoka. Pohjalle kolmasosa jauhelihasoseesta ja päälle kaksi lasagnelevyä. Seuraava kerros kostuu kolmasosa ruokakermasta ja puolet jäljelläolevasta jauhelihasoseesta. Seuraa kaksi lasagnelevyä ja niiden päälle loput jauhelihasoseesta. Kaksi lasagnelevyä ja loput ruokakermasta. Pinnalle juustoraastetta.
Laita 200-225 astetteen uuniin puoleksi tunniksi, kannen alla loput ajasta. Kokeile haarukalla että levyt ovat pehmenneet. Mikäli ei takaisin uuniin hetkeksi.

Chmlnidae

  • Vieras
Vs: Suuri reseptiketju
« Vastaus #131 : 03.07.2016, 13:46 »
Hei nyt on kesä ja kärpäset....ja j ä ä t e l ö, tietty  :love:

Koska en enää vetele maitotuotteita ja muutenkin olen enemmän sellainen omin käsin onneen tyyppi....siis ainakin jos kukaan muu ei ole riittävän ravinteikasta eliksiiriä tarjoilemassa tismalleen hetijustnytkumäkertahaluun..... oli sitten kyse ruumiin, mielen tai sielun ravinnosta.

- kolme jäistä banaania
(pakkasesta kymmenisen minuuttia aiemmin otettuja, älä tapa mikseriäsi jäisillä bananeilla)
- ruokalusikallinen maapähkinävoita
(tosi namsnams kamaa löyty Espanjasta: Capitan Mani, pähkinänmurusia seassa, uuuhhh)
- joko kaakaota tai jotain suklaatahnaa teelusikallisesta ruokalusikalliseen
(miten suklaista nyt haluaa, ite pistin teelusikallisen sellaista mantelipohjaista suklaalevitettä, mutta olen myös käyttänyt ihan (raaka)kaakaojauhetta)
- purkki (Karan) kookoskermaa n. 2 dl (tai vajaa, riippuu kuinka softista haluaa, ja minkä kokoisia banaaneja).

Lisäksi voi heitellä maun mukaan vaikka ripauksen laatusuolaa (laitoin hyppysellisen vuorisuolaa), jotain vaniljahommelia, tms, ite pistin vielä n. tl kookossokeria (sai ihan Alepastakin, paras sokru mun mielestä).

Sit vaan blendaten. Testasin ja mun halpis pikkusmoothie-vekottimenikin jaksoi vääntää (vähän ku irrotteli ja ravisteli mukiosaa välillä).
Ja uuuh, ei vaivaa huono omatunto siitä että jäätelö olisi vain syntistä ja turmiollista. Tuolla voi kuitata välipalankin ja saa jopa jotain ihan oikeastikin ravitsevaa  :)

Underworld

  • Vieras
Vs: Suuri reseptiketju
« Vastaus #132 : 04.07.2016, 01:34 »
Karvas voikukkamuhennos

Pannulle kookosöljyä
Chili (valinnainen)
Sinapinsiemeniä
Sarviapilansiemeniä
Sellerinsiemiä

Hieman ylipaahdetaan
Perään pieneksi pilkottua voikukanlehteä
Kurkuma
Suola
Kypsennetään n 10min
Ripaus sokeria
Kookoskermaa joka lievittää karvautta (tai ilman astetta karvaampaa)

Underworld

  • Vieras
Vs: Suuri reseptiketju
« Vastaus #133 : 03.08.2016, 15:06 »
Kukkakaalta unikolla

Tee blenderissä tahna jossa
-tuore inkivääri
-unikonsiemen
-kurkuma
-vesi

Wokkiin/pannuun
Kookosöljyä
-chili (optional)

Yllä kuvattu tahna
Paahda n 1-2min
Lisää pieneksi pilkottu kukkakaali ja suola
Sekoita hyvin
Anna kypsyä miedohkolla lämmöllä n 15min
Kermalla/kookoskermalla voi tehdä nestemäisemmän variaation

Dominaattori

  • Smurffit
  • Kanta-asiakas
  • *
  • Viestejä: 299
  • Galleria
Vs: Suuri reseptiketju
« Vastaus #134 : 30.12.2016, 03:06 »
Olen onnistunut mainiosti ribseissä mättömestarin ohjeita soveltamalla http://www.xn--mttmestari-q5a2t.fi/resepti/nopeat-ribsit-keittamalla-ohje/

Glaseeraus onnistuu grillissä tai uunissa grillivastuksella. Muutama lisähavainto eri ribseistä:

-Peuran (valkohäntäkauriin) ribsit on todella rasvaisia, lihan kypsyttyä kannattaa rasvaa keittää/grillata hieman enemmän ellei halua "ruotsinlaivan seisovapöytäpommia" vatsaansa.
-Lampaan ribsit tulevat n. 3/4 keittoajasta
-Sika/villisika kuten ohjeessa, mutta 10 litran kattilaan sopivat paremmin kun sahaa keskeltä halki, kannattaa jättää mahdollisimman suuret yhtenäiset lihat.

Keittoliemi vielä kasaan niin saa mainion kastikepohjan.