Baarin kannatusmaksut
Olisi mielenkiintoista tietää, miten itse kunkin käsitykseen ihmisen arvosta vaikuttaa oma uskonnollisuus. Uskoisin, että henkilö, joka uskoo siihen, että ihminen on jotenkin erityinen elämänmuoto jumalansa (tai jumaliensa) näkökulmasta, pitää ihmistä paljon arvokkaampana; "kaikki ihmiset ovat arvokkaita". Samoin uskonnoton henkilö ehkä pohtii, että "ihminen ei ole missään erityisasemassa tällä planeetalla", ja on sitä mieltä että "kaikki ihmiset eivät ole arvokkaita".
On lopultakin aika turhaa pohtia omaa arvoaan. Olemassaolemisen ja ihmisyyden arvo syntyy jo pelkästään siinä, että on olemassa. Kukaan ei voi sitä korvata. Lohdullinen ajatus, eikö...?
Lainaus käyttäjältä: Kettu vinossa - 24.10.2012, 21:48 Olisi mielenkiintoista tietää, miten itse kunkin käsitykseen ihmisen arvosta vaikuttaa oma uskonnollisuus. Uskoisin, että henkilö, joka uskoo siihen, että ihminen on jotenkin erityinen elämänmuoto jumalansa (tai jumaliensa) näkökulmasta, pitää ihmistä paljon arvokkaampana; "kaikki ihmiset ovat arvokkaita". Samoin uskonnoton henkilö ehkä pohtii, että "ihminen ei ole missään erityisasemassa tällä planeetalla", ja on sitä mieltä että "kaikki ihmiset eivät ole arvokkaita". Uskonto - olkoon se minkä sidosryhmittymän uskonto tahansa - opettaa ihmiselle ainutkertaisuutta uniikkia itsensä ja muiden edessä.Mutta niin kauan aikaa ne ovat vain sanoja, ennenkuin muuttuvat todelliseksi tunteeksi itse kullekin. Sanat pitää sisäistää ja ottaa omaksi. Niihin pitää luottaa. Sanotaan: "Usko on luja luottamus johonkin mitä ei näe..." tämä pitää paikkansa myös uskontojen ulkopuolella. Uskoa johonkin niin paljon, että alkaa muuttumaan sen kuvan kaltaiseksi. Sanat alkavat elämään, käsitteet muuttuvat näkyviksi teoiksi ja muuttavat ihmisen omaa maailmaa ja näkemystä maailmasta.Lainaus käyttäjältä: petsjots - 24.10.2012, 22:21 On lopultakin aika turhaa pohtia omaa arvoaan. Olemassaolemisen ja ihmisyyden arvo syntyy jo pelkästään siinä, että on olemassa. Kukaan ei voi sitä korvata. Lohdullinen ajatus, eikö...?Olen tässä hieman eri mieltä.Omaa arvoa ei ole koskaan turha pohtia. Kuinka voisikaan olla tekemättä sitä, jos ajatus mietityttää.Luulen, että kun jotain on olemassa, sitä ei ajatella. Mutta jos jotain puuttuu, se on mielessä useinkin. Terve tapa, mitä muuttaamaan jo olemassaolevaa tyydyttävää, sen sijaan pyrkii muutokseen sillä alueella mikä ei ole vielä riittävä.Tarkoitan tällä sitä, että kun tuntee oman olemassaolonsa arvon, sitä ei ole tarvetta ajatella. Tasapaino siltä osin ja asian voi antaa levätä. Sitä on turha ajatella kuten petsjots sanoi. Se on ja niin hyvä.Toisaalta..petsjobsin ajatus on objektiivisuuden kannalta katsottuna.Ihminen tarvitsee subjektiivisuutta. Mennä sisälle itseensä ja ajatella sieltä käsin kokonaisuutta jonka keskipiste hän on. Tarvitsee tunteen omasta olemassaolostaan. Vaikka esim. minä tietäisin paljon ihmisyydestä, teoriaa - silti jos en tunne sitä, kaikki tieto on hyödytöntä enkä tunne omaa arvoani ihmisenä enkä välttämättä tunne edes omaa olemassaoloani niin intensiivisenä mitä se voisi olla. Olen silti olemassa ja on ihmisarvo mutta ei minulle niin täysin mitä se voisi olla. Ehkä muille, mutta ei minulle. Tämä esimerkkinä.Nopeasti kirjoitettuna voi esiintyä ristiriitaisuuksia, korjaan myöhemmin.