BDSM-baari
Aula - kaikille avoimet alueet => Kerhohuone => Aiheen aloitti: Queena - 18.12.2011, 19:05
-
Laittakaapa tänne kommentteja resepteistä, jotka löysitte suuresta reseptiketjusta ja joita olette kokeilleet.
http://www.bdsmbaari.net/index.php?topic=2006.msg28103#msg28103
-
Mä en oo missään saanut hyvää juustokakkua paitsi just New Yorkissa. Eli Queena onkos toi oikeesti niin hyvää ja ennen kaikkea helppoa ku annat ymmärtää?
En oo mikään leipuri, mut jos pukki tuo sauvasekoittimen niin tota voisin vaikka kokeilla. :D
-
Vähän OT, mutta julkaisempa silti ;)
Tässä linkki paljon käyttämääni resepti- ja ruokaohjesivustoon:
http://www.kotikokki.net/
-
Mä en oo missään saanut hyvää juustokakkua paitsi just New Yorkissa. Eli Queena onkos toi oikeesti niin hyvää ja ennen kaikkea helppoa ku annat ymmärtää?
En oo mikään leipuri, mut jos pukki tuo sauvasekoittimen niin tota voisin vaikka kokeilla. :D
Se on oikeasti todella lähellä sitä kunnollista New York cheese cakea. Itsekkin ihastuin siihen kun olin New Yorkissa ja siitä lähtien suomen kakkuja maisteltuani olen aina joutunut pettymään. Suosittelen kokeilemaan. Ja tosiaan sit kun siihen munan vatkaus osuuteen pääsee pitää siirtyä vatkaamaan käsin muuten koostumus ei ole hyvä- ainakaan siis sillä sauvasekoittimella mitä mä käytän aina.
-
Vähän OT, mutta julkaisempa silti ;)
Tässä linkki paljon käyttämääni resepti- ja ruokaohjesivustoon:
http://www.kotikokki.net/
Käytän kanssa kotikokki.net sivustoa... O:-)
-
[/quote]
Se on oikeasti todella lähellä sitä kunnollista New York cheese cakea. Itsekkin ihastuin siihen kun olin New Yorkissa ja siitä lähtien suomen kakkuja maisteltuani olen aina joutunut pettymään. Suosittelen kokeilemaan. Ja tosiaan sit kun siihen munan vatkaus osuuteen pääsee pitää siirtyä vatkaamaan käsin muuten koostumus ei ole hyvä- ainakaan siis sillä sauvasekoittimella mitä mä käytän aina.
[/quote]
Heh, no just noin kävi mullekkin, kerran kun maisto kunnollista niin ei oo muu maistunut sen jälkeen. Tota pitää kyllä kokeilla ehdottomasti joku kerta. Laitan sit tänne kommenttii miten kävi, voisinpa vielä laittaa kuvan kera. Nähdään sit kenen kakku kaunehin. ;)
-
Se on oikeasti todella lähellä sitä kunnollista New York cheese cakea. Itsekkin ihastuin siihen kun olin New Yorkissa ja siitä lähtien suomen kakkuja maisteltuani olen aina joutunut pettymään. Suosittelen kokeilemaan. Ja tosiaan sit kun siihen munan vatkaus osuuteen pääsee pitää siirtyä vatkaamaan käsin muuten koostumus ei ole hyvä- ainakaan siis sillä sauvasekoittimella mitä mä käytän aina.
[/quote]
Heh, no just noin kävi mullekkin, kerran kun maisto kunnollista niin ei oo muu maistunut sen jälkeen. Tota pitää kyllä kokeilla ehdottomasti joku kerta. Laitan sit tänne kommenttii miten kävi, voisinpa vielä laittaa kuvan kera. Nähdään sit kenen kakku kaunehin. ;)
[/quote]
kuullostaa hyvältä. Paras kakku sit viikon kuvaksi :D
-
rakastan tietty omiakin reseptejä, mutta kinuskikissan blogista löytyy aika kuolattavia reseptejä,,
-
Oma saaristolaisleipäresepti on about sama kuin pikkuisella mut käytän leseitä kaurahiutaleiden sijasta (ja nesteenä aina piimää, en oo mehulla kokeillu vaikka tiedän että jotkut käyttää).
