Kirjoittaja Aihe: Japanilaiset käsinkudotut hamppuköydet ja Shibari-kirja  (Luettu 13022 kertaa)

pleasure_utopia

  • Vieras
Mistä voin ostaa laadukkaita Japanilaisia käsinkudottuja/solmittuja köysiä? Minkä hintaisia ne ovat? Onko niissä jotain standardi pituusmittoja jotka on hyväksi koettu esim. 16,5m? Jotan verkkokauppaa? Mistä olette itse hankkineet hamppuköytenne? Hamppu on käsittääkseni paras?

Onko hyvää englanninkielistä tai hyvin kuvitettua japaninkielistä (tai muun kielistä) Shibari-kirjaa jossa näytäisiin erillaisia sidontoja ja solmuja ja niiden käyttätapoja syventyvästi/yksityiskohtaisesti ja monipuolisesti - eli edes pienikokoista encyclopediaa Shibarista?

Miten kannattaa käsitellä hamppuköyden päät? Ilmeisesti päättelemällä. Haluan että köydet ovat mahdollisimman esteettisiä ja kestäviä ja mukavia käyttää, koska käytän niitä valokuvissa/taiteessani.

Itsellä shibari innostus on vasta alussa olen taiteellisesti ollut pitkään kiinnostunut Nobuyoshi Araki:n kautta ja katsottuani Shibari Bondage Tutorial [ 绳 绑 教程].mpg:in (Piratebaysta) jossa sidotaan nainen kolmeen asentoon (kaksi asennoista on oikeasti hyödyllisiä kolmas vähemmän) ja näytetään sitominen hyvin yksityiskohtaisesti - ja lopussa pannaan - eli opetusvideon ja pornon yhdistelmä japaniksi.

Edit:linkki poistettu ylläpidon toimesta. Piratebay-linkissä levitetään tekijänoikeuksien vastaisesti valmistettua kopiota.

-Julius
« Viimeksi muokattu: 29.04.2013, 05:41 kirjoittanut Glori »

Pip

Varmasti löydät japanilaisia köysiä tilattavaksi, mutta itse suosittelen suomalaisen tehtaan juuttia (tulee paljon halvemmaksi). Se on sidontamateriaalina omasta mielestäni parasta, mitä olen löytänyt. Köyden karheuden poistamiseksi on helppoja keinoja ja lopulta vain loputon käyttö tekee siitä silkkisen pehmeää. Estetiikaltaan se sopii mielestäni kuviin parhaiten. Köyden pituudella ei niinkään ole merkitystä, koska eri pituisia köysiä tarvitaan tilanteesta riippuen. Itselläni on köysiä 3-30 m väliltä. Aiemmin pleissasin köysien päät, mutta tässä uudessa erässäni käytän pelkästään solmua, jotta erotan helpommin (tulevaisuudessa, kun köydet ovat kuluneet sopivasti) vanhat uudesta erästä.

Turvallisuudesta ei voi puhua liikaa ja KalvinK:n artikkeli on erittäin suositeltavaa luettavaa.

Nut

  • Vieras
Ketju köyden päättelystä

Minäkin suosittelen aluksi lukemaan KalvinK:n kirjoittamat artikkelit ja niiden perässä olevat keskustelukommentit.
Bondage ja turvallisuus
Köydet ja niiden hoito

Monet kuuluisat sitojat myyvät käyttövalmiita köysiä. Niiden hinnat ovat usein tähtitieteellisiä, eikä hinta välttämättä takaa tähtitieteellistä laatua. Ihan kuraa en kuvittelisi kenenkään kehtaavan nimellään myydä, mutta välttämättä ne köydet eivät laadultaan eroa mitenkään ns. brändittömistä köysistä.
Köysistä minun mielestäni kannattaa muistaa se, että ne ovat kulutustavaraa. Edes japanilaisen Nawashin myymä upeaakin upeampi ja kultaakin kalliimpi köysisetti ei kestä ikuisesti (ja Murphyn lain avustuksella todennäköisesti juuri ne täytyy saksia sentin paloiksi sidottavan pelastamiseksi). Luonnonkuidusta valmistettu köysi on myös ns. luonnontuote. Köysien laatu vaihtelee samoillakin toimittajilla vuoden raaka-aineen laadun mukaan ja se fakta on vain hyväksyttävä. Hyvän luonnonkuituköyden löytäminen on ikuista etsimistä, jossa aina haetaan seuraavaa vielä vähän parempaa tai ainakin yhtä hyvää erää köysiä.
Kärjistetysti voisi todeta, että kaikista parhaimman hinta-laatusuhteen esteettisesti saa keinokuituköysillä.

