Baarin kannatusmaksut
Esititpä laajan ja vaikean kysymyksen Guide.Yritän hieman vastata.Meillä ihmisillä on konstikkaat aivot. Lisäksi synnymme keskushermostoltamme kovin vajavaisina; ensimmäiset kaksi kolme vuotta aivojen kasvu, kuten myös muu kasvu, on hyvin nopeata ja voimakasta.Silloin kuitenkin olemme eritääin alttiita kasvuympäristöllemme. Ja, vaikka lajina olemme sopeutuvaisia niin, tempperamentista jossain määrin riippuen kehitämme selviytymiskeinot joilla koemme olevamme turvassa. Eli turvallisuuden takia olemme valmiit uhraamaan jopa kokonaisen identiteettimme, puhumattakaan vähäisemmistä defensiivisistä tavoista oppia selviytymään.Tuon oppimamme kannamme sitten ihmissuhteisiimme myös myöhemmin. Kannattaa kuitenkin muistaa että ihmisen aivot ovat plastiset läpi elämän, mikä tarkoittaa, että meillä on kyky ja mahdollisuus, oppia reagoimaan paremmin aina vallitsevaan ympäristöön nähden.Mutta sellainen saattaa vaatia juuri sitä "pysähtymistä", niiden miellekarttojenkin tekoa, jotta kykenee näkemään omien nopeiden tunnereaktioiden (defenssien) taakse ja näin muuttamaan niitä paremmin todellisuutta vastaamaan.Sillä meidän aivoissamme on kaksi puoliskoa; ja vaikka se toinen, oikea, vastaa enemmän siitä intuitiivisesta ja tunneilmaisusta ja -lukemisesta, niin se vasen taas sanoittaa ja haluaa löytää syy-seuraus-suhteet kaikelle, siis kaikelle, vaikka sitten väärät ja valheelliset. Nämä juuri on sitten "pysähdyttävä" näkemään ja korjaamaan jos niistä on tullut elämää ja ihmissuhteita haittaava toistuva ja pysyvä rakenne.....vastasinkohan yhtään siihen mitä kysyttiin.... Sellainen asia vielä että miellekarttojahan käytetään peruskoulussakin paljon nykyään. Jotkut juuri perustelevat niiden käyttöä tuolla molempien aivopuoliskojen hyödyntämisellä, en tiedä miten, mutta mielestäni siinä on kyse ihan sitä että aivomme ajattelevat ja myös tuntevat tietyllä tavalla kuvallisesti ennemminkin kuin sanallisesti (ja kuva ei nyt tarkoita varsinaisesti valokuvaa/piirrosta, vaan erilaista kokemuksellisistä, niin aisteista elimistön ulkoa kuin sisältä, sekä ajatuksista/tajunnasta tulevista "kuvista" muodostuvaa kokonaisuutta).
Näinpä: verrataan vaikka Juice Leskistä ja Albert Einsteinia, aspergereita ilmeisesti molemmat, hmmmm. (ja onhan noita...Ludvig Wittgenstein, Alan Turing, ehkä Hitlerkin oli asperger piirteinen ainakin...ja Beethoven)Mutta kun niin geenit (dna, rna) kuin niihin liittyvä ympäristö sekä ulkogeeniset, ympäristön (kohtu mukaan lukien) laukaisemat (jopa peiytyvät ominaisuudet, eli epigenetiikka, https://fi.wikipedia.org/wiki/Epigeneettinen_periytyminen) muodostavat kovin mutkikkaan kokonaisuuden siitä miten ja millaiseksi lopulta yksilö muodostuu ja kehittyy, ja miksi.
Toisaalta kuinka moni täälä pystyy lukemaan Widgisteiniä ilman minkäänlaista opastusta, eli ymmärtää mistä hän kirjoitta. Tai mennään vieläkin mielenkiintoisenpaan eli Suomalaiseen edesmenneeseen Jaakko Hintikkaan.
Ei se ole kova tyyppi joka pystyy noita lukemaan, vaan se joka pystyy ymmärtämään ja soveltamaan lukemaansa.
Lainaus käyttäjältä: KalvinK - 07.02.2016, 14:41Ei se ole kova tyyppi joka pystyy noita lukemaan, vaan se joka pystyy ymmärtämään ja soveltamaan lukemaansa.Kaikkeista kovin on se, joka löytää misogyniajoukkueen jutuista pointin.