Ihmettelin vain kun tuossa on että 4 leipää, mä teen litran taikinasta vaan kaks... Onko mulla isommat vuoat?
-
Tässä ainoa ruokablogi, jota seuraan säännöllisen epäsäännöllisesti:
Pastanjauhantaa
Neulalla pistetään, ruokaa laitetaan - ja kaikkea muuta pannaan. Oululainen pariskunta kokkaa ja bloggaa.
http://pastanjauhantaa.blogspot.com/
-
Omat taitoni riittävät tähän: Otetaan hernekeittopurkki ja avataan se.
-
Kylmä hernari on muuten yllättävän maukas eväsruoka nälkäiselle - ja suoraan purkista ;)
-
Omat taitoni riittävät tähän: Otetaan hernekeittopurkki ja avataan se.
jos ostaisi muovipakkauksen pääsisi helpommalla 8)
-
;Dheh ;D kinkyjen kokki koulu. Älkää ihmiset loukaantuko tästä kommentista
-
Pipin lähettämää thaisoppareseptiä aion kokeilla tässä joulun aikana, ehkä joillakin ainesosamuutoksilla koska en usko, että löydän täältä maaseudulta ihan kaikkea - raportti seuraa sitten myöhemmin :)
-
Pipin lähettämää thaisoppareseptiä aion kokeilla tässä joulun aikana, ehkä joillakin ainesosamuutoksilla koska en usko, että löydän täältä maaseudulta ihan kaikkea - raportti seuraa sitten myöhemmin :)
Tärkeimmät ainesosat ovat juurikin inkivääri ja sitruunaruoho. S-marketeista luulisi ainakin löytyvän, mikäli sellainen on "lähettyvillä". ;)
-
Inkivääri ja sitruunaruoho merkitty ostoslistaan punaisella tähdellä! S-markettia ei ole kovinkaan lähellä mutta aikas iso K-kauppa on, katsotaan miten käy kun en nyt ehdi pitemmälle ajelemaan!
Niin ja anteeksi, keitto on tietenkin vietnamilainen eikä thai.....
-
Keitto tehty ja syötykin, osaksi :)
Ainesosat olivat juuri ohjeen mukaiset nagaöljyä lukuunottamatta, sitä ei ollut kaupassa ja toisaalta, olen aika varovainen noiden tulisten lisukkeiden kanssa erään habanerosyöntikisan jäljiltä ::) Käytin 1 l kanalientä, se oli kuutioista koska en keksinyt muutakaan. Omakeitetty olisi kaiketi parasta mutta sellaista ei ollut käsillä eikä maaseutupuoti muuta tarjonnut. 250 g hyvälaatuista sikanautaa palvelutiskiltä, siitä tuli aika lailla palleroisia, olisi ehkä 200 g riittänyt myös, ainakin jos soppaa ajatteli alkukeitoksi - minulle se muodostui pääruoaksi joten ei haitannut.
Teknisiä hankaluuksia oli, raastinrautani oli aivan liian krouvia mallia ja suurin osa limestä ja inkivääristä jäi raastimeen josta sitä sitten raaputtelin haarukalla. Opetus: tarkista käyttämäsi välineet ja hanki soveliaammat!
Ensivaikutelma keitosta oli, että hyvä tuoksu, epämääräinen ulkonäkö! Annostelin ensin valkoiseen kulhoon mutta siinä se näytti niin valjulta, että vaihdoin tummansiniseen (kaksi vaihtoehtoa mitä kotona on) ja siinä sen ulkonäkö oli jo parempi!
