Kirjoittaja Aihe: Miellyttämisen ja alistumisen erot?  (Luettu 28892 kertaa)

Purppuratar

  • Vieras
Vs: Miellyttämisen ja alistumisen erot?
« Vastaus #75 : 20.12.2018, 18:33 »
Tämä on kyllä mielenkiintoinen sekä hankalakin aihe...vaikea välillä itsekään erotella mikä nyt sitten onkaan lopulta miellyttämistä ja mikä alistumista ;D Kyllähän ne sinänsä läheltä liippaa toisiaan ja kulkee jopa myös tavallaan "käsi kädessä". Ja sitten taas ei todellakaan.

D/s-suhteessa tietysti subi miellyttää Dommeaan (siis itse ainakin näen sen halun miellyttää olevan tärkeä osa kuvioo). Mutta kyllä myös D voi miellyttää subiaan, eikä se nyt mitenkään päin alistumista sentään ole!
Joten...näillä käsitteillä on toki isoja eroja, eikä se nyt pohjimmiltaan ihan se ja sama ole mitä on mikäkin...riippuen aina vähän motiivista ja tavasta miten mitäkin toteuttaa. Äh...ompa muuten ristiriitaista ;D

Ajattelisin asian (ehkä ;D) jotenkin näin:

Miellyttäminen on "toimintaa" jolla haetaan aina kuitenkin lopulta itselleen(kin) jotain tyydytystä, hyväksyntää, huomioo tms. Se on sellaista omasta tarpeesta lähtevää tekemistä, itsestä lähtevää. Ehkä myös joillain ihmisillä eräänlainen tapa toimia, millä on tottunut välttämään konflikteja ja "selviytymään" erilaisista tilanteista eteenpäin. Miellyttämistä en kuitenkaan tuomitsisi täysin itsekkääksikään niinkuin tässä ketjussa on osa asiaa ajatellut...

Alistuminen taas menee mielestäni jo paaaaaaljon syvemmälle ihmisessä. En sanoisi sen olevan varsinaisesti tekemistä, vaan taustalla on valta-asetelma. Alistuva antaa itsestään/itsensä toiselle. Ei ole enään merkittävää se oma halu/kiinnostus tehdä jotain...halusi sitten oikeasti itse tai ei, niin asiat toteutetaan siitä huolimatta, koska valta on toisella eikä kyse ole enään niistä omista haluista.

Adrenalynnie

  • Vieras
Vs: Miellyttämisen ja alistumisen erot?
« Vastaus #76 : 20.12.2018, 18:59 »
D/s-kontekstissa näen miellyttämisen alistumisen alakäsitteenä, mikä ei sulje pois sitä etteikö  Dominoivakin voisi halutesaan tehdä tekoja, joilla haluaa miellyttää subiaan.

Alistumisen tarpeen toteuttaminen VOI pohjimmillaan olla itsekästä - jos on tavoitteena elää siten, mikä tuottaa elämässä tyydytystä (itsellekin).

Varaan itselleni oikeuden muuttaa mielipidettäni - yleensä ymmärrys kasvaa ajan mittaan eli vielä on toivoa :D

Purppuratar

  • Vieras
Vs: Miellyttämisen ja alistumisen erot?
« Vastaus #77 : 20.12.2018, 19:06 »
Varaan itselleni oikeuden muuttaa mielipidettäni - yleensä ymmärrys kasvaa ajan mittaan eli vielä on toivoa :D

Yhdyn tähän! ;D

remmittä

  • Vieras
Vs: Miellyttämisen ja alistumisen erot?
« Vastaus #78 : 21.12.2018, 00:37 »
Konfliktin välttäminen- sanan negatiivisesta sävystä ja yksinkertaisesta kuvailusta saattoi tulla väärinymmärrystä. Tein tässä virheen ja yritän nyt selventää lisää. Suostuvainen luonteenpiirre, mistä johdan yhteyden alistumiselle, voidaan kuvailla esimerkiksi konfliktin välttämisenä. Tämän lisäksi sitä voidaan kuvailla myös esimerkiksi empaattisuutena, altruismina, yhteistyöhalukkuutena ja tottelevaisuutena. Ymmärrän nyt, että kun käytin pelkästään konfliktin välttämistä kuvailemaan sitä luonteenpiirrettä, mistä mielestäni kumpuaa taipumus ja motivaatio muiden miellyttämiselle (ja kenties myös jossain määrin alistumisellekin), niin se johti väärintulkintaan, että miellyttäminen olisi seurausta vain konfliktin välttämisestä. Tätä en tarkoittanut sanoa.

Miellyttämisen ja alistumisen ero on oleellinen kysymys juuri siksi, että näennäisesti niissä ei ole eroa keskenään. Teesini voisi olla tiivistettynä, että alistuminen näyttäisi osaksi olevan lähtöisin ihmisen luonteenpiirteestä olla suostuvainen, mihin kuuluu taipumus miellyttää muita. Alistumisella on kuitenkin omia muotojaan,kuten seksuaalinen motiivi, eikä ole täysin selitettävissä tai palautettavissa yksinomaan miellyttämiselle, vaikka yhtymäkohtia löytyykin.

Olisin myös voinut lisää erotella esimerkkejä alistumisesta vastakohtana miellyttämiselle, mutta löysin mielenkiintoisempana pointtina pohtia mielummin näiden kahden yhtäläisyyksiä.