Baarin kannatusmaksut
Itseäni harmistuttaa lähinnä se, että vain juridinen aviopuoliso nauttii lain suojaa perimystilanteessa. Jossakin kohtaa aika jättää ja silloin toinen puoliso jää puille paljaille. Toki tähän voi vaikuttaa keskinäisellä testamentilla. Lasten osalta asia ei ole ollenkaan yhtä simppeli.
Lainaus käyttäjältä: rp_ - 31.03.2021, 19:48Toisenlaisiakin ongelmia tulisi. Kun joku on kolarin jäljiltä koomassa, niin nykyisin avio-oikeuden mukaan puoliso päättää hänen asioistaan, koska ei itse voi.Tämä ei muuten mene näin. Jos henkilö on terveydentilansa vuoksi kykenemätön hoitamaan asioitaan, hänelle määrätään edunvalvoja, joka ei ole automaattisesti aviopuoliso. Edunvalvontaa säätelevä viranomaustaho on Digi- ja väestötietovirasto. Edunvalvojansa voi määrätä halutessaan ennalta ollessaan täysissä hengenvoimissaan. Jollei näin ole toiminut, edunvalvojaksi voidaan tarvittaessa nimetä joku tehtävään vapaaehtoisesti hakeutuva ja DVV:n arvion mukaan kykenevä omainen tai jollei tällaista ole tai omaiset eivät pysty sovussa valitsemaan edunvalvojaa keskuudestaan, edunvalvojaksi voidaan nimetä viranomaistoimija. Edunvalvojia voi olla vain yksi kerrallaan, utta edunvalvojalla on mahdollisuus käyttää tarvittaessa sijaista.Ilman edunvalvojan asemaa aviopuolisolla on nykylain perusteella äärimmäisen vähän päätäntävaltaa puolisonsa asioihin.
Toisenlaisiakin ongelmia tulisi. Kun joku on kolarin jäljiltä koomassa, niin nykyisin avio-oikeuden mukaan puoliso päättää hänen asioistaan, koska ei itse voi.
Lainaus käyttäjältä: Fia - 31.03.2021, 21:04Lainaus käyttäjältä: rp_ - 31.03.2021, 19:48Toisenlaisiakin ongelmia tulisi. Kun joku on kolarin jäljiltä koomassa, niin nykyisin avio-oikeuden mukaan puoliso päättää hänen asioistaan, koska ei itse voi.Tämä ei muuten mene näin. Jos henkilö on terveydentilansa vuoksi kykenemätön hoitamaan asioitaan, hänelle määrätään edunvalvoja, joka ei ole automaattisesti aviopuoliso. Edunvalvontaa säätelevä viranomaustaho on Digi- ja väestötietovirasto. Edunvalvojansa voi määrätä halutessaan ennalta ollessaan täysissä hengenvoimissaan. Jollei näin ole toiminut, edunvalvojaksi voidaan tarvittaessa nimetä joku tehtävään vapaaehtoisesti hakeutuva ja DVV:n arvion mukaan kykenevä omainen tai jollei tällaista ole tai omaiset eivät pysty sovussa valitsemaan edunvalvojaa keskuudestaan, edunvalvojaksi voidaan nimetä viranomaistoimija. Edunvalvojia voi olla vain yksi kerrallaan, utta edunvalvojalla on mahdollisuus käyttää tarvittaessa sijaista.Ilman edunvalvojan asemaa aviopuolisolla on nykylain perusteella äärimmäisen vähän päätäntävaltaa puolisonsa asioihin.Tässä viittasin nimenomaan siihen, mikä oikeus puolisolla on avio-oikeuden mukaan jos toinen on kanttuvei. Käytännössä koskee sellaisia asioita, missä se puoliso on paras henkilö tietämään perheen tilanteen, tyyliin mihin lapset menevät hoitoon tai voidaanko kodista antaa se vanha sohva pois. Edunvalvojan määräämisessä kestää ja edunvalvoja ei juuri puutu ns. käytännön asioihin, jotka on pikaisesti hoidettava.
Tähän asiaan nyt ei kyllä oikeesti mitenkään vaikuttais vaikka juridisia puolisoja olisi sairastuneella useita.
Lainaus käyttäjältä: Tuukka Temosen valituskolumniInhoan lauseita jotka alkavat ”voitaisiinko normalisoida”, mutta voitaisiinko normalisoida polyamoria laissa?
Inhoan lauseita jotka alkavat ”voitaisiinko normalisoida”, mutta voitaisiinko normalisoida polyamoria laissa?
Tässä mennään nyt keskustelussa houstoimilain piiriin, kun ei nähtävästi tunneta, missä tilanteissa edunvalvoja käytännössä määrätään ja mitä tehtäviin kuuluu.