BDSM-baari
Aula - kaikille avoimet alueet => Kerhohuone => Aiheen aloitti: Marimintti - 14.07.2015, 15:44
-
Sain viikonloppuna todella hyvää kasvisruokaa. Kokki tuntui olevan itsekin hämmästynyt. ;D Mietin josko laittaisin jonkinlaisen helppojen kokkausten ketjun tänne, mutta laajensin vähän aihepiiriä.
Millaisia itselle hankalia tehtäviä sinulle on tullut subina vastaan? Onko jotain asioita joihin haluaisit saada vinkkejä? Odotatko kauhulla jonkin asian tekemistä? Millaisia vinkkejä haluaisit antaa?
Rajaan aiheen alistumiseen liittyviin kotitöihin ja dominoivan hemmotteluun jalkahieronnan yms muodossa. Olen kyllä tietoinen että moiset asiat eivät kuulu kaikkien kinkyilyyn lainkaan. Mutta itse ainakin nautin ajoittain siitä että saan vaikka viikonlopun verran 100 % huolenpitoa, hemmottelua ja tietty saan halutessani sitä subiakin kiusata ja rääkätä.
Ketju on tarkoitettu subeille. Toki dominoivatkin voivat kommentoida jotain positiivista, jos tuntuu ketjussa käsiteltävään aiheeseen sopivan.
Tässä ropomäänin ihanan kasvisvuoan resepti suoraan keskusteluketjusta kopioituna:
"Se vihannespupellus oli niin helppo että kuoritaan ja pilkotaan bataatti, puoli tusinaa porkkanaa, pari sipulia, yksi kukkakaali, kaikki sekaisin vuokaan, päälle purkki ruokakermaa, suolaa, pippuria ja puoli-paketti koskenlaskija-juustoa murusina päälle. uuniin 200c reilu tunti kunnes saa vähän väriä, noin puolivälissä paistoaikaa sitä on hyvä vähän sekoitella ettei päällimmäiset kärähdä. ja sitten eikun syömään."
-
Helppoja kasvisruokareseptejä tosiaan kaivattaisiin ihan kotikyökissä valmistettavaksi sekä uunittomalla mökillä (grilli, keittolevy, mikro, takka) valmistettavaksi.
Ropomänille haluaisin esittää reseptistä kysymyksen, että onko ruoka maistuvaa vielä uudelleen lämmitettynä jos ei jaksakaan syödä kaikkea kerralla?
Kiitos
-
Tuo on kyllä hyvää vielä lämmitettynäkin.
-
Kasvisruoka on hyvää. Poikkeuksena tietysti ne onnettomat yritykset tehdä liharuokien lihattomia vastineita. Kasvismakkara on yhtä fiksu ajatus kun turkistenvastustaja tekoturkissa.
Hernekeitto ilman lihaa on hyvä, vähän enemmän porkkanaa sekaan.
Pataan kiehumaan porkkanaa, lanttua, naurista, pottua ja bataattia. Maustet sekaan ja ihan lopussa kookosmaito.
Kesäkurpitsaa ja tomaatteja vuokaan, päälle neljä juustoa ja uuniin.
-
Helppoja kasvisruokareseptejä tosiaan kaivattaisiin ihan kotikyökissä valmistettavaksi sekä uunittomalla mökillä (grilli, keittolevy, mikro, takka) valmistettavaksi.
Kun mä haluun päästä helpolla ja nopeesti, teen pastaa. Mulla on kaks helppoa ja herkullista tapaa tehdä se :)
Soijarouhe"bolognese":
Keitä pari desiä kasvislientä, johon mausteita ihan reilusti. Mä laitan yleensä currya, pippuria, chiliä ja ehkä loraus soijakastiketta (suolatonta). Kun vesi kiehuu, ota pois liedeltä ja heitä veteen soijarouhetta silleen sopivasti, että peittyy just ja just sinne veteen. Anna turvota viisi, kymmenen minuuttia. Sillä aikaa pilko sipuli (nyt tietty uusia sipuleita varsineen), valkosipulia muutama kynsi ja pari porkkanaa pieniksi kuutioiksi. Kuullota kasvikset pannulla ja sekaan soijarouhe. Kääntele, kunnes neste on haihtunut. Lisää tomaattimurskapurkki/tetra ja n. puoli purkkia vettä. (Jos on nokkosia kerätty, niin niitä nyt tähän!) Anna kiehua hiljaa niin kauan, että pasta valmistuu. Mausta (muista ripaus sokeria viemään tomaatin happamuutta pois!) ja syö.
