Baarin kannatusmaksut
Käsittääkseni on useampikin erilainen teoria olemassa kuinka monogamia on tullut (?) kuvioon.
Ihminenhän on ollut ennemminkin keräilijä-metsästäjä, eli ravinnosta suurin osa on ollut kasviperäistä (ja juu, poikkeuksia on, mm:ssa inuiitit).
Lainaus käyttäjältä: Kelpie - 08.01.2017, 00:01Jos pysyvää seuraa saisi ruikuttamalla seuran puutteesta, olisin minäkin ollut hyvin suosittu jo 15 vuotiaana Löytyikö vihdoinkin yksi asia, johon kenelläkään ei ole fetissiä?
Jos pysyvää seuraa saisi ruikuttamalla seuran puutteesta, olisin minäkin ollut hyvin suosittu jo 15 vuotiaana
Lainaus käyttäjältä: Chmlnidae - 08.01.2017, 13:33Käsittääkseni on useampikin erilainen teoria olemassa kuinka monogamia on tullut (?) kuvioon.Onhan noita. Joku teoria syyttää sukupuolitautejakin.Lainaus käyttäjältä: Chmlnidae - 08.01.2017, 13:33Ihminenhän on ollut ennemminkin keräilijä-metsästäjä, eli ravinnosta suurin osa on ollut kasviperäistä (ja juu, poikkeuksia on, mm:ssa inuiitit).Totta. Metsästykseen tarvittiin paljon väkeä että saatiin vaivan arvoinen suurriista kaadettua. Pienestä rusakosta ei monelle riitä. Kasviravintoon tosin - toisin kuin nykyiset paleodieetit sen esittävät - on varmasti kuulunut myös viljaa ja palkokasveja. Ei vehnä ole ilmestynyt tyhjästä samalla kun ihminen aloitti maanviljelyn.Maanviljelyn aloittaminenkin vaikutti parinmuodostukseen. Pelloilla tarvittiin työvoimaa enemmän kuin keräilyssä. Onhan laskettu, että keräilijä-metsästäjä teki keskimäärin 4 h "työpäivää" riittävän ravinnonsaannin takaamiseksi.
Sellaisen ajatelman kuulin tovi sitten että esim ero simpanssien ja bonobojen agressiivisuudessa liittyisi siihen kuinka heidän elinolosuhteensa erosivat toisistaan (heillähän on erilainen sosiaalinen käyttäytyminen ja sukupuolikäyttäytyminen, ja bonobot on lähes täysin kasvinsyöjiä kun taas simpanssit karummissa olossa eläneitä ja enemmän eläinperäistä ravintoa ajoittain syöviä myös).
Ihmisen aivojen kehityksestä taas joskus jossain väitettiin sen perustuvan lihan syöntiin ja jossain lisäksi sen kypsennykseen, toisaalla taas siihen että kypsennettiin tärkkelystä ja näin saatiin pienempään määrään enemmän energiaa ravinnossa. Tulentekotaitoa (jonka tarkkaa ajankohtaa i tiedetä) kanssa on veikattu aivojen koon (ja suoliston lyhenemisen ja hampaiden tasaistumisen ja leuan pienenemisen etc) syyksi.Viljaa on ollut villinä, ja se on oleellisilta osin ollut toisenlaista kuin tehoviljamme. Palkokasvit taas harvoin soveltuu kypsentämättä ihmisravinnoksi.
Lainaus käyttäjältä: Von - 08.01.2017, 14:50Lainaus käyttäjältä: Kelpie - 08.01.2017, 00:01Jos pysyvää seuraa saisi ruikuttamalla seuran puutteesta, olisin minäkin ollut hyvin suosittu jo 15 vuotiaana Löytyikö vihdoinkin yksi asia, johon kenelläkään ei ole fetissiä? Eiköhän johonkin kanaemotyyppiin sekin kolahda.
Niin, ei evoluutio toimi vain yksilötasolla. Vaan laajemmin. Ei meillä lajina (hiukka hämärä käsite) ole tarvetta lisääntyä yksilöinä. Ei lisääntyminen ole yksilön tarve. Siinä on kyse lajin säilymisestä eikä kaikkien edes ole tarve siis lisääntyä siitä kulmasta katsottuna. Edes seksi ei ole tarve (ainakaan toisen yksilön kanssa, vrt. ravinnon saanti).
Off-topicia vielä kerta kiellon päälle..Lainaus käyttäjältä: Chmlnidae - 08.01.2017, 16:33Sellaisen ajatelman kuulin tovi sitten että esim ero simpanssien ja bonobojen agressiivisuudessa liittyisi siihen kuinka heidän elinolosuhteensa erosivat toisistaan (heillähän on erilainen sosiaalinen käyttäytyminen ja sukupuolikäyttäytyminen, ja bonobot on lähes täysin kasvinsyöjiä kun taas simpanssit karummissa olossa eläneitä ja enemmän eläinperäistä ravintoa ajoittain syöviä myös).Samaa olen kuullut.Lainaus käyttäjältä: Chmlnidae - 08.01.2017, 16:33Ihmisen aivojen kehityksestä taas joskus jossain väitettiin sen perustuvan lihan syöntiin ja jossain lisäksi sen kypsennykseen, toisaalla taas siihen että kypsennettiin tärkkelystä ja näin saatiin pienempään määrään enemmän energiaa ravinnossa. Tulentekotaitoa (jonka tarkkaa ajankohtaa i tiedetä) kanssa on veikattu aivojen koon (ja suoliston lyhenemisen ja hampaiden tasaistumisen ja leuan pienenemisen etc) syyksi.Viljaa on ollut villinä, ja se on oleellisilta osin ollut toisenlaista kuin tehoviljamme. Palkokasvit taas harvoin soveltuu kypsentämättä ihmisravinnoksi."taikasanana" tässä arviossa ilmeisesti on juuri kypsentäminen. Ihmisen täytyi ensin kehittyä ylläpitämään tulta, jotta hän pystyi kypsentämään ruokansa, jotta nuo kehitysaskeleet onnistuivat.Jonkin väitteen mukaan metsästäminen veisi enemmän energiaa kuin kypsentämättömän saaliin syöminen antaisi.
Lainaus käyttäjältä: Chmlnidae - 08.01.2017, 12:29Niin, ei evoluutio toimi vain yksilötasolla. Vaan laajemmin. Ei meillä lajina (hiukka hämärä käsite) ole tarvetta lisääntyä yksilöinä. Ei lisääntyminen ole yksilön tarve. Siinä on kyse lajin säilymisestä eikä kaikkien edes ole tarve siis lisääntyä siitä kulmasta katsottuna. Edes seksi ei ole tarve (ainakaan toisen yksilön kanssa, vrt. ravinnon saanti).Pedantikkona tämä pisti sen verran silmään että oli pakko todeta ettei evoluutiota tapahdu lainkaan yksilötasolla. Evoluutio on vain eläinryhmiä (laumoja, yhteisöjä jne.), tai vielä tarkemmin kyseisten ryhmien geenistöjä koskeva tapahtuma. Sepä johtaakin sitten hyvin noihin loppupointteihin. Yksi mahdollinen selitys esimerkiksi sille miksi ensimmäisen pojan syntymän jälkeen tulevilla pojilla on suurempi todennäköisyys olla homoseksuaaleja (äidin testosteronin sietokyky kasvaa ja tämä jotenkin vaikuttaa) on se että sen seurauksena eivät kilpaile samoista naaraista vanhimman pojan kanssa vaan voivat auttaa tätä geenistön säilyttämisessä.