En ole kovinkaan paljoa tutustunut aasialaiseen keittiöön, mitä nyt kiinalaista joskus Englannissa ja Hollannissa syönyt ravintolassa, ja myönnän olevani melko ennakkoluuloinen uusia ruokalajeja kohtaan. Ei muuta kuin lusikka käteen ja maistamaan - ja tämä soppa vei mielen ja kielen mennessään heti!
Kiitos Pip tästä, varmasti teen jatkossakin!
-
Koo:
Loistavaa, että onnistui hyvin. Ensimmäistä kertaa sitä tehdessä, siitä muodostui myös pääruoka ja kelpasi se vielä jälkiruokanakin. :D Liemen kun tekee ohjeen mukaan, niin siitä pitäisi tulla melko vaaleata läpinäkyvää keittoa. Nykyään lisään inkivääriä ja sitruunaruohoa ihan normaaleihin keittoihinkin.
-
Missäs on sitten pieni reseptiketju hiukan...arkisemmille kokkaajille? ;D Ei vaiskaan, ne reseptit nypätään päästä silloin kun tarvitaan. Nuo ovat kiinnostavia, kiitoksia :)
-
Tässä vinkki sitruunan raastamiseen, toiminee myös limen ym kanssa:
http://www.yhteishyva-ruoka.fi/ruoanlaitto/kokin_vinkit/sitruunan_raastaminen/fi_FI/sitruunan_raastaminen/
mauje, kyllä ne simppelitkin reseptit sopii samaan ketjuun, kokkeja ja aikatauluja on monenelaisia!
-
Tässä vinkki sitruunan raastamiseen, toiminee myös limen ym kanssa:
http://www.yhteishyva-ruoka.fi/ruoanlaitto/kokin_vinkit/sitruunan_raastaminen/fi_FI/sitruunan_raastaminen/
mauje, kyllä ne simppelitkin reseptit sopii samaan ketjuun, kokkeja ja aikatauluja on monenelaisia!
joo samaa mieltä. Laita vaan mauje tulemaan reseptejä. Itse ainakin kaipaan helppoja ja nopeita reseptejä, koska useimmiten olen laiska enkä jaksa panostaa juuri lainkaan.
-
Pipin reseptin mukaista soppaa tehty toisenkin kerran :) Varioin ihan karvan verran.... halusin pikkuisen särmää ja hienonsin keittoon kaksi punaista chilipalkoa - tiedetään tiedetään ettei ne teidän mielestä ole ytyä, mutta minulle riitti aukaisemaan sieraimet kunnolla :) Lisäksi laitoin mukaan yhden punaisen suippopaprikan (syystä että sellainen uiskenteli jääkaapissani vaarallisen lähellä parasta ennen -päivää), en huomannut sen muuttaneen keiton makua mihinkään mutta antoipa edes väriä ja tuli syötyä.
Kysynkin, että jos haluaisin sellaista nagaöljyä hankkia, niin mistä sellaista saa? Olen tutkaillut isojenkin markettien hyllyjä mutta ei ole silmiin osunut - ehkä olen ollut väärillä hyllyillä? Öljyhylly? Maustekastikehylly?
Editoitu koska sitruunanraastolinkki katsottu - näppärää, käytän varmasti!
-
Pipin reseptin mukaista soppaa tehty toisenkin kerran :) Varioin ihan karvan verran.... halusin pikkuisen särmää ja hienonsin keittoon kaksi punaista chilipalkoa - tiedetään tiedetään ettei ne teidän mielestä ole ytyä, mutta minulle riitti aukaisemaan sieraimet kunnolla :) Lisäksi laitoin mukaan yhden punaisen suippopaprikan (syystä että sellainen uiskenteli jääkaapissani vaarallisen lähellä parasta ennen -päivää), en huomannut sen muuttaneen keiton makua mihinkään mutta antoipa edes väriä ja tuli syötyä.