Sitten papupasta. Viimeksi taisin laittaa niitä uusia sipuleita varsineen, valkosipulia, porkkanaa, kesäkurpitsaa ja kikherneitä. Taas kuullotellaan kasvikset, lisätään pannulle (kaura)kerma, vettä ja kikherneet, mikä tahansa papu käy. Ja jos sattuu olemaan sitä nokkosta!! Maustetaan. Jos haluaa päästä taas oikein helpolla, kasvisliemivalmiste + pippuri, curry ja chili riittää. Toki voi hifistellä ja laittaa kaikkee hienoo :) Tätä jos tekee, kannattaa pasta laittaa kiehumaan jo melko alkuvaiheessa, varsinkin kaurakerma keittyy kokooon aika nopeesti. Tähän voi sit laittaa ihan just niitä kasviksia mitä sattuu kaapista löytymään!
Näistä mä oon saanu yllättynyttä palautetta: "Ai eikö tässä tosiaankaan oo mitään lihaa??!?!" :D
Bon appetit!
-
Helppoja kasvisruokareseptejä tosiaan kaivattaisiin ihan kotikyökissä valmistettavaksi sekä uunittomalla mökillä (grilli, keittolevy, mikro, takka) valmistettavaksi.
Kun mä haluun päästä helpolla ja nopeesti, teen pastaa. Mulla on kaks helppoa ja herkullista tapaa tehdä se :)
Soijarouhe"bolognese":
Keitä pari desiä kasvislientä, johon mausteita ihan reilusti. Mä laitan yleensä currya, pippuria, chiliä ja ehkä loraus soijakastiketta (suolatonta). Kun vesi kiehuu, ota pois liedeltä ja heitä veteen soijarouhetta silleen sopivasti, että peittyy just ja just sinne veteen. Anna turvota viisi, kymmenen minuuttia. Sillä aikaa pilko sipuli (nyt tietty uusia sipuleita varsineen), valkosipulia muutama kynsi ja pari porkkanaa pieniksi kuutioiksi. Kuullota kasvikset pannulla ja sekaan soijarouhe. Kääntele, kunnes neste on haihtunut. Lisää tomaattimurskapurkki/tetra ja n. puoli purkkia vettä. (Jos on nokkosia kerätty, niin niitä nyt tähän!) Anna kiehua hiljaa niin kauan, että pasta valmistuu. Mausta (muista ripaus sokeria viemään tomaatin happamuutta pois!) ja syö.
Sitten papupasta. Viimeksi taisin laittaa niitä uusia sipuleita varsineen, valkosipulia, porkkanaa, kesäkurpitsaa ja kikherneitä. Taas kuullotellaan kasvikset, lisätään pannulle (kaura)kerma, vettä ja kikherneet, mikä tahansa papu käy. Ja jos sattuu olemaan sitä nokkosta!! Maustetaan. Jos haluaa päästä taas oikein helpolla, kasvisliemivalmiste + pippuri, curry ja chili riittää. Toki voi hifistellä ja laittaa kaikkee hienoo :) Tätä jos tekee, kannattaa pasta laittaa kiehumaan jo melko alkuvaiheessa, varsinkin kaurakerma keittyy kokooon aika nopeesti. Tähän voi sit laittaa ihan just niitä kasviksia mitä sattuu kaapista löytymään!
Näistä mä oon saanu yllättynyttä palautetta: "Ai eikö tässä tosiaankaan oo mitään lihaa??!?!" :D
Bon appetit!
Toinen mikä rokkaa todella hyvin on sieniproteiini. En tiedä, että mistä sitä saa Suomessa mutta koostumus ja täyttävyys on aivan lihan luokkaa.
-
Helppoja kasvisruokareseptejä tosiaan kaivattaisiin ihan kotikyökissä valmistettavaksi sekä uunittomalla mökillä (grilli, keittolevy, mikro, takka) valmistettavaksi.