Pip

Kärjistetysti voisi todeta, että kaikista parhaimman hinta-laatusuhteen esteettisesti saa keinokuituköysillä.
Tähän sanoisin, että riippuu täysin siitä, mihin köysiä käytetään. Mikäli on tarkoitus käyttää naisen genitaalialueella pää-asiassa ja huolehtia köysien hygieniasta, niin synteettiset köydet ovat siinä mielessä helppohoitoisempia, koska ne voidaan vain laittaa pesukoneeseen ja pestä normaalin pyykin seassa. Mikäli halutaan kestävää köyttä (esim, kevlar -pohjaiset), niin niiden ulkokuori on vain suojaava kerros ja sisus on se kestävin osuus. Tässä tilanteessa joudutaan tutkimaan köysi joka käyttökerta erikseen. Kuten teen staattisten köysien kanssa rappel -harrastuksen kanssa. En pidä niitä hirveän soveltuvina shbariin, kuten en myöskään nykyaikaisia pyykkinaruja. Lippuköysissä on varmasti potentiaalia puhtaanapitoon, sekä kestävyyden, että pestävyyden suhteen, mutta esteettisyyden kanssa niillä ei mielestäni ole mitään tekemistä. Synteettiset köydet saa myös sidottua niin tiukkaan solmuun, että hätätapauksessa niitä ei saa sormin auki riittävän nopeasti.

Sidontaan ja shibariin käytän nimenomaan juuttia, koska sen saa hätätapauksessa sormin aukeamaan nopeammin, kuin synteettiset köydet, joilla on tendenssi solmiutua liian kireälle ja siten nopea avaus on mahdotoni.

Nut

  • Vieras
No juu, "lipputankonarua" en kyllä minäkään suosittelisi esteettisesti kauniiksi vaihtoehdoksi :D

Yritin lähinnä tuolla kärjistykselläni todeta (melko epäselvästi), että keinokuituköydet ovat esteettiseltä näkökannalta hyviä arvattavuutensa takia. Köyden ulkonäkö ei muutu käytössä ja käsitellessä yhtä paljon kuin luonnonkuituisilla, ja saman näköistä ja laatuista köyttä voi ostaa satsin toisensa jälkeen.

Henkilökohtaisesti itse liputan kuitenkin luonnonkuituköysien puolesta ja sidonnan estetiikassa laitan eniten painoa kauniille sidonnalle.

pleasure_utopia

  • Vieras
Budjettini on aika rajallinen mutta huonoa en tietenkään halua ostaa. Kirjoista kannattaa lähteä liikkeelle ja ne menee ostoslistalle.

Mistä saan ostettua hyvää juutti tai hamppuköyttä? Mistä olette itse ostaneet?
Mikä on hyvä paksuus - 6mm?

Itseä kiinnostaa köysien värjäys mitä erillaisemmilla väreillä - erillaisiin taideteoksiin ja tilanteisiinkin. Samoin kiinnostaa joskus tulevaisuudessa keinokuituköydetkin ehkä kun/ jos haluan nykyaikaisemman näköistä jälkeä.

Silkki kauppiaan poikana (www.silkki.com) kiinnostaa että miksei täysin silkkisiä köysiä ole? Eikö ne kestä ja tietysti olisivat hintavia?

Pip

http://www.kuitulinja.fi/luonnonnarut.html on paikka, josta olen itse hankkinut köyteni ja todennut ne luotettaviksi, sekä tiedän monen muun sieltä tilanneen, eikä valituksia ole laadun suhteen kantautunut korviini. 6 mm on suosituin köyden paksuus koska on riittävän ohutta, että saa kauniit solmut aikaiseksi ja kuitenkin riittävän paksua, että kestää suspensiosidontojakin. Keittämistä en edelleenkään suosittele köysille, mutta värjääminen onnistuu (siitä saavat muut kertoa enemmän, koska en itse sitä tee). Silkkiköysillä on keinokuituköysien kanssa tapana mennä liian tiukkaan solmuun, joten köyden leikkaaminen on ainoa keino.

Häkillä ja Tinttu Henttosella on köysi-pajoja, joten alkuun pääsy on helpotettu pääkaupunkiseudulla.

Mr.Inathu

Itse tilasin ensimmäiset uudet narut kymmeneen vuoteen juurikin kuitulinjalta, koska en ole kuullut yhtään negatiivista kommenttia heidän toimittamistaan naruista. Päinvastoin :)

Aikoinaan kun lopetin sitomisen ja siirryin täysin ketjuihin ja hihnoihin, annoin pois pari settiä kohtalaisen paljon sidottuja naruja (juuttia), joita tosin ei ollut koskaan käytetty riiputuksiin, käsittääkseni samoilla naruilla sidottiin vielä vuosia.

Tällä kertaa päädyin ostamaan pari rullaa 6mm (n.50m) juuttia ja myös pari rullaa 5mm. Ohuempaa päädyin ostamaan ajatuksena että siitä saisi "kudottua" jotain perinteistä hieman "taiteellisempiakin" yksityiskohtia... Jos siltä tuntuu :)

En myöskään keittänyt naruja, vaan vedin ainoastaan lenkin läpi karvat pystyyn, poltin kaasutöhöllä pinnan ja öljysin vauvaöljyllä. Pätkin narut n. 9m mittaisiin pätkiin ja päätttelin yksinkertaisesti kangasteipillä, näin narun jatkaminen on tarvittessa helppoa ja irronut teippi korvattavissa uudella sekunneissa. Lisäksi eri naruerät voi helposti merkata eri väristä teippiä käyttäen.

-Mr.Inathu