Kirjoittaja Aihe: Suuri reseptiketju  (Luettu 82569 kertaa)

UW

  • Vieras
Vs: Suuri reseptiketju
« Vastaus #150 : 26.11.2018, 15:33 »
En mittaa (juuri) koskaan  8)
Gluteenittoman kanssa joskus haaste...tai no monesti teen blenderissä niin kiinteetä kuin pystyy ja saatan lisätä kädellä veivaamalla hieman lisää

Colestramus

  • Bizarre Club
  • Kanta-asiakas
  • *
  • Viestejä: 389
  • Voe tokkiinsa.
  • Galleria
Vs: Suuri reseptiketju
« Vastaus #151 : 26.11.2018, 17:48 »
Ota iso kattila ja heitä köydet sinne, peittyen kokonaan veteen. Keitä köysiä noin 30min... eiku hups. Väärä resepti.  :o

No tässä siis kiva jälkkäri vaikka köysittelyn päätteeksi:

Bread & Butter Pudding

1 pkt vaaleaa paahtoleipää (lidlin american toast käy hyvin tähän)
50 g Valio voita
½ dl tummaa sokeria, esim. fariini- tai ruokokidesokeria
1 dl   rusinoita
3 dl   Valio täysmaitoa
2 kananmunaa
1 tl vaniljasokeria
2 rkl viskiä (juo loput, tai älä. Mä ainakin juon.)

Tämä ei ole se terveellisin jälkkäri, mutta viikonlopun mätöksi käy hyvin.

Voitele korkeareunainen uunivuoka. Leikkaa paahtoleipien reunat ohuelti ja leikkaa leivät kolmioiksi. Voitele leipäviipaleet molemmin puolin ja asettele viipaleita vuoan pohjalle lomittain.
Ripottele väliin rusinoita ja sokeria. Jatka kerrosten tekoa samaan tyyliin.
Sekoita maito, munat, vaniljasokeri (ja viski). Kaada muna-maitoseos leipien päälle.
Paista uunin keskiosassa 175 asteessa 30 min, kunnes pinnaltaan kullanruskea ja rapea.
Anna vetäytyä 10 min ennen tarjoilua. Tarjoile vaniljajäätelön tai -kastikkeen kanssa. (Olen itse myös joskus voidellut leipien päälle esim. Marmeladia. Toimii  :P)

BejaBe

  • Vieras
Vs: Suuri reseptiketju
« Vastaus #152 : 27.06.2019, 19:50 »
Nakataan näin kesän kunniaksi tänne helppo pihvimarinadi.

- Tilkka hyvää balsamicoa
- Ripaus suolaa
- Ripaus mustapippuria
(- öljyä)

Hyvää tulee, öljyä ei tarvi tosin käyttää jos kyseessä on joku rasvaisempi ruhonosa joka nakataan grilliin kuten esim. entrecote tai etuselkä, tai jos paistat pihvit pannulla voissa.

Balsamicoa tosin saa käyttää runsaamminkin (ei mene helposti överiksi IMO).

Marinointiin ei tarvi välttämättä pihveille varata sen erikoisemmin aikaa, tosin naudan ribsejä olen joskus pehmittäny balsamicossa 1-2 päivääkin.


UW

  • Vieras
Vs: Suuri reseptiketju
« Vastaus #153 : 28.06.2019, 08:31 »
Kesän vakioita:

Öljyä (tai Ghee jos et vegaani)

Tuoretta chiliä
Kurkumaa
Vidusti ruohosipulia

Paahda jonnin aikaa

Pieneksi pilkottua uutta perunaa

Optional: nokkosta tai muita yrttejä

Suolaa


Mr Birch

  • V.I.P.
  • *****
  • Viestejä: 1355
  • Testi näyttää, että on aika häipyä (82 % vanilla)
  • Galleria
Vs: Suuri reseptiketju
« Vastaus #154 : 28.06.2019, 10:02 »
Leipä grillissä vaikka aamiaiselle (2 kpl)
(kokeiltu sähkökäyttöisellä isommalla pöytägrillillä, jossa vastus ylhäällä kannessa)

2-3 desiä vettä
sämpylä- tai vehnäjauhoja
kuivahiivaa
voita tai öljyä
suolaa
yrttimausteita maun mukaan
foliota

Kuumenna vesi kättä lämpimämmäksi (n. 42 astetta)
sekoita siihen pieni määrä kuivahiivaa ja vähän jauhoja
jätä seos tekeytymään lämpimään paikkaan hetkeksi, että prosessi käynnistyy

lisää suola ja halutessasi yrtit
lisää jauhoja
sekoita lastalla löysähköksi taikinaksi

muotoile foliosta hieman leipääsi isompi pala
voitele folio sulatetulla voilla tai öljyllä
nostele ja levitä taikina foliolle

nosta folio taikinoineen grilliin
seuraile taikinan kypsymistä
käännä kun leipänen pysyy kasassa
anna toisen puolen paistua
nauti!

Hiivamäärästä riippuen leipänen voi nousta taskuksi pitan tapaan.
Säätelin paistumista kantta nostamalla ja laskemalla.




Nupharlutea

  • Vieras
Vs: Suuri reseptiketju
« Vastaus #155 : 03.01.2022, 23:52 »
Himottavan hyvä pekonisoosi uuniperunoille

1 pkt pekonia
1 purkki ranskankermaa

Paista pekonit pannulla. Sammuta levy ja lupsauta pekoni en päälle purkillinen ranskankermaa. Sekoita ja nauti.