Kirjoittaja Aihe: Suuri reseptiketju  (Luettu 81784 kertaa)

-katy-

  • Vieras
Vs: Suuri reseptiketju
« Vastaus #105 : 16.04.2015, 23:53 »
Kannattaa katsoa tuon kaverin video, puikkoja käyttävät kaverit voivat joskus olla väärässä ;-)

Mä niin arvasin,että tässä on vielä hitusen oppimista...
Jos Gordon Ramsay on/oli helsteessä Sushi-Mastereiden edessä,niin eihän tässä itsellä ole sittenkään mitään hätää  ;D
https://www.youtube.com/watch?v=2EHdOCWjQ00

-katy-

  • Vieras
Vs: Suuri reseptiketju
« Vastaus #106 : 03.05.2015, 04:03 »
-
« Viimeksi muokattu: 04.05.2015, 01:11 kirjoittanut katy »

Underworld

  • Vieras
Vs: Suuri reseptiketju
« Vastaus #107 : 07.05.2015, 11:53 »
Tuorejuusto-nokkos/vuohenputki pata

- kiehauta maitoa, mieluiten raakamaitoa, kaupan punainen toimii myös.
- sekaan  AB-piimää. (1 suhteessa 2, eli jos 2l maitoa, 1l piimää)
- laske siivilin+harsokankaan läpi. JOS haluat kiinteämpää juustoa, valutuksen jälkeen juusto tulee laittaa painon alle, esim vedellä täytetty kattila

- kuumenna ghee tai kooskosrasva pannulla/wokissa
- lisää: 1-2 tuoretta chiliä, anna paahtua hetken aikaa, lisää raastettua inkiväärtä, paahda, lisää jeera, paahda n 10s, +ripaus asafoetidaa
- lisää pieneksi pilkottu nokkonen ja/tai vuohenputki
- kun kasvikset kypsiä, lisää suola+juusto+kerma tai kookoskerma+ripaus sokeria
- kuumenna muutama minuutti lisää

* Kasvikset+tuorejuusto+kerma antavat hyvän aromin itsessään, mausteita voi soveltaa melko vapaasti

kuunlilja74

  • Vieras
Vs: Suuri reseptiketju
« Vastaus #108 : 07.05.2015, 16:42 »
Tuorejuusto-nokkos/vuohenputki pata

- kiehauta maitoa, mieluiten raakamaitoa, kaupan punainen toimii myös.
- sekaan  AB-piimää. (1 suhteessa 2, eli jos 2l maitoa, 1l piimää)
- laske siivilin+harsokankaan läpi. JOS haluat kiinteämpää juustoa, valutuksen jälkeen juusto tulee laittaa painon alle, esim vedellä täytetty kattila

- kuumenna ghee tai kooskosrasva pannulla/wokissa
- lisää: 1-2 tuoretta chiliä, anna paahtua hetken aikaa, lisää raastettua inkiväärtä, paahda, lisää jeera, paahda n 10s, +ripaus asafoetidaa
- lisää pieneksi pilkottu nokkonen ja/tai vuohenputki
- kun kasvikset kypsiä, lisää suola+juusto+kerma tai kookoskerma+ripaus sokeria
- kuumenna muutama minuutti lisää

* Kasvikset+tuorejuusto+kerma antavat hyvän aromin itsessään, mausteita voi soveltaa melko vapaasti

Tuota tekis mieli kokeilla,muttei pelkästään itselleen kehtaa.
Muut meillä on liian nirsoja. :'(

kuunlilja74

  • Vieras
Vs: Suuri reseptiketju
« Vastaus #109 : 07.05.2015, 18:05 »
Itselleni tein tänään tälläistä kun löytyi kaapista

Kypsää kuskussia
Possun suikaleita
Kirsikkatomaatteja
Kukkakaalia
Ruohosipulia
Kermaa
Tuorejuustoa

Paistoin possun suikaleet ja puolitetut tomaatit,lisäsin vähän vettä,kukkakaalin palat,tilkka kermaa ja tuorejuustoa ja ruohosipulin.
Hetken haudutus että kukkakaali pehmenee hieman.
Lopuksi kypsä kus kus ja hetken kuumennus.