Lainaus käyttäjältä: Guide-Master - 07.02.2016, 14:16Toisaalta kuinka moni täälä pystyy lukemaan Widgisteiniä ilman minkäänlaista opastusta, eli ymmärtää mistä hän kirjoitta. Tai mennään vieläkin mielenkiintoisenpaan eli Suomalaiseen edesmenneeseen Jaakko Hintikkaan.Ei se ole kova tyyppi joka pystyy noita lukemaan, vaan se joka pystyy ymmärtämään ja soveltamaan lukemaansa.
Mä ainakin löysin tämän keskustelun innoittamana hyvän lukuvinkin - Jaakko Hintikan kirjan: Hän kutsui itseään Merrill Hintikaksi. Ja tuo Kuukausiliitteen juttukin oli oikein kiinnostava http://www.hs.fi/m/kuukausiliite/a1388633177881#
Lainaus käyttäjältä: Chmlnidae - 07.02.2016, 13:35Näinpä: verrataan vaikka Juice Leskistä ja Albert Einsteinia, aspergereita ilmeisesti molemmat, hmmmm. (ja onhan noita...Ludvig Wittgenstein, Alan Turing, ehkä Hitlerkin oli asperger piirteinen ainakin...ja Beethoven)Mutta kun niin geenit (dna, rna) kuin niihin liittyvä ympäristö sekä ulkogeeniset, ympäristön (kohtu mukaan lukien) laukaisemat (jopa peiytyvät ominaisuudet, eli epigenetiikka, https://fi.wikipedia.org/wiki/Epigeneettinen_periytyminen) muodostavat kovin mutkikkaan kokonaisuuden siitä miten ja millaiseksi lopulta yksilö muodostuu ja kehittyy, ja miksi.Edelleenkään ei pystytä kokonaan perimää poissulkevia, sillä se antaa mahdollisuudet moneen, mutta vain kokonaisuus johon myös perimä vaikuttaa luo kokonaisuuden. Eli niinkuin tietää yksi pieni muutos DNA ketjussa tekee ihmisestä vammaisen.Toisaalta kuinka moni täälä pystyy lukemaan Widgisteiniä ilman minkäänlaista opastusta, eli ymmärtää mistä hän kirjoitta. Tai mennään vieläkin mielenkiintoisenpaan eli Suomalaiseen edesmenneeseen Jaakko Hintikkaan.
Lainaus käyttäjältä: Guide-Master - 07.02.2016, 14:16Lainaus käyttäjältä: Chmlnidae - 07.02.2016, 13:35Näinpä: verrataan vaikka Juice Leskistä ja Albert Einsteinia, aspergereita ilmeisesti molemmat, hmmmm. (ja onhan noita...Ludvig Wittgenstein, Alan Turing, ehkä Hitlerkin oli asperger piirteinen ainakin...ja Beethoven)Mutta kun niin geenit (dna, rna) kuin niihin liittyvä ympäristö sekä ulkogeeniset, ympäristön (kohtu mukaan lukien) laukaisemat (jopa peiytyvät ominaisuudet, eli epigenetiikka, https://fi.wikipedia.org/wiki/Epigeneettinen_periytyminen) muodostavat kovin mutkikkaan kokonaisuuden siitä miten ja millaiseksi lopulta yksilö muodostuu ja kehittyy, ja miksi.Edelleenkään ei pystytä kokonaan perimää poissulkevia, sillä se antaa mahdollisuudet moneen, mutta vain kokonaisuus johon myös perimä vaikuttaa luo kokonaisuuden. Eli niinkuin tietää yksi pieni muutos DNA ketjussa tekee ihmisestä vammaisen.Toisaalta kuinka moni täälä pystyy lukemaan Widgisteiniä ilman minkäänlaista opastusta, eli ymmärtää mistä hän kirjoitta. Tai mennään vieläkin mielenkiintoisenpaan eli Suomalaiseen edesmenneeseen Jaakko Hintikkaan.Tokko kukaan perimän merkitystä kieltää haluaa. Ihmisen genomihan on kauhian kohinan ja rahanmenon kera jo selvitetty....vaan, se mitä ei ole selvitetty vaikka sillä on vaikutuksensa jopa persoonallisuuteemme (aivojen kehitykseemme) kuin koko olemiseemme on: http://hmpdacc.org/overview/about.phpHeh, pikkasen vielä riittää tutkittavaa (olikos se jotain prosentin verran kun siitä muunlajisesta eliöstöstä ekologioineen meissä on selvitetty (jep; villi luonto on paljon lähempänä meitä kuin edes tulemme ajatelleeksi).Toki peliteoriatkin ihan kiinnostavia on.
Miehet, ottakaa naisia. Ei kannata tehdä asioista monimutkaisia.