Kun mä haluun päästä helpolla ja nopeesti, teen pastaa. Mulla on kaks helppoa ja herkullista tapaa tehdä se :)
Soijarouhe"bolognese":
Keitä pari desiä kasvislientä, johon mausteita ihan reilusti. Mä laitan yleensä currya, pippuria, chiliä ja ehkä loraus soijakastiketta (suolatonta). Kun vesi kiehuu, ota pois liedeltä ja heitä veteen soijarouhetta silleen sopivasti, että peittyy just ja just sinne veteen. Anna turvota viisi, kymmenen minuuttia. Sillä aikaa pilko sipuli (nyt tietty uusia sipuleita varsineen), valkosipulia muutama kynsi ja pari porkkanaa pieniksi kuutioiksi. Kuullota kasvikset pannulla ja sekaan soijarouhe. Kääntele, kunnes neste on haihtunut. Lisää tomaattimurskapurkki/tetra ja n. puoli purkkia vettä. (Jos on nokkosia kerätty, niin niitä nyt tähän!) Anna kiehua hiljaa niin kauan, että pasta valmistuu. Mausta (muista ripaus sokeria viemään tomaatin happamuutta pois!) ja syö.
Sitten papupasta. Viimeksi taisin laittaa niitä uusia sipuleita varsineen, valkosipulia, porkkanaa, kesäkurpitsaa ja kikherneitä. Taas kuullotellaan kasvikset, lisätään pannulle (kaura)kerma, vettä ja kikherneet, mikä tahansa papu käy. Ja jos sattuu olemaan sitä nokkosta!! Maustetaan. Jos haluaa päästä taas oikein helpolla, kasvisliemivalmiste + pippuri, curry ja chili riittää. Toki voi hifistellä ja laittaa kaikkee hienoo :) Tätä jos tekee, kannattaa pasta laittaa kiehumaan jo melko alkuvaiheessa, varsinkin kaurakerma keittyy kokooon aika nopeesti. Tähän voi sit laittaa ihan just niitä kasviksia mitä sattuu kaapista löytymään!
Näistä mä oon saanu yllättynyttä palautetta: "Ai eikö tässä tosiaankaan oo mitään lihaa??!?!" :D
Bon appetit!
Toinen mikä rokkaa todella hyvin on sieniproteiini. En tiedä, että mistä sitä saa Suomessa mutta koostumus ja täyttävyys on aivan lihan luokkaa.
Jos tarkotat quornia, se ei käy vegaaneille. Siinä on kanamunaa. Mutta jos ei oo tällasia vegaaniristejä kannettavana, niin kannattaa kokeilla! :)
-
Vege-ruokaa tulee paljon kokattua ja resepteissä löytyy. En ala mitään yksittäistä tähän laittamaan, mutta jos joku kaipaa ideoita niin voi laittaa vaikka yksäriä, suureen reseptiketjuun olen jotain laittanutkin
-
Kasvisruoka on hirveän yksinkertaista.
Tee ruokaa, mutta jätä liha pois. Simple as that. Proteiini tietysti kannattaa muistaa joten mukaan papuja, linssejä, soijaa, tofua tms.
Ihan oon hengissä selvinnyt terveenä viimeiset 18 vuotta tuolla logiikalla.
-
Kasvisruoka on hirveän yksinkertaista.
Tee ruokaa, mutta jätä liha pois. Simple as that. Proteiini tietysti kannattaa muistaa joten mukaan papuja, linssejä, soijaa, tofua tms.
Ihan oon hengissä selvinnyt terveenä viimeiset 18 vuotta tuolla logiikalla.
Olen törmännyt ihmisiin, jotka eivät ole koskaan valmistaneet ruokaa itse. Ei siis niin simple tuossa kohtaa:) Mutta arvostan kyllä jos joku edes yrittää. Itseänikään ei tuo ruoanlaitto kiinnosta. Mutta en halua eineksiäkään syödä, niin jotain täytyy yrittää.
Tuo nicholauksen kesäkurpitsa, tomaatti, juusto on kyllä hyvää ja helppoa, jos syö juustoa. Sen juustonkin voisi kai korvata jollain?
-
On myös vegaanista juustoa jos sellaista haluaa käyttää.
Mutta itse en oikein jaksa innostua tuosta että monet itse ei-kasvissyöjät yrittää tehdä kasvisruuasta "maukkaampaa" hukuttamalla kaiken kermaan ja juustoon.
-
Kasvisruoka on hirveän yksinkertaista.
Tee ruokaa, mutta jätä liha pois. Simple as that. Proteiini tietysti kannattaa muistaa joten mukaan papuja, linssejä, soijaa, tofua tms.
Ihan oon hengissä selvinnyt terveenä viimeiset 18 vuotta tuolla logiikalla.