Kysynkin, että jos haluaisin sellaista nagaöljyä hankkia, niin mistä sellaista saa? Olen tutkaillut isojenkin markettien hyllyjä mutta ei ole silmiin osunut - ehkä olen ollut väärillä hyllyillä? Öljyhylly? Maustekastikehylly?
Editoitu koska sitruunanraastolinkki katsottu - näppärää, käytän varmasti!
Kiva kuulla, mikäli se resepti toimii. :)
En minäkään ole nagaöljyä mistään löytänyt. Aikoinani sain Tyfyltä ja neurolta muutaman naga morichin, jotka kuivatin puoliksi ja pilkoin todella pieneksi (siis myös siemenet) ja laitoin tyhjään rypsiöljypulloon. Sen jälkeen vaan öljyä pulloon ja odottelua. Viikko pöydän päällä ja tuli ihan riittävän ytyä ruuanlaittoon.
-
Pipin reseptin mukaista soppaa tehty toisenkin kerran :) Varioin ihan karvan verran.... halusin pikkuisen särmää ja hienonsin keittoon kaksi punaista chilipalkoa - tiedetään tiedetään ettei ne teidän mielestä ole ytyä, mutta minulle riitti aukaisemaan sieraimet kunnolla :) Lisäksi laitoin mukaan yhden punaisen suippopaprikan (syystä että sellainen uiskenteli jääkaapissani vaarallisen lähellä parasta ennen -päivää), en huomannut sen muuttaneen keiton makua mihinkään mutta antoipa edes väriä ja tuli syötyä.
Kysynkin, että jos haluaisin sellaista nagaöljyä hankkia, niin mistä sellaista saa? Olen tutkaillut isojenkin markettien hyllyjä mutta ei ole silmiin osunut - ehkä olen ollut väärillä hyllyillä? Öljyhylly? Maustekastikehylly?
Editoitu koska sitruunanraastolinkki katsottu - näppärää, käytän varmasti!
Kiva kuulla, mikäli se resepti toimii. :)
En minäkään ole nagaöljyä mistään löytänyt. Aikoinani sain Tyfyltä ja neurolta muutaman naga morichin, jotka kuivatin puoliksi ja pilkoin todella pieneksi (siis myös siemenet) ja laitoin tyhjään rypsiöljypulloon. Sen jälkeen vaan öljyä pulloon ja odottelua. Viikko pöydän päällä ja tuli ihan riittävän ytyä ruuanlaittoon.
Joo, juuri näin sitä helpoiten saa - itse tekemällä.
Chilejä saa kavereiden kasvatuslaitosten lisäksi myös marketeista - useimmiten esimerkiksi citymarketista.
Ainakin Cellon sittarista löytyy ihan kelvollisia nagoja - silloin kun ei kauempaa jaksa etsiä.
-
Pipin reseptin mukaista soppaa tehty toisenkin kerran :) Varioin ihan karvan verran.... halusin pikkuisen särmää ja hienonsin keittoon kaksi punaista chilipalkoa - tiedetään tiedetään ettei ne teidän mielestä ole ytyä, mutta minulle riitti aukaisemaan sieraimet kunnolla :) Lisäksi laitoin mukaan yhden punaisen suippopaprikan (syystä että sellainen uiskenteli jääkaapissani vaarallisen lähellä parasta ennen -päivää), en huomannut sen muuttaneen keiton makua mihinkään mutta antoipa edes väriä ja tuli syötyä.
Kysynkin, että jos haluaisin sellaista nagaöljyä hankkia, niin mistä sellaista saa? Olen tutkaillut isojenkin markettien hyllyjä mutta ei ole silmiin osunut - ehkä olen ollut väärillä hyllyillä? Öljyhylly? Maustekastikehylly?
Editoitu koska sitruunanraastolinkki katsottu - näppärää, käytän varmasti!