Mausteita oman maun mukaan.
Itse laitoin nyt vain paprikajauhetta ja soija kastiketta tilkan,kun taapero söi samaa.

Underworld

  • Vieras
Vs: Suuri reseptiketju
« Vastaus #110 : 11.05.2015, 16:02 »
Intialainen jogurtti-jälkkäri

Kiehauta maito, anna jäähtyä 40-50 asteeseen, lisää Bulgarian jogurttia sekaan
Anna olla peitettynä yön yli tai min 4-5h, huoneenlämmössä tai ideaalisti 30 asteessa

Valuta harsokankaan läpi muutama tunti

Raasta appelsiininkuorta luomu-appelsiinista
Sekoita valutettuun jogurttiin
Lisää tomusokeria 1-3dl /1l jogurttia
Kaakao/vanilja sopii myös lisämausteeksi

Tarjoillaan kylmänä

*Voi tietysti käyttää valmista kaupan jogurttia

vorona

  • Kanta-asiakas
  • ***
  • Viestejä: 373
  • Kiltti mutta kivulias
  • Galleria
Vs: Suuri reseptiketju
« Vastaus #111 : 02.06.2015, 13:56 »

-katy-

  • Vieras
Vs: Suuri reseptiketju
« Vastaus #112 : 04.06.2015, 00:46 »
Kasvisruokaan siirtymistä hajatelmoinut jo tovin^

Tämä ei ole resepti,mutta vinkki.
Voisin melkein elää mansikoilla, mutta kausi on lyhyt varsinkin Suomessa.
Tänä vuonna on Hollannista tullut mansikoita, jotka ovat melkein pelottavan hyviä. Lajike on nimeltään Elsanta. Alepassa tällä viikolla 2,75 e 500g.

Suomalaiset mansikat vissiin juhannuksena alkaa tulla myyntiin ja hinta on melko korkea olosuhteiden vuoksi
« Viimeksi muokattu: 04.06.2015, 01:43 kirjoittanut Kammiovärinä »

kuunlilja74

  • Vieras
Vs: Suuri reseptiketju
« Vastaus #113 : 14.06.2015, 22:53 »
Piti saada jotain aikaiseksi jääkaapin "jämistä" joten syntyi

Kukkakaalicurrykookos-sosekeitto

Kukkakaalia
Perunaa
Herkkusienten kantoja
Pekonia
Kookosmaitoa
Currymaustetta
Paprikajauhetta
Mustapippuria
Sulatejuustoa
Suolaa


Pilko pekoni pieneksi ja paista pannulla.
Keitä pienessä vesimäärässä perunat,kukkakaali ja sienet kypsiksi, (sienissähän ei kauaa kestä) soseuta.
Lisää kookosmaito,mausteet ja sulatejuusto.
Anna vielä kiehahtaa.
Lopuksi paistettu pekoni joukkoon.

Mulla oli varmaan jotain huonoa curryjauhetta kun sitä sai laittaa tosi paljon kun ei meinannut maistua.

Underworld

  • Vieras
Vs: Suuri reseptiketju
« Vastaus #114 : 18.06.2015, 17:49 »
Peruna-nokkos-pata:

* Pilko uusi peruna pieniksi kuutioiksi
* Pilko Dollyn takapihalta kerätty nokkonen pieneksi silpuksi
* Pannuun kookosrasvaa tai gheetä. Lisää kuivaa tai tuoretta chiliä maun mukaan, paahda hetki.
* Lisää peruna+nokkoset
* Lisää suola+kurkumatahna+asafoetida
* Paista kunnes kypsää ja hieman rapeaa