Olen törmännyt ihmisiin, jotka eivät ole koskaan valmistaneet ruokaa itse. Ei siis niin simple tuossa kohtaa:) Mutta arvostan kyllä jos joku edes yrittää. Itseänikään ei tuo ruoanlaitto kiinnosta. Mutta en halua eineksiäkään syödä, niin jotain täytyy yrittää.
Tuo nicholauksen kesäkurpitsa, tomaatti, juusto on kyllä hyvää ja helppoa, jos syö juustoa. Sen juustonkin voisi kai korvata jollain?
Juusto on ennen kaikkea makutekijä (ja joskus myös rakenne, ei oikein mikään sula uunissa esim. samalla tavalla kun juusto), ja niille on aika vaikee löytää ihan yhtä hyviä vegaanikorviketta. Onhan niitä vege-juustoja kaupassa että semmosta voi kokeilla, mutta ei ne sama asia oo mun mielestä. Muutenkin se on aika huono ratkaisu, imho, että koittaa korvata jonkun elöinperäisen tuotteen kasvisperäisellä, ite teen mielluummin semmoista kasvisruokaa joka alunperinkin rakentuu niiden kasvisten vahvuuksien varaan: rehujen omiin makuihin ja rakenteisiin siis.
Umami-makuja kannattaa aina kasvisruokiin rakentaa, niistä tulee se sellainen "lihaisa" tuntuma. Tomaattipyre, jotkut sienet (herkkutatti erityisesti), ja tämmöset Vegemite-tahnat tmv. ja soijakastike on ainakin umamin lähteitä. Ja pähkinöillä & siemenillä saa kanssa aikaan aika kivaa rakennetta ja makua, vallankin jos niitä jaksaa paahtaa ja jauhaa/murskata.
-
Malai kofta on ihanaa!
1/3 keitettyä ja raastettua perunaa
1/3 --"-- porkkanaa
1/3 jotain kaapista löytyvää vihannesta, sipulia tms.
1-2dl rouhittua pähkinää ja pilkottuja rusinoita.
2 rkl orientalkaupan valmiista mausteseospurnukasta (tomaattia, chiliä, ja inkivääriä siinä pitäisi olla. Kumina ja kaardemumma on plussaa) tai Garam masala
Sekoita raastetut vihannekset, mausta suolalla ja mausteseoksella ja muovaa niistä "lihapullia", jotka on täytetty pähkinärusina seoksella. Pullat kuuluisi jauhottaa perunajauholla ja paistaa kullanruskeiksi, mutta ovat herkkiä hajoamaan. Seuraksi kermasta ja mausteseoksesta tehty "currykastike".
Netistä löytyy paljon ohjeita, joista osassa on käytetty raejuustoa ja garam masalaa. Mutta tällä perusohjeella menen arkisin. Sen voin antaa hifistelijöille vinkiksi, että tuo maissijauho kannattaa korvata perunajauholla, koska se on halvempaa ja parempaa. Toki jos kaapissa on toista jo valmiiksi, niin sitä sitten.
Ja tosiaan, ihanaa naan leipää seuraksi.
Muoks. pähkinärusina määrää ei kahdelle syöjälle tarvita noin paljoa. Itse teen tätä tyyliin kattila kaupalla.
-
On se sekasyöjänä silti vielä helpompaa. Kukin toki autuaaksi tavallaan. Kuitenkin kun ei ole pakkoa väistää mitään ruoka-aineita niin miksipä sitä suotta. Toki ravinnon tasainen jakautuminen omaksi eduksi on yksi mille kannattaa uhrata ajatus. Mikä menee suoraan aivoille, mikä miltei täysin lihakseen ja se oman kehon tuntemus. Tuskin koskaan löytyy ihmistä jolla olisi täydellinen ravitsemus. Ei toki estä yrittämästä likelle täydellistä.
-
Sellanen helvetin hyvä vegaaninen pastasoosi/mössö.
Yks tuubi Tartexia (ihan mikä maku nyt on mieleen)
Kaks pussia pakastepinaattia (tuore on varmaan parempaa mut en tiiä kerta en oo kokeillu)
Yks valkosipulinkynsi (murskattuna)
Desi pähkinärouhetta
mustapippuria
muskottia
Sekoita kattilassa ja anna kuplia sen aikaa kun pasta kiehuu eli joku kymmenen minuuttia. Riittää kahdelle tai ehkä kolmellekin jos ei ole kova nälkä.
Syö ja nauti.
Laita subi tiskaamaan.