Kiva kuulla, mikäli se resepti toimii. :)
En minäkään ole nagaöljyä mistään löytänyt. Aikoinani sain Tyfyltä ja neurolta muutaman naga morichin, jotka kuivatin puoliksi ja pilkoin todella pieneksi (siis myös siemenet) ja laitoin tyhjään rypsiöljypulloon. Sen jälkeen vaan öljyä pulloon ja odottelua. Viikko pöydän päällä ja tuli ihan riittävän ytyä ruuanlaittoon.
Joo, juuri näin sitä helpoiten saa - itse tekemällä.
Chilejä saa kavereiden kasvatuslaitosten lisäksi myös marketeista - useimmiten esimerkiksi citymarketista.
Ainakin Cellon sittarista löytyy ihan kelvollisia nagoja - silloin kun ei kauempaa jaksa etsiä.
Ja ainakin Musta Pekka Käpylä/Ogeli -alueella omaa hyvät valikoimat.
-
Mäkin tein tota keittoa. Ei ollut nagaöljyä, mutta maustoin jauhelihan kimcin (ohje tulossa myöhemmin) -liemellä, toimi sekin.
Vaikka muuten aloittelijan sekasyöjän makuun olis vähempikin liha riittänyt.
-
Mä voisin alkaa pitää keittiötunteja, kiinnostaako ketään? :D
Mut hei, minkälaisia reseptejä jengi haluais kuulla. Mitään erityisiä raaka-aineita tai mitään? Muutenhan tää paisuu vähän liikaa.
-
Mä voisin alkaa pitää keittiötunteja, kiinnostaako ketään? :D
Mut hei, minkälaisia reseptejä jengi haluais kuulla. Mitään erityisiä raaka-aineita tai mitään? Muutenhan tää paisuu vähän liikaa.
Itseä ainakin kiinnostaa eksoottiset respeptit paljon- ei haittaa vaikka joutuisi aineita metsästämään. Ja sitten olisihan aika hauskaa jos jollakin on jakaa vaikkapa hyväksi todettuja menukokonaisuuksia alkuruoasta jälkkäriin, ja vaikkapa vielä johonkin teemaan sopivia?
Raaka-aineista en osaa sanoa, itse syön mitä vain kunhan on hyvää.
-
Mä voisin alkaa pitää keittiötunteja, kiinnostaako ketään? :D
Mut hei, minkälaisia reseptejä jengi haluais kuulla. Mitään erityisiä raaka-aineita tai mitään? Muutenhan tää paisuu vähän liikaa.
Itseä ainakin kiinnostaa eksoottiset respeptit paljon- ei haittaa vaikka joutuisi aineita metsästämään. Ja sitten olisihan aika hauskaa jos jollakin on jakaa vaikkapa hyväksi todettuja menukokonaisuuksia alkuruoasta jälkkäriin, ja vaikkapa vielä johonkin teemaan sopivia?
Raaka-aineista en osaa sanoa, itse syön mitä vain kunhan on hyvää.
Mä voisin tuon mun Helsinki Menun paljastaa, siinähän on koko menu, minkä tein joskus kaaaauan sitten kilpailuihin. Eksoottistahan on tehdä kotimaisista raaka-aineista jotain erikoista!
-
Mä voisin alkaa pitää keittiötunteja, kiinnostaako ketään? :D
Mut hei, minkälaisia reseptejä jengi haluais kuulla. Mitään erityisiä raaka-aineita tai mitään? Muutenhan tää paisuu vähän liikaa.
Itseä ainakin kiinnostaa eksoottiset respeptit paljon- ei haittaa vaikka joutuisi aineita metsästämään. Ja sitten olisihan aika hauskaa jos jollakin on jakaa vaikkapa hyväksi todettuja menukokonaisuuksia alkuruoasta jälkkäriin, ja vaikkapa vielä johonkin teemaan sopivia?
Raaka-aineista en osaa sanoa, itse syön mitä vain kunhan on hyvää.
Mä voisin tuon mun Helsinki Menun paljastaa, siinähän on koko menu, minkä tein joskus kaaaauan sitten kilpailuihin. Eksoottistahan on tehdä kotimaisista raaka-aineista jotain erikoista!
