Netin hyvä puoli on se, että tämmöiset itseni kaltaiset ujot ja omassa rauhassa viihtyvät ihmiset saavat edes jonkinlaista keskusteluseuraa. Ei ihan mokkihöperöidy.
Toki huono puoli on, että moni muu asia jää tekemättä. Vapaa-aikansa voisi niin monin eri tavoin käyttää hyödyllisemmin. Voisi vaikka piirtää sarjakuvia, opiskella kieliä, katsella elokuvia, tehdä käsitöitä, harrastaa liikuntaa, askarrella, jne. Pahimmillaan myös moni arkinenkin asia, kuten kodin siivous, jää tekemättä. Osa nettiriippuvaisista jopa unohtaa syödä tai peseytyä.
Itse pidin äskettäin noin 10 kuukauden nettifoorumipaastoa. Tauko alkoi siitä että sain lopulta töitä, enkä halunnut käyttää sitäkin vähää vapaa-aikaa nenä kiinni tietokoneruudussa. Toki tauon aikana erehdyin muutaman kommentin nettiin kirjoittamaan esim. YouTubeen ja Ilta-Sanomiin. Mutta netissä vietetty aika joka tapauksessa väheni huomattavasti. Vapautuneen ajan käytin elokuvien katseluun ja pelaamiseen.
Foorumitauon aikana ahdistus väheni huomattamasti. En niin paljoa vihannut itseäni, en vahingoittanut itseäni juuri yhtään ja tunsin iloa, kun sain katsomattomien elokuvien, pelaamattomien pelien ja tekemättömien töiden listaa paljon lyhyemmäksi.
Mutta sitten ihmiset alkoivat toivomaan minua takaisin foorumeille. Kun jäin työttömäksi, oli taas aivan liikaa vapaa-aikaa ja palasin juttelemaan ihmisten kanssa. Ei siinä mennyt viikkoakaan kun taas löysin itseni ahdistuksen keskeltä, lyömässä itseäni päähän kyyneleet silmissä ja vihaamassa itseäni sekä kaikkia tyhmiä ihmisiä netissä. Nukkuminen vaikeutui, koska valvoin pohtien, olinko kirjoittanut sittenkään oikein jollekin nettipalstalle. Alkoholinkäyttökin lisääntyi.
Elämä on oikeasti paljon mieluisampaa, kun ei joudu joka päivä lukemaan idioottien kommentteja netissä. Ei tule sitä velvollisuudentunnetta, että tuo väärä tieto pitäisi korjata. Ei kulu koko päivää sanasotaan, jonka palkkiona on korkeintaan vain haukut ja tappouhkaus.
Minun pitäisi ehkä taas hävitä nettikeskusteluista joksikin aikaa. Ihan oman mielenterveyteni vuoksi.