-
Kiitos ketjun löytämisestä Isrika. :-*
Ropomäänin kasvispataa on jonkun lautasella ainakin kahtena päivänä ensi viikolla. On herkullista.
-
Kun ite oon A-luokan lihansyöjä niin vegelelu oli ihmeissään kun sanoin että tee mulle ens kerraks jotain ituhippipöperöö >:D. Muutaman kerran on tullut syötyä ja ihan hyväähän tuo oli :P
-
Itselleni ei vegeily sovi. Parhaimmaksi ruokavalioksi laihtumisen kannalta olen huomannut merenelävien syömisen aivan sairaan salaattikasan kanssa. Tuolloin kyllä juon melkein tuopin vettä useamman kerran päivässä ja kävelen pidempiä matkoja muutenkin. Salisekoilun lopetin jo aikoja sitten ja olen tyytyväinen päätökseeni. En ole juuri viimevuosina välittänyt onko lautasella spagettia, vaiko"super foodia". Kun vaihdoin metsästämisen kalastamiseen, oli sekin hyvä päätös. Paljon tuottoisampaa ja viihdyttävämpää. Kalastus on myös seuralaji, kuten on metsästyskin, mutta lupamenettelyjen ja aseiden takia paljon suppeampi porukka kyseessä.
Niin, se oma ruokareseptini: Kauoan pakastealtaasta riistakäristystä noin 250 grammaa. Paketillinen pekonia. Aloita jäisen riistakäristyksen paistaminen. Kun tuote on sulanut, heitä sekaan pekonisiivut. Paista kunnolla ja lopuksi kada sekaan puolilitraa olutta. Sekaan maustepippureita reilusti ja pari lakerinlehteä. Anna hautua miedolla lämmölä kannenen alla ainakin tunti. Lisää vettä aina välillä, mutta vain pieni tilkka kerrallaan. Lisukkeeksi keitettyjä perunoita ja jos hilloista tykkäät, puolukkahilloa. Parasta kärkistys on yksin syötynä, kynttilän valossa maximum perversum -lehteä lukien.
-
Tilannepäivitys: Oman subin kokkaustaidot ovat parantuneet huimasti. Kolmen ruokalajin lounas on nykyään enemmän normi kuin poikkeus. Erikoisruokavaliot eivät ole hankaluus. Pikemminkin kiinnostava haaste. Ja suhde on kestänyt vuodesta eines tähän päivään. :love:
-
Sain viikonloppuna todella hyvää kasvisruokaa. Kokki tuntui olevan itsekin hämmästynyt. ;D Mietin josko laittaisin jonkinlaisen helppojen kokkausten ketjun tänne, mutta laajensin vähän aihepiiriä.
Millaisia itselle hankalia tehtäviä sinulle on tullut subina vastaan? Onko jotain asioita joihin haluaisit saada vinkkejä? Odotatko kauhulla jonkin asian tekemistä? Millaisia vinkkejä haluaisit antaa?
Rajaan aiheen alistumiseen liittyviin kotitöihin ja dominoivan hemmotteluun jalkahieronnan yms muodossa. Olen kyllä tietoinen että moiset asiat eivät kuulu kaikkien kinkyilyyn lainkaan. Mutta itse ainakin nautin ajoittain siitä että saan vaikka viikonlopun verran 100 % huolenpitoa, hemmottelua ja tietty saan halutessani sitä subiakin kiusata ja rääkätä.
Ketju on tarkoitettu subeille. Toki dominoivatkin voivat kommentoida jotain positiivista, jos tuntuu ketjussa käsiteltävään aiheeseen sopivan.
Tässä ropomäänin ihanan kasvisvuoan resepti suoraan keskusteluketjusta kopioituna:
"Se vihannespupellus oli niin helppo että kuoritaan ja pilkotaan bataatti, puoli tusinaa porkkanaa, pari sipulia, yksi kukkakaali, kaikki sekaisin vuokaan, päälle purkki ruokakermaa, suolaa, pippuria ja puoli-paketti koskenlaskija-juustoa murusina päälle. uuniin 200c reilu tunti kunnes saa vähän väriä, noin puolivälissä paistoaikaa sitä on hyvä vähän sekoitella ettei päällimmäiset kärähdä. ja sitten eikun syömään."