Maitohorsma-pata

* Pilko Dollyn (tai muiden pervoneitien) takapihalta kerätty maitohorsma pieneksi
* Pannuun kookosrasva tai ghee
* Mustia sinapinsiemeniä, paahda kunnes poksahtavat
* Pieneksi kuutioksi(max 3-4mm)pilkottua tuoretta inkiväärtä, paahda kunnes kullanruskeaa
* Lisää maitohorsma, paista 5min, lisää suola ja kurkuma(jauheena tai tahnana)
* Lisää kerma tai kookoskerma, paista 5min lisää

Tarjoillaan yleensä riisin kanssa

stoge

  • PoVi
  • V.I.P.
  • *
  • Viestejä: 3013
  • Väkivalta kuuluu makuuhuoneeseen
  • Galleria
Vs: Suuri reseptiketju
« Vastaus #115 : 18.06.2015, 17:54 »
Jauheliha-lätty-kanaviillokki-juusto-sinappi :

-1 kpl Atrian valmispizzoja
-2 pkt Pirkan eines kanaviillokkia
-100 g viipaloitua juustoa
-Vitusti sinappia

Sotketaan viillokki pizzan päälle, juustoa kuoreksi, levitetään sinappi.
Mikroon 800-1000w 2-3 min.

Nautitaan lämpimän maidon kanssa.

Tää oli mun tän päivänen safka.
Otetaan vastaan hakemuksia keittäjittäriltä!  ;D

Mei

Vs: Suuri reseptiketju
« Vastaus #116 : 18.07.2015, 14:02 »
SUOMALAISEN KORPIMIEHEN PAKURIKAHVI:

-Keitä pakuria (paloja tai jauhettua) miedolla lämmöllä parisen tuntia. Laita kuppiin pari teelusikallista pikakahvijauhetta. Kaada pakuritee siivilän läpi kuppiin. Sekoita. Lisää halutessasi hunajaa tai/ja mantelimaitoa (paitsi jos olet kunnon suomalainem mies joka ei tommosiin hippien hapatuxiin koske). Maistuu nuotiolta, tummanvihreänsinervältä kuusikolta, pihkaiselta kuksalta, karhun turkilta ja Väinämöisen pajupilliltä.

Tänään aamiaiseeni kuului edelläselostetun lisäksi myös

SAATANALLISEN MAUKAS AVOKADOSUKLAAMOUSSE, johon tarvitset:

-yhden kypsän avokaadon
-vajaa puolitoista desiä tomusokeria
-pari kolme ruokalusikallista kaakaojauhetta
-hinttu vaniljaa
-loraus kasvimaitoa.

Sekoita ainekset sauvasekottimessa ja anna viilentyä jääkaapissa tovi. Enjoi. (Tästä tulee oikeasti hyvää!) :love:

kuunlilja74

  • Vieras
Vs: Suuri reseptiketju
« Vastaus #117 : 01.12.2015, 11:22 »
Tein  tänään broilerkasvis keittoa.
Alussa en tosin ollut ihan varma tuleeko siitä broiskukasvishässäkästä keittoa vai nuudelien kanssa vuokaruoka uuniin.

Mutta soppa siitä syntyi.

Eli käytin siihen:

Kookosöljyä
Currya
Paprikajauhetta
Kasvisliemijauhetta
Kuivattua sipulia
Kuivattua valkosipulia
Kaalia (ihan pienen palan)
Perunaa
Broilerin suikaleita
Kuivattua porkkanaa,palsternakkaa ja ilmasipulin varsia
Turkkilaista jugurttia
Inkivääriä(mä käytin tahnaa)


Paistoin paistinpannulla kookosöljyssä curryn ja paprikajauheen,lisäsin broilerin.
Kuivatut sipulit.
Paistelin broilerin kypsäksi
Lisäsin hetken vedessä liotetut kuivatut porkkanat,palsternakan ym
Ja kaalin.
Hauduttelin hetken.