Ooh, kuullostaa aivan ihanalta! Ja joo, kokkikurssikin voisi kiinnostaa- voidaan tulla miehen kanssa opettelemaan taitoja
-
1 dl japanilaista soijalientä
Kuulostaa paljolta /suolaiselta. Minkälaista soijakastiketta tässä tarkoitetaan?
Toisaalta, onhan tuossa yli kilo kaalia, jauhelihaa ym.
Tuo määrä on lisätty noin litraan vettä eli kaalin ja porkkanoiden keitinliemeen. Suolapitoisuus soijakastikkeessa/-liemessä on 14 % eli onhan se sellaisenaa aika suolaista muttei niin suolaista kuin vastaama määrä ihan puhdasta ruokasuolaa. Mä sanoin lientä, kun mielikuvissa kastike on vähän paksumpaa kuin juokseva neste. Tuo on siis ihan perinteistä soijakastiketta,mutta japanilaista. En ole tutustunut soijakastikkeen valmistukseen, mutta kuulemma se valmistetaan soijapavuista käymismenetelmällä :)
Kommentoinpa tänne ettei mene vallan off topic :DD
Soijakastikkeissa on eroa. Seuraavan lainasin kikkomannin sivuilta:
Kiinalaisen soijakastikkeen perusraaka-aineita ovat soijapavut, suola ja vesi. Kiinalaiset soijakastikkeet voidaan jakaa kahteen ryhmään: vaaleisiin ja tummiin soijakastikkeisiin. Tummassa soijakastikkeessa on voimakas maku, joka erottuu voimakkaasti jopa valmiista ruoasta. Suuren suolapitoisuuden vuoksi sen annostelussa tulee olla varovainen: yksikin tippa liikaa ja ruoka maistuu liian suolaiselta. Vaalea kiinalainen soijakastike puolestaan on notkeampaa ja vähemmän mausteista. Kun tumma kastike on suosittu lihan ja kanan marinoinnissa tai pöytämausteena, käytetään vaaleaa kastiketta useimmiten itse ruoanvalmistuksessa.
Japanilainen soijakastike sisältää soijapapujen, suolan ja veden lisäksi lähes aina vehnää, minkä ansiosta se on miedompaa sekä monipuolisempaa käyttää. Ja silti japanilainen soijakastike on maultaan mausteisempi ja aromikas, muttei kuitenkaan liian suolainen. Se antaa ruokiin ja raaka-aineksiin miellyttävän täyteläisen maun, jota kutsutaan myös "umamiksi". Tästä esimerkkinä on luonnollisesti valmistettu Kikkoman-soijakastike. Ainutlaatuisen koostumuksensa ja luonnollisen käymisprosessinsa ansiosta se on keittiön todellinen yleismauste. Tähän kykenee vain harva soijakastike. Kokeile itse ja ylläty!
-
Ei kehtaa tätä laittaa tuonne viralliseen ketjuun.
En hätiköidysti tehnyt asiaa, vaan mietin aika monta viikkoa, että josko kaupan ainoan "sushi-riisin" voisi korvata jollain muulla riisillä. Jasmiini riisiin sitten päädyin. Lisäksi riisiviinietikan korvasin suomi-etikan, veden,intiaanisokerin ja merisuolan seoksella. Unohdin ostaa säilöttyä inkivääriä, niin tuossa sitten kaali-porkkana-sipuli-aurinkokuivattu tomaatti-kurpitsa- puolukka-raaste sivussa .
Ihan hyvin muuten onnistui,vaikka pelotti rikkoa sääntöjä,joita ei ole osannut edes vielä noudattaa :D
-
Villiyrttikausi avattu!
Nokkosletut (vegaaninen)
****
Se on kuulkaa kesä nyt! :)
Ihanaa, teen näitä heti kun saan kerättyä noi yrtit!