Olen innokas kotikokki, välillä jopa hyvää ruokaa tullut tehtyä. Välillä menee pieleen niinkuin toissapäiväiset melkein raa'at parsat lisukkeena. D komensi kerran laittamaan 4 lajin illallisen ja minä tein. Kiltisti se söi kaiken mitä eteen toin. Ruuanlaitto on ainut kotityö, mikä ei ole ollenkaan työtä vaan se on hauskaa, siinä voi olla luova, se on sosiaalista ja lopuksi saa syödä ehkä kera hyvän viinin O:-)
Ainut hankala asia mikä tulee mieleen on kun D haluaa hierontaa illalla, mutta olen itsekin ihan väsynyt. Siis niin väsynyt että voisin nukahtaa pystyyn. Silloin ei ole kivaa tehdä toiselle hyvää, mutta teen sen silti.
-
U2:n kuuntelu.
-
Tylsä D kun ei osallistu 4 ruokalajin tekoon. Jos tekee hienoja annoksia hienoista aineksista niin pitäisi vähintään osallistua sen tekemiseen. Yhdessä tekeminen vahvistaa suhdetta :love: Jos minä teen ruuan pitkän linjan kautta, niin miehen tehtävänä on antaa pitkä, harras ja ihana kokovartalohieronta. Eiku ei. Paras tulos on, kun me yhdessä tehdään ruoka, koska rakastan ruuanlaittoa, joten en muutenkaan pysty olemaan pois keittiöstä, mutta päättyy mun kokovartalohierontaan O0
Niin ja anteeksi nyt. Tiedän, että te orjamaiset subit saatte tuosta kiksinne. Se tässä keskustelupalstassa on vikana, kun tulee näitä imojensa jakajia asiaan, joka ei ole heidän juttunsa ;D
-
Niin ja anteeksi nyt. Tiedän, että te orjamaiset subit saatte tuosta kiksinne. Se tässä keskustelupalstassa on vikana, kun tulee näitä imojensa jakajia asiaan, joka ei ole heidän juttunsa ;D
Höh oli just tulossa kertomaan, että on just ihanaa raataa keittiössä kun M vaan pelaa koneella :D
-
haha :D Koko viestiketju muuttui reseptien jako- ja fiilistelysivuksi.
PS. Mitä vikaa pyllistämisessä on? Smack that ass like you own it! :))
-
Mitä jos D:nä laittaa ruokaa ja hemmottelee s:ää, ja saa näin sen ihan hämilleen ja kauheaan kiitollisuudenvelkaan? Ja sitten se miellyttämisenhaluinen reppana miettii että mitä ihmettä se voi enää tehdä kun kaikki hommat on hoidettu ja koskeakkaan ei saa ilman lupaa niin että hierominenkaan ei onnistu :o
Miessubeilta on ihan parasta kysellä apua kaikkiin mahdollisiin remppa-, korjaus ja fiksausjuttuihin. Kyllä, pyörän renkaat on taas tyhjät ja mitä jos kuitenkin siirrettäisiin sohva tuolle seinustalle. :D
-
Tilanne ruuan laiton jälkeen kuulostaa kyllä siltä, että jos subi olisi tietokone, niin tämän näytölle ilmestyisi Windowsin sininen ruutu :))
-
K-kaupan Wäiskihän se opetti suunnilleen näin..Hyvän lihan hankintaa kannattaa harkita ja suunnitella huolella.. S ei ole pelkkä todella huonosti kohdeltava arvoton lihapala,todella epävarmojen käsitys.
Kun siis saa kunnollista sisäfilettä,niin ei sitä aina välttämättä pihviä pöydässä ole,mutta ei myöskään mitään vastenmielistä eläintenruokaakaan.
Eilen oli tarjolla valkoviinissä keitettyjä sinisimpukoita,tonnikalapihviä ja kesäinen salaatti,mummonkurkkuja ja marinoituja oliiveja. Juomana jääkylmää valkkaria,hieman sidukkaa, saunaolutta,parit snapsit mutta kyrsä nautittiin kyllä luonnollisessa muodossa ja ihan raakana.
Nyt aamulla brunssilla oli tarjolla mm. cupsolo erikoiskahvia oman valinnan mukaan,savukalamunakasta,yrttipatonkia ..Iltapäiväkaffeja odotan jännityksellä, mitä muuta kuin tilaamiani lättyjä yllätysvieras keksii tarjoilla ja miten,siis vastavuoroisesti.
Täällähän Lahna kuuluu ainoastaan savustuspönttöön,ei siis sänkyyni..
-
Tällä hetkellä kyllä pelkkä pyllistäminenkin riittäis :D