Kuorin ja pilkoin sillä aikaa perunat.
Annoin hetken perunoiden kiehua kattilassa  ennenkuin lisäsin broilerkasvishässäkän mukaan kattilaan.
Kun kaikki kypsää niin turkkilaista jugurttia sekaan ja laitoin hieman inkivääritahnaakin.
Vielä hetken kiehautus.

Kuivattuja käytin siksi kun sattui olemaan itsekuivattuja kaapissa.
Toki tuoreet käy vielä paremmin.

Underworld

  • Vieras
Vs: Suuri reseptiketju
« Vastaus #118 : 05.12.2015, 22:59 »
Mauste-vihannes-riisi (2-3 hlö)

Keitä 2dl riisiä(2dl kuivaa riisiä ja 4dl vettä) alkuun voissa tai kookosöljyssä  paahtaen
Joukkoon suolaa ja kurkumaa

Lämmitä pannulla gheetä tai kookosrasvaa, heitä sekaan
-1-2 tuoretta chiliä
- raastettua tai minikuutioiksi pilkottua inkiväärtä
- mustapippuria

Suikaleiksi pilkottu paprika (ja/tai porkkanaa yms)
Kun paprika saanut väriä lisää kourallinen mantelia tai cashew-pähkinää

Jos aikaa ja intoa tehdä paneer-juustoa, myös paneer-kuutioita voi paahta sekaan *

Sekoita riisiin, päälle tuoretta korianteria

* Paneer: keitä 2 osaa maitoa, kun kiehahtanut joukkoon 1 osa ab piimää. Kaada harson läpi, valuta, laita painon alle pariksi tunniksi ja leikkaa paloiksi. Halutessaan voi marinoida mausteliemessä

Tate

  • Vieras
Vs: Suuri reseptiketju
« Vastaus #119 : 17.12.2015, 21:29 »
Väänsin tälläsen tänään päästä:

Kana-bataattikeitto

1 iso bataatti
2 porkkanaa
450g broilerin fileeleikkeitä
1 iso sipuli
4 valkosipulin kynttä
1 punaisen paprikan jämät (n. 3/4)
200g pussi keittojuureksia
100g maissia
~2rkl tomaattipyreetä
2kpl kanaliemikuutioita
1tl omenaviinietikkaa
vähän tuoretta inkivääriä
valkosipulijauhetta
soijakastiketta
cayennepippuria
kuminaa
oliiviöljyä
vettä

Nakkasin bataatin ja porkkanat pieninä kuutioina veteen kiehumaan ja annoin istua siellä n. tunnin, koska halusin että niistä tulisi pehmeitä.

Tällä välin kuullotin sipulit ja paprikat kuutioituna oliiviöljyssä ja nakkasin perään valkosipulin murskana ja inkiväärin pieneksi hienonnettuna. Valmiit kuullotetut vihannekset löin kulhoon odottamaan, jotta voisin käyttää "maustettua" pannua kanafileiden paistoon.

Kanafileet maustoin valkosipulijauheella ja suolalla ja paistoin kypsäksi, jonka jälkeen nostin ne jäähtymään leikkuulaudalle.

Tässä vaiheessa bataatin ja porkkanoiden pitäisi olla sopivan pehmeitä, jolloin siivilöin keitinveden pois ja lisään kattilaan takaisin vettä. Tässä vaiheessa nakkasin kattilaan pari kanaliemikuutiota, tomaattipyreen, keittojuurekset, maissit ja kuullotetut vihannekset.

Kunhan kanat olivat jäähtyneet tarpeeksi, suikaloin ne sopivan kokoisiksi ja nakkasin keittokattilaan. Tässä kohdin on varmaankin sopiva lisätä mausteita oman maun mukaan ja antaa keiton hautua niin kauan, kunnes nesteen määrä on omaan mieleen sopiva. Lopussa sekaan lisätään noin teelusikallinen omenaviinietikkaa tai vaihtoehtoisesti limen/sitruunan mehua.

Kauhotaan keittoa lautaselle (mielellään syvälle) mielen mukaan, nakataan perään smetanaa tai ranskankermaa ja avot.